Connect with us

Beharangozó

Black hole sun, won’t you come… – MNF beharangozó

Amikor a Soundgarden megjelentette a Black Hole Sun című nótáját 1994-ben, nem is sejtették, hogy ez a dal lesz a legnépszerűbb daluk. Chris Cornell arról énekel a nótában, hogy vajon mikor pusztul már el végre ez a nyomorult világ. Hasonlóan érzek, amikor egy 1/1 bowl lesz a MNF a 10. héten…

 

 

New York Giants (1-7) @ San Francisco 49ers (2-7)

2:15, Sport TV

 

A 49ersnek megadatott az a sors, hogy két kiemelt mérkőzésen is hozzásegítsen csapatokat az 1/1-ért folytatott harchoz, miközben volt másfél hét pihenőjük. Az előző fordulóban a Raidersszel mosták fel a padlót a bemutatkozó Nick Mullensszel a csatasorban, aki a Giants ellen is kezdőként lép majd pályára. Akkor Kyle Shanahan egy tökéletes gameplant rakott össze fiatal irányítója megsegítésére, amit szinte egy az egyben átvehet: ez a Giants védelem erősségben ugyanis alig különbözik a Raidersétől.

 

Mullensnek nem kellett tartós nyomástól tartania, hiszen a Raiders hajtotta végre a legkevesebb irányítósiettetést a ligában. 10 forduló alatt a Raiders mindössze 59 nyomást gyakorolt az ellenfelek irányítójára, míg Aaron Donald egymaga csinált 61-et a Ramsben. A Giants ennél azért jobban dolgozik (110 nyomásgyakorlás), főleg amióta visszatért Olivier Vernon, de még mindig nem az élmezőnybe tartoznak. A 28 éves passzsiettető csak három meccsen lépett eddig pályára, de már majdnem annyi nyomást gyakorolt az irányítókra (14), mint a csapatban listavezető Kareem Martin (16). Irányító terrorról azonban nem beszélhetünk a New York-i front seven kapcsán, így Mullens ismét egy viszonylag nyugodt meccsre számíthat.

 

 

Ha van egy dolog, amiért érdemes lehet mégis virrasztani semleges szurkolóként, az Richard Sherman és Odell Beckham Jr. párharca. A Seahawkstól elhozott cornerback reneszánszát éli Kaliforniában, 20 felé dobott labdából csak 9 elkapást engedett – igaz, ezeken elég sok, 143 yardot kapott róla a csapat, de TD-t még nem kaptak róla. OBJ-t nagyságán aligha lepődik meg bárki, idén képtelenség szerelni. Összesen 19 szerelést rázott le magáról elkapás után, nála többet senki nem harcolt ki a ligában. Kíváncsi vagyok melyikőjük akarata fog érvényesülni, attól ugyanis nem kell félni, hogy nem fog felé dobni Manning ha Sherman fogja. OBJ felé átlagban majdnem 11-szer dobál meccsenként, holott rendre az ellenfél legjobb őrzői fogják.

 

És ha már a New York-iak, égetően fontos volt számukra a bye week, hiszen a borzasztó sorsolásuk gyakorlatilag megsemmisítette a törekvéseiket. Hiába nyilatkozta le Odell Bekcham Jr., hogy ha a hátralévő 8 meccsüket megnyerik, akkor 9-7-tel még mindig meglehet a PO, de őszintén szólva nem igazán látom ebben a Giantsben az akaratot, hogy nem hogy nyolc meccset, hanem csak négyet is nyernek. Az öltöző megint szétesőben, Eli Manningben lassan már a saját anyja sem bízik, ha pedig kikapnak egy draftolatlan másodévestől is élete második NFL meccsén, alighanem keresztet vethetünk arra az öltözőre. Szerintem Dave Gettlemanék is azon imádkoznak, hogy Justin Herbert jelentkezzen a draftra, legyen már jutalom azért, ha már rosszak lesznek.

 

 

Ha a Giants akar valamit kezdeni az idényével, akkor ezt a meccset be kell húznia, különben vélhetően készülhetnek ismét egy top3-as draftpickre. A 49ers védelmének ezúttal nem lesz vélhetően olyan egyszerű napja mint a Raiders ellen, hiszen Saquon Barkley elképesztő varázslatokra képes, de Bucknerék azon lesznek, hogy beomlasszák támadófal által kreált lyukakat – más kérdés, hogy gyakran ez sem elég a megállítására.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!