Connect with us

Draft

Re-draft 2017

Folytatjuk a Redraft-sorozatunkat, ezúttal újrajátsszuk a 2017-es játékosbörzét a jelenlegi tudásunk alapján. Hosszas mérlegelés után végül úgy döntöttem, hogy a ténylegesen végbemenő sorrendet megtartva játszom újra a draftot. Így követhetőbb, melyik csapat ki helyett kit húzott, még ha ebben a forgatókönyvben nem is feltétlen biztos, hogy minden csere végbe is ment volna, hiszen már más játékosok voltak elérhetőek.

The 2017 NFL Draft is now officially open

1/1 Cleveland Browns
Patrick Mahomes, QB (Texas Tech) (1/10)
2017: Myles Garrett, ED

Minden top10-ben draftoló csapat fogja azóta a fejét, hogy hogyan tudták elengedni Mahomest a 2017-es drafton. Azért tegyük hozzá, hogy Patrick koránt sem volt tökéletes prospect 5 éve, és az 1/10-es kiválasztása (felcserével) is igen meglepő volt a drafton. Továbbá nagyon kellett neki, hogy egy évet egy tökéletes mentor mögött tanulhatott, ráadásul az az Andy Reid fejlesztgette, aki napjaink egyik legjobb támadóstratégája. Mindettől függetlenül a Kizer, Hogan, Kessler trió elé utólag nem lett volna túl nagy vállalás akár már az első nap a kezdőbe rakni.

1/2 Chicago Bears
Deshaun Watson, QB (Clemson) (1/12)
2017: Mitchell Trubisky, QB

Pályán kívüli ügyek ide-oda, amikor Watson játszik, egy top10-es irányító időnként top5-ös teljesítménnyel. Itt én most nem akarok foglalkozni az off field ügyeivel, ha eltiltják, alakulhatna másként ez a poszt, de az NFL egy álszent liga. Watsont úgy cserélték el és kapott három platós kocsinyi pénzt, hogy még nem tudni, hova fog kifutni az ügye. Tisztán a pályán mutatott teljesítményét nézve azonban kérdés sem férhet hozzá, hogy ő a második (és egyben utolsó) franchise irányító a 2017-es felhozatalból. Érdekes, hogy ez az egyetlen csere, ami szerintem egy re-draft esetében is végbement volna. Itt ugye a 49ers és a Bears cseréltek helyet a 2.-3. pickeknél. A Frisco ekkor szerezte meg Garoppolót, így nekik nem feltétlen kellett volna Watson egyébként sem, a Bears pedig kétségbeesetten cserélt fel egy QB-ért a valóságban is, ahogy tették ezt meg most is.

1/3 San Francisco 49ers
Myles Garrett, ED (Texas A&M) (1/1)
2017: Solomon Thomas, ED

Edge rusher kellett és jött is. Solomon Thomas sajnos bust lett, sose tudta kinőni a tweenerségéből fakadó aggodalmakat. A 49ers pár évvel később el is hozott egy sokkal jobb pass rushert Nick Bosa személyében. Most mivel az első két picket elvitték a franchise irányítók, nagyot nyert (volna) a 49ers Garrettel. Napjaink egyik legjobb pass rushere, minden évben top favorit az év védője díjra. Ha valakinek nem jut egy re-drafton sem top irányító, azonban övé a class legjobb nem QB-ja, akkor nagyon csalódott már nem lehet. Egy Garrett – Bosa duó pedig a nem fair kategória volna…

1/4 Jacksonville Jaguars
T. J. Watt, ED (Wisconsin) (1/30)
2017: Leonard Fournette, RB

Korszakos pass rusherből pedig nem egy, hanem kettő is akadt 2017-ben. Azonban míg Garrett esetében ezt a vak is látta, addig Wattal kapcsolatban voltak kérdőjelek – nem véletlenül csúszott az első kör végére. Azonban leküzdötte azokat a sztereotípiákat, miszerint elsősorban a bátyja miatt került csak magasra a neve. A 2021-es év védője díj győztese Garrettel együtt a liga 3-5 legjobb pass rushere közt van. A Jaguars pedig az 1/4-es Fournette pick utáni öt évben háromszor választott pass rushert. Nagy szükség lett volna itt egy Watt kaliberű játékosra.

