Connect with us

Draft

Top10 Év Támadó Újonca jelölt

Az MVP és az Év Védő Játékosa után a legnagyobb médiafigyelmet kapó díj az Év Támadó Újonca elismerés, amit tavaly Ezekiel Elliott orra elől csapattársa, Dak Prescott zsebelt be. Előbbi már év elején várható volt, utóbbi viszont teljesen a sötétből érkezett és robbant be – természetesen a szerencsés körülményeknek is köszönhetően. Az idei felhozatal is egészen parádés, most összeszedtük, kik lehetnek a legesélyesebb jelöltek.

 

1. Christian McCaffrey, RB, Carolina Panthers

 

Nálam Christian McCaffrey indul a legjobb eséllyel az Év Támadó Újonca díjra, szerintem már az év elejétől kezdve sokat fogja használni őt a Panthers és gyorsan kiszorítja majd Jonathan Stewartot. Vagy játszatják majd elkapóban, ki tudja. McCaffrey már az első héten az egyik legnagyobb mismatch lehet az egész ligában, kívánom neki, hogy Mike Shula igazán kreatívan használja majd és találja meg azokat a játékokat, formációkat, amikben sikeres lesz. A “sima” futások mellett elkapásai miatt teszem őt a lista tetejére, hiszen ha például kimozgatják a backfieldről motionben elkapóba, és egy linebackerrel követi őt a szélre, akkor egyből kezdjük el őt figyelni, hiszen nagy valószínűséggel üresre tudja majd magát játszani. Az újonc scrimmage yard rekordot Eric Dickerson tartja 2212 yarddal, ami azért rendkívül soknak tűnik, de egy 1600-1800 yardot akár ki is nézek McCaffrey-ből.

 

 

2. DeShaun Watson, QB, Houston Texans

 

Az irányítók mindig előnnyel indulnak a szavazásokon, ezt láthattuk tavaly is Prescott esetében. Watson az az újonc QB, aki leghamarabb megkaphatja a kezdő helyet és ha a Texans magabiztosan rájátszásba tud jutni a vezetésével, akkor ő lehet a legfőbb esélyes. Ehhez még csak kifejezetten jól sem kell játszania, elég egy jó közepes teljesítmény, főleg ha a defense továbbra is pusztítani fog.

 

3. Leonard Fournette, RB, Jacksonville Jaguars

 

A Jaguars rengeteget fog futni idén, Bortles válláról le akarják venni a terhet, Coughlin és Marrone pedig az erőfocit fogja támogatni. Hoztak két tackle-t is (Albert, Robinson), de ez a kevésbé fontos aspektusa a futójáték erőltetésének, inkább a filozófia fog változni. Fournette futásoknál egy szörnyeteg, rendkívül nehéz lesz levinni a földre és a rengeteg lehetőség a számain is meg fog látszódni. Meglepne, ha nem érne el 1000 futott yardot (ha nem lesz sérülés természetesen), de ezt pár százzal még simán megfejelheti. A probléma, hogy elkapásokkal nem lehet majd igazán bevonni a játékba és ha a Jaguars idén is sokszor sokpontos hátrányba kerül a meccsek korai szakaszában, akkor a második félidőre hanyagolhatják majd a futójátékot.

 

4. Mike Williams, WR, San Diego Chargers

 

Philip Rivers első számú célpontja lehet Williams már akár az év elején, ami rendesen megdobhatja a számait. A redzone-ban kiváló célpont, így sok TD-t várhatunk tőle, de emellett méreteinek köszönhetően a nagy játékok is jönni fognak tőle, amikor egy hosszabb labdát a szélen a védő felett kap majd el, amik jól fognak mutatni a highlightokban is. Sok elkapás, sok TD és sok szájtátós jelenet, ezekkel jó eséllyel indul az ember egy OROY választáson.

 

 

5. Dalvin Cook, RB, Minnesota Vikings

 

Ha Cook csak a focira tud koncentrálni, akkor ő is várományosa lehet az év újonca címnek, hiszen a fumble-ökön kívül nem sok kivetnivaló van a játékában. Ráadásul a Vikings próbálta frissíteni a támadófalát a javulás érdekében – meglátjuk mennyire sikerült -, illetve Bradfordtól sok checkdown passzt kaphat majd el, így McCaffrey-hez hasonlóan tőle is rengeteg scrimmage yard várható. Instant kezdő lesz és sokszor is fogják bevonni a játékba.

 

6. Corey Davis, WR, Tennessee Titans

 

Számomra az első öt után van egy kisebb szakadék az esélyesek közt, a top5 közül tényleg bárkit könnyedén el tudok képzelni az év újonc támadójának, a 6-10. helyezetteknek már azért meg kell lepniük valamivel. Williamshez hasonlóan Davis is első számú célpont lehet csapatában és ugyan a Titans elsősorban futásokra építő csapat, passzjátékoknál Mariota elég nagy arányban őt fogja majd célba venni Delanie Walker és Rishard Matthews mellett.

 

7. OJ Howard, TE, Tampa Bay Buccaneers

 

Tampában rengeteg fegyver áll Jameis Winston rendelkezésére, így nehéz lesz kitűnnie a fiatal tight endnek többek közt Mike Evans és DeSean Jackson mellett, de egy rendkívül jó biztonsági célpont lehet majd a pálya közepén Howard, akit bármikor lehet keresni labdával. A szavazóknál mondjuk a remek blokkolási képessége nem fog sokat jelenteni, de mi majd elkönyvelhetjük az egyik legjobban teljesítő újonc támadónak.

 

 

8. Samaje Perine, RB, Washington Redskins

 

Perine lesz szerintem a Redskins kezdő futója, ez pedig nyilvánvalóan segíti a negyedik körös újonc esélyeit. Nem a leggyorsabb játékos, de erőből sok mindent meg tud oldani, a Redskins elég rossz redzone-hatékonyságán pedig sokat javíthat, ami sok TD-t eredményezhet nála.

 

9. Joe Mixon, RB, Cincinnati Bengals

 

Ha csak a pályán mutatott dolgokat nézzük, akkor Mixon talán a legjobb futó volt az idei classban, a csapatban pedig ötvözi Jeremy Hill és Gio Bernard tulajdonságait, így egyáltalán nem lepne meg, ha már év elején is ő kapná a legtöbb szerepet a running backek közt. Persze a pályán kívüli múltja miatt nehezen tudom elképzelni, hogy megkapná az év támadó újonca díjat – ezért került csak a lista végére -, de teljesítményével akár rá is szolgálhat.

 

10. Mitchell Trubisky, QB, Chicago Bears

 

Én úgy számolok, hogy Trubisky idén nem, vagy csak az év végén fog pályára lépni, így nem lesz sok ideje szép számokat produkálni, ezért tettem csak a lista végére. Viszont ha Glennon elég rosszul játszik, akkor nagy lesz a nyomás a csapaton, hogy bedobja a fiatal irányítót a mély vízbe, ez pedig egyből több hellyel is feljebb repítheti Trubiskyt a listán.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!