Connect with us

Hír

TRADE: Tovább erősödött a Jaguars védőfala!

Egy elég érdekes trade-re ébredhettünk ma reggel, hiszen a Buffalo Bills és a Jacksonville Jaguars boltolt egymással a keddi deadline előtt. Marcell Dareus már régóta felmerült a távozók között Buffalóban, de a szerződése miatt eddig nem lehetett vele mit csinálni, most viszont már nem vártak tovább, és elcserélték Jacksonville-be.

 

 

A Jaguarsnak ez a művelet egy 6. körös pickbe fájt, ami Dareus teljesítményétől függően 5. körös is lehet, vagyis rendkívül olcsón szereztek egy jobb napjain remek defensive tackle-t – papíron. Ugyanis nem véletlenül volt a Bills bögyében a korábbi első körös védő, hiszen a szerződéséhez képest nem játszott top szinten, többször is elégedetlenkedett a playbookkal kapcsolatban, de ami a Billsnek a legfájóbb volt, hogy borzasztó sokba került. Csak ebben a szezonban ~$15 milliót vitt el a salary capből, köszönhetően annak, hogy 2015-ben egy 6 éves, $95 millió szerződést tolt az orra alá a régi vezetőség. Most azonban új szelek fújnak, és a $10 milliós halottpénz sem tántorította el ettől a lépéstől a Billst.

 

Na de mi a helyzet a Jaguarsszal? Egyrészt idén csak $5,7 milliót vesz el a fizetési keretből, amiért ajándék, másrészt meg újra összeállhat Doug Marrone-val, és ez itt a lényeg. Mester és tanítványa 2013-ban és 2014-ben együtt dolgozott a Billsnél, ahol Dareus két legjobb szezonját produkálta Buffalóban, vagyis a Jaguars amúgy sem gyenge védőfala egy újabb szörnyeteggel gazdagodott. Igen ám, csakhogy ettől még ez a csere furcsa, hiszen nem volt különösebb szükség egy újabb elit DT-re, főleg hogy jövőre már nem ennyibe fog kerülni, hanem $10,175 millióba, amivel a Jaguarsé lehet a liga legdrágább védőfala.

 

Dareus jövőre $10,175 milliót, Calais Campbell $17,5 milliót, Malik Jackson pedig $15,5 milliót fog elvinni a keretből, ami elképesztő. Ugyanakkor ne lepődjünk meg azon, hogy mindössze $3 milliós cap space áll a csapat rendelkezésére, ugyanis Blake Bortles $19 milliós ötödik éves opciója miatt elküldhető halott pénz nélkül, amivel máris növekedhet a lehetséges keret. A Jaguars tehát nem tökölt, egy ilyen agresszív lépéssel szeretné jelezni, hogy ők bizony győzni akarnak, és a rájátszás, majd a Super Bowl részvétel lehet a cél számukra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!