[ppp_patron_only level=”1500″ silent=”no”]

1/5 Tennessee Titans
Tre’Davious White, CB (LSU) (1/27)
2017: Corey Davis, WR

A korszakos, meghatározó játékosokból még pár hátravan, de ekkor még elég aktív volt Delanie Walker a Titansban és Jonnu Smith is a keretben volt. Így Kittle-ről itt még lemondtam. A corner azonban nagyobb need volt. A második első körével draftolt is a posztra a Tennessee, csak épp nem a jó játékost. Nehéz volt választani a három top jelöltből, végül a nemrég kikerülő top50-ben is legelőrébb lévő White lett a választásom. White nem a legnépszerűbb játékos a médiában, de egy top első számú cornere a Billsnek, aki hosszú évekig megoldja egy csapat corner gondjait.

1/6 New York Jets
George Kittle, TE (Iowa) (5/146)
2017: Jamal Adams, S

Az Adams pickből anyagilag elég jól jött ki a Jets, ebből az aspektusból még el is merengtem a pick megtartásán, de végül Kittle-t nem tudtam bent hagyni. A korszakos, Hall of Fame kaliberű játékosok fogyóban vannak itt a drafton, de a Jetsnek még épp jutott egy. Tight endje igazán évek óta nincs a New York-iaknak és nem szokás top10-ben a posztra választani, de egy ilyen generációs tehetségért még magasabb picket sem sajnáltam volna.

1/7 Los Angeles Chargers
Cooper Kupp, WR (Eastern Washington) (3/69)
2017: Mike Williams, WR

Keenan Allen túloldalára nem véletlenül keresett hosszú távú megoldást a Chargers. Mike Williams nem a szupersztár kaliber, de a maga szerepkörében egy rendkívül hasznos játékos. Kupp nem ugyanez a nagydarab mélységi elkapó stílus, de Allen párjaként egy brutális duót alkothatnának. Noha picit fedi a két játékos profilja egymást, a poszton két ilyen elit játékos megfér egymás mellett. Ezzel pedig az utolsó egyértelműen elit játékos is elkelt a drafton. Mivel elsősorban nem needre draftolsz, hanem tehetségre, úgy gondoltam ennek a hét játékosnak kell lennie az első hét választottnak. Hiszen hosszú távon a tehetség a lényeg, nem az aktuális hiányposzt. (Persze iránymutatónak használni lehet és kell is).

1/8 Carolina Panthers
Chris Godwin, WR (Penn State) (3/84)
2017: Christian McCaffrey, RB

Nem véletlenül gondolkozott a Panthers a skill játékosokban akkoriban. Greg Olsenen kívül ugyanis elég szegényes volt a csapat a minőségi labdás játékosokat illetően. A futó (félig elkapó) helyett azonban én egy vérbeli wide receivert hozok a csapathoz, a class talán második legjobbját.

1/9 Cincinnati Bengals
Ryan Ramczyk, OT (Wisconsin) (1/32)
2017: John Ross, WR

A klublegenda Whitworth ekkor távozott a csapattól és jól mutatja a problémát, hogy nagyjából a 2022-es szezonig kellett várni, mire mindkét tackle posztot megfelelően tudja betölteni a Bengals. Ennek orvoslására a mega bust Ross helyett egy top right tackle-be fektettem be inkább.

