Connect with us

Összefoglaló

A Bucs QB-hullámvasút folytatódik, Big Ben feláll, a Chargerst szétfutják

A Buccaneers irányító hullámvasútja tovább folytatódik, a Jaguars három negyeden át mumusa tudott lenni a Steelersnek, hogy aztán a fejük tetejére álljanak, a Broncos pedig a földön verte szét a Chargerst.

Tampa Bay Buccaneers @ New York Giants 35-38

A Giants nem szarozott, Barkley-t állította a középpontba és a várakozásoknak megfelelően a földön darálták le a Bucs védelmét. Barkley konzisztensen futott, ami meglepő ezt a falat és Barkley-t magát elnézve, ez volt a kulcs ahhoz, hogy csak annyira támaszkodjanak Manningre és a passzjátékra, amennyire igazán szükséges volt. Nem igényelték így, hogy Manning megtolja a labdát, és mély passzokkal szerezzenek nagyobb yardmennyiségeket. Ez komoly tereket nyitott OBJ-nek is, aki kevés labdát kapott, de azzal megszolgálta a bizalmat. A védelem viszont erősen köhögött, ezt mutatja a 35 benyelt pont és a LB-sor életképtelensége. Folyamatosan elmozgatták őket a helyükről a Buccaneers támadói, és nem voltak képesek tiszta szereléseket csinálni, nem meglepő, hogy Peyton Barber nagy napot tartott.

 

 

A Bucs csodálatos volt, legalábbis a második félidőben. Fitzpatrick teljesen összeszarta magát, és miután zsinórban három eladott labdával zárt három támadássorozatot, Jameis Winston négy alkalommal vitte el őket a célterületig. A vicc az, hogy a feltüzelt Winston rongyosra verhette volna őket még így is, ha nem három INT kell ahhoz, hogy labdát kapjon. A Tampa védelme hasonló gondokkal küszködött, mint a túloldal, első és második szintű védelem nem létezett, a fal és a LB-sor is meg volt rogyva.

 

Pittsburgh Steelers @ Jacksonville Jaguars 20-16

Három negyedig azt hittük, hogy a Jaguars tényleg mumusa a Steelersnek, hiszen teljesen életképtelen volt a vendégek támadósora, Big Ben csak úgy szórta a rosszabbnál rosszabb passzokat. Aztán a negyedik negyedre felfordult minden, a hajrában mindenki belehúzott, és az addig döcögő támadósor öt támadásból húsz pontot szerezve megadta a lehetőséget a védelemnek, hogy lezárja a mérkőzést. A Steelers védői pontosan tudták, hogy ha sikerül megfogni Bortlest a levegőben, akkor ennyi volt. A Jaguars gameplanje átmozdult a futás irányába (még erősebben), így viszont meg volt kötve a kezük.

 

 

A Jaguarsnak a szezon már biztosan elment, de komoly változások lehetnek így a játékosállományban és az edzői gárdában is. Bortles soha nem fogja még egyszer az AFC-döntő közelébe vinni ezt a csapatot, és a benne levő bizalom elvesztése látszik is. 11 futás zsinórban, még 3&14-re is. A 2008-as szezon megismétlődik, és jó eséllyel most sem fognak semmit tenni, hogy jövőre jobb legyen. Kesslert el kell kezdeni kinevelni, megnézni, mit tud több tapasztalattal. Hogy ne csak őt szidjuk, a fal is borzasztó állapotban van, mindent elmond róla, hogy Ereck Flowers fényes csillagként tündökölt a négy társa között. Romo kiemelte a közvetítés során, hogy az elkapók életképtelenek (szépen fogalmazva nem tudnak elszakadni a védőiktől), és a tight endek lényegében tök feleslegesen vannak fenn.

 

Denver Broncos @ Los Angeles Chargers 23-22

A Broncos egy középszerű támadójátékkal fektette két vállra az AFC egyik Wild Card-esélyesét. A végig semmilyen Keenum az utolsó pillanatokban Sutton segítségével mezőnygóltávolságba vitte a csapatot, ami elég volt a győzelemhez. Sutton, Lindsay és Freeman egyaránt hatalmasakat mentek, hárman együtt nyolc yard felett hoztak labdaérintésenként, igazán derék dolog a zöldfülűektől. A védelem is igazán jó volt, bár sokat hozzátett a 22 ponthoz a Chargers elbaltázott játékhívása is. Mindent együtt nézve mindegyik csapategység hozta az elvárhatót, és ezzel sikerült a sokat hibázó Chargerst megverni.

 

 

Ahelyett, hogy az utolsó két percben rövidre zárják az egészet, sikerült elveszíteni megint a meccset. Most legalább nem a klasszikus chokerkedés volt, de lehetőséget adtak még a Denvernek a győzelemre, miután Rivers borzasztóan buta döntést hozott és ahelyett, hogy benyelt volna egy sacket, inkább földhöz vágta a labdát és plusz 40 másodpercet hagyott a Broncosnak. A védelem Perryman és Liuget kiesésével teljesen megrogyott, egyszerűen nincs senki, aki a futásokat kezelné. A Chargers összességében megölte magát tegnap, 14 büntetés, rossz gameplanning, gyenge mélység bizonyos posztokon. Ettől még nincs veszve semmi, csak jó lenne, ha felébredne Tom Telesco is, hogy nagyon kéne még LB.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!