Connect with us

Hír

Vance Josephnek lefőtt a kávé

Minden jel arra mutat, hogy januártól ismét beindulhat az edzőkeresés Denverben. A regnáló főedző, Vance Joseph ugyanis elvesztette a támogatását a franchise-on belül, és két szezon után távozhat a Broncostól.

 

 

Bár úgy tűnt, hogy a Vadlovak harcban vannak a rájátszásért, két egymás utáni meccsüket is elvesztették, az utóbbi Browns elleni zakó pedig azt is jelentette, hogy matematikailag sem juthat rájátszásba a csapat. Ahogy az is biztossá vált, hogy nem lesz pozitív mérlegű szezonja a Broncosnak, ami Josephfel a fedélzeten tavaly sem jött össze. Ha a hátralévő két meccsének valamelyikén kikap, akkor 2017 után a 2018-as szezon is negatív mérlegű lesz, erre pedig 1972 óta nem volt példa Coloradóban. Állítólag maga John Elway, a csapat general managere is levette a kezét Josephről, így hacsak meg nem gondolja magát, valószínűleg meneszti őt a posztjáról.

 

Elway elmondása szerint Joseph kapott egy második esélyt, de nem tudott élni vele. A héten eléggé felerősödött a pletyka, miszerint tavaly hajszálon múlt, hogy ne rúgja ki az elsőéves edzőjét Elway. Terítéken volt ugyanis egy terv, hogy egy régi ismerős, Mike Shanahan vegye át ismét a gyeplőt, aki magával hozta volna Washingtonból jól ismert irányítóját, az éppen szabadügynök Kirk Cousinst. Állítólag azért nem jött össze, mert ütközött volna a Rooney Rule-lal, miszerint az edzőkeresés során kötelező kisebbségi jelölteket is meghallgatni, a Broncos azonban nem akart egy teljes körű edzőkeresésbe belemenni.

 

Talán ami nem sikerült 2018 januárjában, az összejön 2019-ben? A 66 éves szakember elmondta, hogy megfelelő körülmények között szívesen edzősködne ismét, de hogy ez a jelenlegi Broncosra mennyire húzható rá, azt csak ő tudja. Érdekesség, hogy amikor John Foxot menesztették Denverből, akkor Vance Joseph szintén finalista volt, de végül Gary Kubiakra esett a választás. A Super Bowl-győztes edző azonban egészségügyi okok miatt visszavonult, így összejöhetett Joseph számára a denveri kaland – aligha ilyennek álmodta meg.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!