1/10 Kansas City Chiefs
Marcus Williams, S (Utah) (2/42)
2017: Patrick Mahomes, QB

Először kerültem bajba igazán, hiszen elérkeztem az első olyan csapathoz, amely ugyan remekül választott a drafton, de ebben az újrajátszásos forgatókönyvben már nincs bent a játékosuk. Ráadásul a Mahomes, Watson duó mögött egyetlen irányító sem ért első kört így 5 év távlatából, szóval egy másik needre kellett kanyarodnom. Ebben az időszakban lett kezdőjátékos a Chiefsnél Daniel Sorensen, amit elkerülendő kiválasztom a class legjobb safetyjét. Ráadásul Williams képes ellátni a mélységi feladatokat, így ha véletlen mégis pályára kell kerülnie Sorensennek, akkor a boxhoz közelebb kell ezt megtegye, ahol azért kevesebb dolgot ront el.

1/11 New Orleans Saints
Marshon Lattimore, CB (Ohio State) (1/11)
2017: Marshon Lattimore, CB

Az első párosítás, amit úgy gondolom 5 év után is el lehet fogadni és reálisan létre is jöhetne. Lattimore ha szigorúan vesszük, akkor nálam csak a 3. legjobb cornere az osztályának és ugyan még csak White ment ki, nem cseréltem játékost. Ennek egyik oka, hogy ritkán lehet összehozni ilyen szépen egy választást, ami 5 év után is rendben van, továbbá a másik opcióm az a Humphrey lett volna, aki teljesen jó külső corner is, mégis sokat játszik a slotban. Maradtam így tehát annál Lattimore-nál, aki 2017-ben meg is kapta az év újonca címet és ugyan azóta egy picit visszaesett, továbbra is egy legit és minőségi első számú cornere a csapatának. Éppen csak a szupersztár státuszát nem tartotta fönn.

1/12 Houston Texans
Dion Dawkins, LT (Temple) (2/63)
2017: Deshaun Watson, QB

Mivel a Texans alól is kihúztam már az irányítót, kénytelen vagyok másfelé kacsingatni. A támadófal már akkor sem volt túl jó állapotban Houstonban, aminek orvoslására ugye két évvel később a csapat vagyont, lovat, hazát odaadott Laremy Tunsilért. Ezt megelőzendő inkább elhozom a 2017-es class legjobb bal oldali tackle-jét, ami persze nem ad annyit mint Watson, de ezáltal sok első körös picket meg tudunk spórolni a jövőben. Duane Brown távozása után járunk ekkor és a kezdő LT-jei a csapatnak Tunsil érkezéséig Chris Clark és Julie’n Davenport voltak. Dawkins nem egy elit játékos a posztján, de bőven megüti a kezdő szintet, nem sérülékeny és kifejezetten jó passz blokkoló.

1/13 Arizona Cardinals
Jonathan Allen, DT (Alabama) (1/17)
2017: Haason Reddick, OLB

Akár külső passzsiettető is érkezhetett volna, hiszen IRL is azt vitt a csapat, én az ebben az évben távozó Calais Campbell hosszútávú pótlására hozok inkább embert. Campbell ekkor költözött át Jacksonville-be és igazán azóta küzd a Cardinals a védőfal belsejével. Mint kiderült kicsit idő előtt mondtak le Calais-ról. Allen azonban tökéletes lehetett volna a poszt fiatalítására. Domináns pass rusher középen, miközben a futás elleni védelemből is kiveszi a részét. Nem az Aaron Donald szint, talán még csak nem is egy Chris Jones vagy Cam Hayward, azonban top10-be bőven beleillik a posztján. Azt meg talán nem ciki elvinni a 13. pickkel.

1/14 Philadelphia Eagles
Marlon Humphrey, CB (Alabama) (1/16)
2017: Derek Barnett, DE

Nehéz vakon cselekedni, hiszen tudjuk, hogy az Eagles ebben az évben nyeri majd meg a Super Bowlt. Azonban ezt nem elsősorban a Barnett picknek köszönhetően tették meg, még ha voltak is jó pillanatai a rájátszásban is. Sokáig gondoltam, hogy maradhatna akár ez a pick, hiszen Barnett ugyan nem lett egy sztárjátékos, egy aktív rotációban hasznos tag tud lenni. Más pass rusher is szóba jöhetett volna, de akik ma jobbnak tűnnek Barnettnél, azok sokkal csendesebben kezdték az NFL karrierjüket. Végül Humphrey-nél maradtam, de csak azért, mert Ronald Darbyt a draft után szerezte meg az Eagles. Nélküle valóban elég erős CB needje volt az együttesnek, így rohantak volna a pulthoz az Alabama cornerének nevével.

