Connect with us

Minden ami NFL

A liga öt legjobb secondaryje

A liga legjobb és legrosszabb egységeit bemutató sorozatunk utolsó állomásához érkeztünk – a secondaryhez –, íme az az 5+1 csapat, ahol a legjobb defensive backek (három CB, két safety) vannak. A legjobb és legrosszabb védőfalakról itt és itt, a legjobb és legrosszabb elkapószekciókról itt és itt írtunk, a legjobb és legrosszabb támadófalakról pedig itt és itt

 

 

 5. Los Angeles Rams
 CB: Aqib Talib, Marcus Peters, Nickell Robey-Coleman
 S: John Johnson III, Eric Weddle

 

A Rams évek óta veszít el top védőket a secondaryből (Trumaine Johnson, Lamarcus Joyner, Rodney McLeod, T. J. McDonald), de így is egy piszok jó egységgel rendelkezik a csapat. Talib egészségesen top 10-es CB, tavaly sem engedett egyetlen TD-t sem – nagy kár, hogy csak limitáltan tudott a pályán lenni. Robey-Coleman egy abszolút jó slot corner, a felé szálló labdák 63,9 százalékából lett csak elkapás, Marcus Peters pedig tavalyelőtt még elit közeli cornernek számított – bár tavaly botrányos volt, ha csak fele olyan jó lesz, mint amire képes, már nagyon rendben lesz a poszt. A safety-sor pedig félelmetes: Weddle-t senkinek sem kell bemutatni, minden téren elit még 34 évesen is, John Johnson pedig az egyik legjobb fiatal tehetség a posztján: tavaly a secondary legjobbja volt, négy labdát halászott le, 31 stopja volt, egyedül pass rushban gyenge, de az meg kit érdekel?

 

 4. New England Patriots
 CB: Stephon Gilmore, Jason McCourty, J.C. Jackson
 S: Devin McCourty, Patrick Chung

 

Tavaly talán csak a Bears secondaryje végzett jobb munkát a Patriotsénál (utóbbi remek teljesítményét többek között a Super Bowlon bemutatott parádé is jól mutatja). Gilmore-nál nem volt jobb corner tavaly: 90-szer vették célba, de így is csak 42 elkapást engedett, ami a 46,7 százalékos százalékos arány – a legjobb a ligában. A két kihagyott szerelése is kiváló, a második legjobb mutató a mezőnyben, a 83 elkapás után engedett yardja és 18 leütött labdája félelmetes, az első csapatos All-Pro címéről nem is beszélve – egyszerűen elit.

 

Jason McCourty is pazar volt, a felé szálló labdák 58,9 százalékából lett csak elkapás, Jackson pedig 42-es passer ratinget engedett a slotban. A másik McCourty is jól játszott, szokásához híven mindenütt ott volt, bár az utóbbi években látszik a játékán a visszaesés, ahogy Chung is megkopott. A tavalyi szezon alapján elit secondaryje van a Patritosnak, de a McCourtyk és Chung is 32 lesz már idén, így hosszú távon már lehet velük számolni.

 

 3. Chicago Bears
 CB: Kyle Fuller, Buster Skrine, Prince Amukamara
 S: Ha-Ha Clinton-Dix, Eddie Jackson

 

Ha Adrian Amos és Bryce Callahan ne lép le, akkor a tavalyi teljesítmény alapján az első helyre is esélyes lett volna csapat, így viszont kénytelen megelégedni a dobogó legalsó fokával. Kyle Fuller, Prince Amikamara és Eddie Jackson hiába volt nagyon jó – 66.6, 54.9 és 82,9-es passer ratinget engedtek az ellenfelek irányítóinak és 16 INT-t szereztek (10 TD mellett) –, Skrine és Clinton-Dix visszalépést jelent (különösen előbbi a maga 124,2-es engedett ratingjével). Ráadásul Jacksonnak eddig csak egy jó szezonja volt, Amukamara és Fuller pedig karrierje legjobbját hozta, mindezt Vic Fangio rendszerében, és talán többet kihoztak magukból, mint amire a képességeik alapján számítani lehetett. Az idei szezon lesz a megmondója, hogy tényleg olyan jó-e az egység.

 

 

 2. Los Angeles Chargers
 CB: Casey Hayward, Trevor Williams, Desmond King II
 S: Nasir Adderley, Derwin James

 

Vannak olyan vélemények, melyek szerint Hayward, King és James a legjobb a posztján. Ezzel lehet vitatkozni, de azzal én is egyetértek, hogy mindhárman ott vannak a dobogón, de minimum a top 5-ben a posztjukon. Kingnél jobb slot corner nem nagyon létezik jelenleg, és ezen még az sem ront, hogy futás ellen nem nagyon használható. Haywardnak tavaly gyengébb szezonja volt – konkrétan karrierje legrosszabb teljesítményét hozta: az öt engedett TD-je több, mint az előző két év termése összesen, és az pickek is elmaradtak –, de még így is bőven jól játszott, ha pedig hozza a formáját, akkor nem lehet rá panasz. James pedig olyan kiemelkedő lehet, mint Earl Thomas – ha második évére javít egy kicsit a szerelési technikáján, akkor gyakorlatilag tökéletes lesz.

 

Nasir Adderley rookie, de a Chargers az utóbbi időben nagyon jó érzékkel nyúl a secondaryhez, ha csak feleolyan jó lesz újoncként, mint James, akkor top 5-ös safety-duója lesz a csapatnak. Egyedül Trevor Williams miatt lehet aggódni, aki tavaly 132,1-es passer ratinget engedett az ellenfél irányítóinak, de ennél gyengébben már aligha játszhat a korábbi draftolatlan védő.

 

 1. Baltimore Ravens
 CB: Brandon Carr, Marlon Humphrey, Jimmy Smith
 S: Earl Thomas III, Tony Jefferson

 

Lehet, hogy a Ravensnek nincs három top 5-ös játékosa, mint a Chargersnek, viszont az egyetlen csapat, amelyik secondaryjében nincs igazán gyenge pont. Jimmy Smith egészségesen egy nagyszerű corner, aki bárkit képes kivenni a játékból, Humphrey évről évre fejlődik és az egyik legjobb fiatal tehetség, Carr pedig stabilan hoz egy korrekt/jó szintet (tavaly például nem engedett TD-t). Ami viszont igazán toppá teszi az egységet, az a safety-sor: már a Weddle-Jefferson duó is top 5-ös volt, de mindez Thomasszal felturbózva talán a legjobb az egész ligában, ETIII ráadásul akkora klasszis, hogy még a cornerek játékát is feljavítja.

 

 

 +1 Jacksonville Jaguars
 CB: Jalen Ramsey, A.J. Bouye, D.J. Hayden
 S: Jarrod Wilson, Ronnie Harrison

 

Ha csak a cornereket nézzük, akkor a csapatnak helye lenne a top 5-ben (a három védő mindössze három TD-t engedett egész szezonban, pedig önmagukhoz képest még gyengébb évük is volt), de ilyen safety-sorral ez esélytelen. A korábbi draftolatlan Wilsonnak összesen 341 snapje van három év alatt, a tavalyi 3. körös Harrisonnak pedig 328 – ha fejlődnek, akkor a Jaguars egy elég erős jelölt lehet a későbbiekben a top 5-re (mondjuk a kiöregedő Patriots helyén), de egyelőre csak egy nagyon izgalmas, nagy potenciális egységről van szó.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!