Connect with us

Minden ami NFL

A liga öt legrosszabb védőfala

Folytatjuk a legjobb (és legrosszabb) egységeket összegyűjtő sorozatunkat, immár a védőoldalon, azon belül is a legrosszabb védőfallal (Edge+iDL, összesen öt játékos). A legjobb védőfalakról itt, a legjobb és legrosszabb elkapószekciókról itt és itt írtunk, a legjobb és legrosszabb támadófalakról pedig itt és itt.

 

 

 5. Atlanta Falcons
 Edge: Adrian Clayborn, Takkarist McKinley, Vic Beasley Jr.
 iDL: Grady Jarrett, Alan Bailey

 

Grady Jarrett hiába ér fel két nagyon jó játékossal is, egyedül kevés ahhoz, hogy távol tartsa a listától a Falconst. Crawford futás ellen elmegy, Senat cserekaliber, így óriási fogás volt Alan Bailey leigazolása. A fal széle viszont még közepesnek sem mondható: Claybornt nem szívesen tenném kezdőbe, Beasley egy óriási bust, aki szinte már szituációs pass rushernek is kevés. Egyedül a 2017-es első körös McKinley-ben van potenciál, de szituációs pass rushernél egyelőre ő sem tűnik többnek.

 

 4. New York Giants
 Edge: Kareem Martin, Markus Golden
 iDL: Dalvin Tomlinson, B.J. Hill, Dexter Lawrence

 

Míg a csapatban volt Damon Harrison és Olivier Vernon, addig akár a top 5 környékére is felfért volna az egység, de így… A két pass rusher borzalmas, ketten együtt 27 meccsen négy sacket szereztek tavaly, nyomást is csak elvétve generáltak (összesen 50-szer), cserébe viszont futás ellen sem jók, Martin ráadásul még szerelni sem tud (nyolc elhibázott tackle-je volt tavaly). A fal belseje már rendben van, Tomlinson futás ellen jó, Hill egy rotációs mindenes, Lawrence pedig a nagyon szegény ember Damon Harrisonja, de elit potenciállal rendelkező playmakerek híján ez még mindig bottom 5 a ligában.

 

 

 3. Seattle Seahawks
 Edge: L.J. Collier, Ezekiel Ansah, Cassius Marsh
 iDL: Jarran Reed/Al Woods, Quinton Jefferson,

 

A Seahawksszal kicsit bajban voltam, de Jarran Reed hatmeccses eltiltása megkönnyítette a dolgom. Nélkül a fal belseje kuka, és még ha vissza is tér, ilyen társak mellett így sem lesz sokkal jobb az egység (ő is inkább csak jó, mint top). Érdekesség, hogy rajta (10,5) és a Chiefshez elcserélt Clarkon (13) kívül nincs olyan játékos a csapatban, aki legalább hat sacket szerzett volna tavaly: a legeredményesebb Cassius Marsh 5,5-lel, majd jön Ziggy Ansah néggyel, végül Quinton Jefferson és Jacob Martin , mindketten három sacket szereztek. Sok mindent elmond az egységről az is, hogy az újonc LJ Collier tűnik a legtehetségesebb játékosnak és nem lenne meglepő, ha ő is játszana majd a legjobban.

 

 2. Miami Dolphins
 Edge: Charles Harris, Jonathan Woodard
 iDL: Davon Godchaux, Christian Wilkins, Akeem Spence

 

A tavalyi védelem sem volt ütős, de most egy Cameron Wake-kel és Robert Quinn-nel még gyengült is az egység. A pass rush így a főleg csereként működő Harris-Woodard párosra marad, ami talán a leggyengébb az egész NFL-ben. Ezen a fal belseje sem segít, Akeem Spence jobb napjain egy középszert tud hozni, és pass rushban sem teljesen vállalhatatlan, míg az első körös Wilkins kifejezetten jó lehet a védőfal közepében, Godchaux pedig egy remek run stopper. Igazából utóbbi kettő miatt sikerült lemaradni a liga legrosszabb védőfaláért járó koronáról.

 

 1. Oakland Raiders
 Edge: Clelin Ferrell, Arden Key
 iOL: Maurice Hurst, Johnathan Hankins, P.J. Hall

 

Az idei draft legnagyobb reache volt Farrell 1/4-re való kiválasztása. Rossz vélhetően nem lesz, de az eddig látottak alapján nincs meg benne az, ami egy klasszis playmakerhez kell. Az sem segíti, hogy a túloldalán lévő Key a liga egyik legrosszabb pass rushere, amit az egy sackje és 31 nyomásgyakorlása is mutat, ráadásul még volt 10 elrontott szerelése is. A fal belseje sem túl fényes, mert bár Hurst overall tud egy jó szintet hozni, a három legtöbb snapet kapó iDL összesen 36-szor generált nyomást, a meccsenként benyelt 140,6 yard pedig azt mutatja, hogy futás ellen sem teljesített valami jól. A Raiders egyetlen szerencséje, hogy fiatal az egység, így idővel akár még jó is lehet, de jelenleg nagyon messze van ettől.

 

 +1 Baltimore Ravens
 Edge: Matthew Judon, Shane Ray  
 iOL: Michael Pierce, Brandon Williams, Chris Wormley

 

A Ravens fala nem feltétlenül rossz, de az elmúlt években megszokottakhoz képest komoly visszaesés várható. Za’Darius Smith és Terrell Suggs tavaly 114 nyomást generált, ami nagyon fog hiányozni. Judon középszer, Shane Ray pedig egy első körös bust, a pass rush nagyon visszaeshet. A csapat szerencséjére a fal belseje jó, Pierce elit közeli, Williams jó, Wormley pedig egy vállalható csere, de ezzel együtt is a védőfal tűnik a védelem Achilles-sarkának.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!