1/15 Indianapolis Colts
Taylor Moton, RT (Western Michigan) (2/64)
2017: Malik Hooker, S

A Colts egy safetyvel erősített 2017-ben, holott a támadósora is rendkívül talent hiányos volt. Bár Andrew Luck vállsérülése miatt végül kihagyta az egész 2017-es szezont, hosszútávon lehet, hogy többet segített volna már itt egy stabil jobb oldali tackle számára (ami végül egy évvel később érkezett Braden Smith személyében). Moton eredetileg guard prospectnek tűnt annak ellenére, hogy az egyetemen még RT volt. A profiknál végül maradt a fal szélén. Akárhol is, a Coltsnak nagy szüksége lett volna ekkoriban is már egy jó falra, bár Luck ekkorra már eléggé sokat volt sérült. Lehet, hogy a visszavonulásától ez sem mentette volna meg az Indianapolist.

1/16 Baltimore Ravens
Mike Williams, WR (Clemson) (1/7)
2017: Marlon Humphrey, CB

A Ravens eléggé bánhatja a kettővel ezelőtti picket, majdnem összejött másodjára is a házasság Humphrey-val. Ha már viszont így alakult gyorsan le is csaptam egy használható elkapóra, ugyanis nem sok volt ekkor Baltimore-ban. Mike Wallace és Steve Smith lett a draftot követő szezon két legeredményesebb WR-e, szóval lett volna hova fejlődni. Williams top10-es kiválasztása igazából nem öregedett feltétlenül rosszul. Egy nagyon hasznos mélységi elkapó, aki termetéből adódóan óriási elkapási sugarat ad az irányítónak. A valóban első körben kiválasztott 3 elkapóból egyértelműen ő hozta a legtöbb hasznot a csapatának. A top10-ből most ugyan kicsúszott, de egy első körös picket úgy gondolom továbbra is megér az, amit Williams tud. Ekkor ugyan még Flacco dobált volna neki, de egy év múlva érkezik majd Lamar is.

1/17 Washington Redskins
Budda Baker, S (Washington) (2/36)
2017: Jonathan Allen, DE

Miután Allen már nincs bent, kénytelen voltam más poszton nézegetni. Jöhetett volna ide is egy elkapó, a WR szobát az egy évvel korábbi Josh Doctson választás nem igazán töltötte be, mégis inkább egy S felé fordultam. A Redskinsnek ekkor volt egy korrekt DJ Swearinger nevű safetyje, de a secondary kirakósában még egy darabka hiányzott. Bakerrel ez az egység teljes lehetett volna.

1/18 Tennessee Titans
JuJu Smith-Schuster, WR (USC) (2/62)
2017: Adoree’ Jackson, CB

Miután egy Tre’ White-tal már beljebb van a Titans, Adoree újbóli kiválasztása nem opció. Végül nem nyúltam más needekhez mint Jon Robinson akkoriban, csak megcseréltem a húzásokat. Így tehát a kör végén érkezik egy elkapó Tennesseebe. Juju karrierjének legeleje nagyon ígéretesen indult, de azóta se esett azért nagyon vissza. Egy nagyon hasznos játékos, aki ha el vannak osztva a targetek csapaton belül, akkor lehet egy 1A vagy egy top második számú célpont. A Titans a Corey Davis, Adoree Jackson pickeknél vélhetően jobban örült volna egy White, Smith-Schuster duónak, ami így összejött.

