Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – NFC East – védelem

Tegnap láthattátok, hogyan rangsoroljuk az NFC East támadó egységeit, ma pedig a védőkön van a sor!

 

Belső falemberek (3-4 NT, DE, illetve 4-3 DT)

A védelemnél kicsit nehezebb megejteni az összehasonlításokat, hiszen merőben különböznek a 3-4es és a 4-3as védelmek. Belső falemberek kapcsán 3-4es védelemben nose tackle-ről és a két defensive endről (tehát az egész védőfalról) beszélünk, 4-3as felállásnál pedig két a defensive tackle-ről.

A legjobb egység ebben a kategóriában az Eaglesé, ami nagyban köszönhető annak, hogy nem jött össze a Mariota-csere, hiszen akkor Fletcher Cox nem lenne a csapat tagja (feltehetőleg) és sokat gyengülne a sasok védőfala. Cox egy állat, mellette Logan folyamatosan fejlődik, Thornton pedig az egyik legalulértékeltebb védő futások ellen. A Redskins fala nem sokkal maradt el az Eaglesétől, jól erősítettek a holtszezonban, de még nem tudjuk teljes mértékben, hogy a teljesen újjáépített csapatrész (csak Hatcher maradt) miként fog tudni összedolgozni. A Giantsnél Hankins az egyetlen jó középső falember, a Cowboysnál pedig nincs is bizonyított játékos, habár Crawfordtól én jó szezont várok.

Passzsiettetők (3-4 OLB, 4-3 DE)

Passzsiettetők 3-4es védelemben a külső linebackerek, 4-3as esetben pedig a defensive endek.

A passzsiettetőket sokkal nehezebb volt rangsorolni, mint a középső falembereket. Az Eagles került ki nálam győztesnek, Connor Barwin tavaly élete szezonját produkálta, illetve Graham is, habár ő eddig szituációs pass rusher volt főleg, most lesz teljes értékű kezdő, kíváncsian várom, mennyire tudja átülteni a remek hatékonyságát egy egész meccs terjedelmére. Vinny Curryt is ide vettem, habár ő inkább DE, viszont kizárólag passzjátékoknál használják az irányító siettetésére. A Redskins lett a második, mert Kerrigan mellett van két fiatal, tehetséges játékosuk is. Azért lett csak a harmadik a Giants, mert szerintem JPP nem fogja megismételni a tavalyi, új szerződésért harcoló szezonját (ahol egyébként csak az utolsó 5 meccsen szerzett 9 sacket, előtte nem volt kimagasló). A Cowboys került az utolsó helyre, ez pedig Greg Hardy 10 mérkőzéses eltiltásának hatása. Ha ő egész évben elérhető lenne, máshogy festene az erősorrend, azonban a Lawrence – Mincey – Gregory trió körülbelül a tavalyi, ligaszinten 28. egység képét festhetik. Jegyezzük meg, hogy 2012 és 2014 között 17 passzsiettetőt draftoltak az első körben és átlagosan 3,4 sacket gyűjtöttek össze első szezonjukban, így Randy Gregorytól (tudom, ő második körös) se várjunk sokat.

Linebackerek (3-4 ILB, 4-3 WLB, MLB, SLB)

Ebbe a kategóriába 3-4es esetben a két középső linebacker tartozik, 4-3as védelemnél pedig mindhárom linebacker, tehát a gyenge oldali-, a középső- és az erős oldali LB is.

Az első hely nagyon egyértelmű, az Eagles ligaszinten az egyik legjobb belső LB-párossal rendelkezik, akár Ryans, akár Kendricks kezd Kiko Alonso mellett és még rotálni is tudják egymást. Ha Sean Lee egészséges, top linebacker ő is, mellette McClain a régi, sötét múltja után kivirágozni látszik, így a kovbojoké a képzeletbeli ezüstérem. A Giantsnek és a Redskinsnek is elég csúnya a helyzete ezen a poszton és főleg Kennard potenciálja miatt helyeztem az óriásokat a harmadik helyre.

Cornerbackek

A cornereket is nehéz volt sorba állítani. Carr és Scandrick is jól játszottak tavaly, most még érkezett melléjük a távolugrásáról és elképesztő atletikusságáról híres Byron Jones is. A Giantsnek szolid kezdő párosa van, de mögöttük nagy a lemaradás, ha Amukamara vagy DRC megsérül, bajban vannak. Az Eagles teljesen új kezdőkkel áll fel majd az első héten, érkezett a Legion of Boomból Maxwell és a draft második körében Rowe, akitől én sokat várok. A liga egyik legjobb nickel cornerbackje is a csapatot erősíti Boykin személyében, kár, hogy Kellyék nagyon keveset használják őt. A Redskinsnek is jó egysége lehet, érezett Culliver, Breeland elég jól mutatott első évében és a veterán Hall is tud még játszani. Akár hármas holtversenyt is hirdethetnék, csak nüanszok döntöttek a három egység között.

Safetyk

Az egész ligában nincs rosszabb safety-helyzet, mint az NFC Eastben. A Cowboys azért került az élre, mert itt legalább tudni mindkét kezdő személyét és tavaly is együtt játszottak, habár a teljesítményükre bőven volt panasz. Az Eagles a második, mivel Malcolm Jenkins remek igazolás volt tavaly, mellette valüszínűleg a slot CB szerepéből átképzett Walter Thurmond kezdhet, de ez sem túl megnyugtató. A Skinshez érkezett Goldson és Ihenacho is, előbbi a Bucsban nyújtott gyenge teljesítményt, utóbbi pedig a magaslati levegőt szívta Denverben, itt sem bíztató a helyzet. A Giantsnél még rosszabb, a rosteren lévő játékosaiknak összesen van 37 darab NFL snapje. Az újonc Landon Collins biztosan kezdő lesz, mellette Taylor vagy Berhe kaphat szerepet, nincs ennél rosszabb safety-páros a ligában.

Összességében

A védelmek pontozásában a támadóoldal kiegyenlítése érdekében minden poszt 1,5-szörös szorzót kapott, míg a pass rush 2-szereset. Az Eagles simán behúzta a védelmek csatáját, de ez azért bőven minősíti a csoport többi tagjának erősségét is. A Cowboysé a második legjobb D# a divízióban és Rod Marinelli (védőkoordinátor) még erősebbé teszi őket. A támadókhoz hasonlóan a védőknél is holtverseny alakult ki a Giants és a Redskins között, most utóbbinak adtam a minimális előnyt.

Nagy összesítésben pedig az alábbi eredmény jött ki. A csoport legjobb csapata tehát az Eagles az egyes pozíciók összehasonlításában. Tavaly is így gondoltam, azonban a Cowboys sokkal többet ki tudott hozni a védelméből, mint ahogy azt az egyes játékosok tehetségéből vélni mertem, jár a gratuláció ismét Rod Marinellinek ezért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!