1/19 Tampa Bay Buccaneers
Carl Lawson, ED (Auburn) (4/116)
2017: O. J. Howard, TE

Howardra igazán sose volt szüksége a Buccaneersnek. Ekkor még csak Brate miatt, később pedig a Gronkowski társas árukapcsolás miatt. Egy domináns pass rusher azonban baromira hiányzott ekkor még a floridai csapatból. Shaq Barrett és JPP előtti időkben Robert Ayers és Ryan Russell voltak a csapat kezdő pass rusherei, így egy edge defender magától értetődő volt. Sok hasonló névből lehetett válogatni én végül Lawson mellett döntöttem.

1/20 Denver Broncos
Garett Bolles, LT (Utah) (1/20)
2017: Garett Bolles, OT

Baromira kellett egy tackle a Broncosnak, ezt jól mutatja, hogy a nem feltétlen első körös tehetségként számon tartott Bollest el is vitték a 20. helyen. A döntés végülis őket igazolta. Bár lassan vette fel az NFL ritmusát, mára Bolles egy jónak mondható vak oldali tackle-lé nőtte ki magát. A futójáték segítése sosem volt az erőssége, de évről évre egyre jobb passzblokkoló lett. Ezt a jó picket pedig nem is szeretném elvenni a Broncostól, így ezzel megvan a második találat is az eredeti pickekhez képest.

1/21 Detroit Lions
Trey Hendrickson, ED (Florida Atlantic) (3/102)
2017: Jarrad Davis, LB

Ezen a ponton újra elgondolkoztam egy újbóli egyezésen. Természetesen nem Jarrad Davist húztam volna ismét első körben, hanem a Lions eredetileg harmadik körös választottját, Kenny Golladay-t akár már itt az első körben. Bár az elmúlt két éve csalódást keltő lett és a Giantsnél egyelőre nem vált be, az utolsó lionsös szezonja csak a sérülések miatt lett gyengébb. Előtte Detroitban egy kifejezetten jó első számú elkapónak tűnt. Végülis azonban lebeszéltem magam róla és egy hajszállal beelőzte az elmúlt két évben berobbanó Hendrickson. A Saintsnél még csak bontogatta a szárnyait Trey, de a tavalyi Bengals menetelés egyik kulcsszereplője volt a még mindig nem túl idős pass rusher. Top5-ben végzett mind nyomásgyakorlásban, mind sackekben tavaly és a Super Bowlig menetelő csapat védelmének talán legfontosabb embere volt. Az ekkor már csak pislákoló Ezekiel Ansah túloldalán talán hamarabb is pályára tudott volna kerülni mint tette azt New Orleansban több évnyi padozás után.

1/22 Miami Dolphins
John Johnson II, S (Boston College) (3/91)
2017: Charles Harris, DE

A pass rusher választás indokolt volt, de nem hozott túl nagy sikert, hiszen három évvel Harris draftolása után már le is mondott a Dolphins a játékjogáról. Szóba jöhetett volna más pass rusher, de úgy gondolom Johnson minden itt még elérhető irányító siettetőnél jobb minőséget képvisel. Rövid távon az ekkor még utolsó évet taposó Reshad Jones társaként, hosszú távon pedig a helyetteseként lehetett volna rá számítani a védelem leghátsó sorában.

1/23 New York Giants
Dalvin Cook, RB (Florida State) (2/41)
2017: Evan Engram, TE

A Giants ki szerette volna maxolni Eli Manning utolsó éveit, aminek keretein belül húztak egy célpontot a veterán irányító számára. Engram azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Szóba jöhetne most támadófal is, azonban kifogytam a jobb falemberekből, de mindenképp szerettem volna a támadósort erősíteni, így jött a class első (de nem utolsó) első körös futója. Ez a pick is, mint a Texans esetében, egy későbbi hatalmas hiba elkerülését (is) szolgálja. Hiszen ha itt egy maximum átlagos Engram helyett megszerzi a Giants a liga egyik legjobb futóját, már biztosan nem húznak egy évvel később az 1/2-es pickre egy Saquon Barkley-t. Futóból volt bőven választék ebben a classban, de én maradok a személyes kedvencemnél.

1/24 Oakland Raiders
Adoree’ Jackson, CB (USC) (1/18)
2017: Gareon Conley, CB

Corner helyett corner, hiszen a Raiders ekkori felhozatala súrolta a botrányos kategóriát. Jackson véleményem szerint nem volt rossz játékos Tennesseeben és talán elhamarkodott döntés volt a Titans vezetősége részéről a tavalyi kivágása. A class 3 legjobb cornere egyértelműen más szintet képvisel, de Jackson egy átlag feletti kezdő, amivel már bőven boldog lett volna a Raiders Conley helyett.

1/25 Cleveland Browns
Alvin Kamara, RB (Tennessee) (3/63)
2017: Jabrill Peppers, S

Mint mondtam nem Cook lesz az utolsó első körös futó (és még mindig nincs vége). A Brownsnak ugyan azzal, hogy az 1/1-re Mahomest választották Garrett helyett szüksége lett volna edge rusherre, de hasonló problémám volt mint Cook esetében. Sokkal jobb játékos Alvin a maga posztján mint az itt elérhető pass rusher alternatívák. Kamara ráadásul Mahomes vállairól is egyből képes lett volna terheket levenni, hogy ne hero üzemmódban kelljen megkezdenie NFL karrierjét Clevelandben.

1/26 Atlanta Falcons
Tyus Bowser, ED (Houston) (2/47)
2017: Takkarist McKinley, DE

Ismét egy pick, ahol maradok a poszton, csak a játékost cserélem ki. McKinley jobban indult mint ami lett belőle az NFL-ben. Első 1-2 szezonjában még úgy tűnt, hogy ha nem is sztárt, de kezdő szintű pass rushert talált a Falcons. Azonban azóta egyre kevesebbet játszik, egyre kisebb eredményekkel. Bowser ellentétes utat járt be. A Ravens mély rotációjában két évig szinte el volt temetve mire a kezdő közelébe került volna. Lassan ért be, de ma ő egy korrekt kezdő szintet képvisel.

1/27 Buffalo Bills
Kenny Golladay, WR (Northern Illinois) (3/96)
2017: Tre’Davious White, CB

A Bills választottja nem elérhető már régóta, ráadásul nem is nagyon találni más cornert, akire itt szívesen ruházna be az ember, így végül az elkapó poszt felé fordultam. Sammy Watkinst a draft utáni hónapokban cserélte ugyanis el a Bills, így a legjobb wide receiverjei a csapatnak Deonte Thompson, Zay Jones vagy Kelvin Benjamin voltak. Egyik sem egy Golladay kaliber. Kenny karrierje most épp mélyponton van, de három nagyon biztató szezon után még nem szabad teljesen leírni. A jelenlegi Giants vezetés ráadásul jóval kompetensebb lesz mint a tavalyi volt.

1/28 Dallas Cowboys
Jamal Adams, S (LSU) (1/6)
2017: Taco Charlton, DE

Adams korai időszakában a liga legjobb strong safetyje volt és az egyik legjobb védője a ligának. Megfelelő kezekben All-Pro szinten teljesített, így nem csupán abból indulok ki, amit Ken Nortonék a Seahawksban kihoztak belőle. A seattle-i kitérője egyelőre nem mutat jól és sose fogja megszolgálni az érte adott két első körös picket, ettől még kifejezetten rossz játékos nem lett. Ha pedig a Seattle tényleg átáll egy modernebb védelmi sémára Clint Hurtt alatt, jövő ilyenkor lehet, hogy máris magasra raknánk Adamst. Nem szabad elfelejteni, hogy karrierje első három évének mindegyikében All-Pro volt a Jetsben (kétszer második-, egyszer első csapatos) és nem véletlenül cseréltek érte. Ráadásul az elcserélésekor elvileg a Dallas is az aktív érdeklődők között volt.

1/29 Cleveland Browns
David Njoku, TE (Miami) (1/29)
2017: David Njoku, TE

Ezt a picket nem babráltam meg, hiszen a jelek szerint a Browns maximálisan elégedett a Njoku projekttel. Ennek örömére hosszabbítottak vele nemrég, amivel a liga egyik legjobban kereső tight endje lett. Bár Njoku öt év alatt sosem lépte át a 700 yardos határt (és az 500-ast is csak egyszer), továbbá az egy szezonban elkapott 4 touchdown a rekordja, ez elég volt a Brownsnak a hosszabbításhoz. Nem mondom, hogy fürödtem volna itt már a jobbnál jobb opciókban, így végül úgy gondoltam, maradjon meg ez a Clevelandnak. Visszanézve azért egy Mahomes, Kamara, Njoku trió nem nézett volna ki rosszul persze.

1/30 Pittsburgh Steelers
Corey Davis, WR (Western Michigan) (1/5)
2017: T.J. Watt, ED

Akárcsak a Bills, a Steelers is korán bukta a kör végi nagy fogását, így át kellett gondolni a lehetőségeket. Mivel az első körös TJ Watt pick mellett már biztosan bukták a 2. körös Smith-Schuster választást is, inkább elvittem még itt a bent maradt nem jó, de legalább nem is bust elkapók egyikét. Davis sose nőtt fel az 1/5-ös értékéhez és a Titans nem véletlenül engedte el a kezét, tavaly New Yorkban is látszódott, hogy összességében nem egy rossz játékos. Csupán nem az a liga legjobbja kaliber, amit sokan beleláttak. Az ekkor még az eszüknél lévő Antonio Brown és Le’Veon Bell mellé/mögé harmadik számú opciónak alapvetően működhetne is a kapcsolat. Persze a Steelers szájíze ezzel együtt keserű lehet, hiszen az első két válaszatottjuk a re-drafton már elkelt, mire először sorra kerültek volna.

1/31 San Francisco 49ers
Shaquill Griffin, CB (UCF) (3/90)
2017: Reuben Foster, LB

Egy Myles Garrettel már beljebb van a 49ers, most pedig a corner sorba jön erősítés. Griffin nem egy kifejezetten jó játékos, koránt sem annyira mint amennyit a Jaguars fizet neki, de egy átlagos kezdő szintet tud hozni, néha jobbat. A draft előtt is needje volt a csapatnak a corner és ugyan a 3. körös Ahkello Witherspoon összességében nem sokkal rosszabb játékos Griffinnél, ebben a párharcban még mindig inkább előbbit favorizálnám.

1/32 New Orleans Saints
Christian McCaffrey, RB (Stanford) (1/8)
2017: Ryan Ramczyk,OT

Lattimore-t sikerült a re-drafton is megszereznie a Saintsnek, azonban Ramczyk jóval korábban elkelt már, mire egyáltalán a Saints első pickje sorra került volna. Ez azonban még semmi. A Saints 2017-es classában a két teli találat első körös játékoson túl a második körös Marcus Williams, a 3. körös Alvin Kamara és az 5. körös Trey Hendrickson is elkelt már az 1/32-es pick előtt. Ez utólag 5db első körös játékos. Mickey Loomis 2017-es draftja nem véletlen szerepel minden idők legjobbjai között.
Végül Adamshez hasonlóan egy másik korábban magasabban is járó játékost adtam a Saintsnek a draft végén. McCaffrey is volt All-Pro (kétszer) azonban az elmúlt két szezonja a sérülések miatt aggályokat vet fel. Ha képes újra tartósan egészséges lenni és 100%-osan teljesíteni, talán az első futó is lehetett volna a re-drafton, de így kicsit óvatosabb voltam az esetében. Ennek ellenére nyújtott már annyit, hogy szerepeljen a neve az első körösök között, ráadásul Alvin Kamara szerepét egyből meg is kaphatná így, hogy Kamara pár pickkel korábban a Brownshoz került.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!