Connect with us

Beharangozó

Beharangozó – Giants @ Eagles

Az NFC East ideiglenes trónjáért folyó csatában éjjel a Giants és az Eagles csapata veselkedik egymásnak a Lincoln Financial Fielden. Elég fontos ez a találkozó mindkét fél számára, hiszen ha a Giants nyerne, akkor két mérkőzésnyi előnyre tenne szert a sasokkal szemben, ami – ugyan nem behozhatatlan – de jelen erőviszonyok alapján soknak számít.

 

A csapatok között persze hatalmas a rivalizálás, a phildelphiai Rocky szoborra most épp a szezon elejét kivágott gyúrós punter, Steve Weatherford mezét húzta rá valami szurkoló.

Névtelen

 

A két csapat Phillyben utoljára épp egy éve, a hatodik fordulóban egy vasárnap esti rangadó keretein belül csapott össze, akkor az Eagles az alternatív “All Black” szerelését viselte. Lenullázták az óriásokat, 27-0 lett a végeredmény és egész egyszerűen domináltak Kelly fiai. Ez valószínűleg nem fog megismétlődni, de mindenképp parázs meccsnek nézünk elébe.

blcak

 

Amikor az Eagles támad, akkor sok passzjátékra számíthatunk. A Giants tavaly borzalmas volt futás ellen, azonban Steve Spagnuolo, az új védőkoordinátor erre helyezi a hangsúlyt, így idén nagyot fejlődtek (holtversenyben elsők engedett futásonkénti yardokban), nem várok sok futott yardot senkitől az Eaglesben (Mathews játéka ráadásul kérdéses is). A futás elleni erősödés gyengülést eredményezett a passz elleni védekezésben az óriásoknál, ahol pedig utolsók a ligában meccsenként 304,2 engedett passzolt yarddal. Ehhez jön hozzá, hogy Prince Amukamara 2-4 hétre kidőlt a CB-sorból. A New York-i pass rush elég gyenge (öt meccsen hét sack), így Bradfordnak lehet ideje passzolni, amit ki tud használni, láthattuk a Saints ellen is.

 

A Giants linebackerei egyrészt alapból is gyengék passz ellen, másrészt Kennard nem játszik és Beason is kérdőjeles, így az Eagles tight endjeinek, Celeknek és Ertznek lehet jó napja, illetve a “matchup nightmare” Darren Sprolesnak is, akit rendkívül nehéz lesz levédekeznie bárkinek is az ellenféltől.

543b4f9bc9f11.image

 

Amikor a Giants támad, akkor szintén sok passzjátékra számíthatunk. Ez egyrészt azért van, mert nem igazán megy nekik a futójáték, másrészt pedig azért, mert az Eagles ellen senki se fut eredményesen. Így marad a passzjáték, ami azért nem megy rosszul a nagy alma kékebbik felében. Ezt hátráltatja a mérkőzésen az, hogy ha egyáltalán játszik is Odell Beckham Jr., akkor sem lesz teljesen egészséges, hiszen egész héten nem edzett. Az Eagles úgy készül, hogy vele kell felvenni a versenyt, ami egyébként tavaly a 17. héten nem nagyon sikerült, OBJ-nek 12 elkapása volt 185 yardért és egy hatpontosért. Az ő levédekezése Byron Maxwell feladata lehet, aki az első hetekben pocsék volt, az utóbbi két hétben már sokkal jobban mozgott.

 

Az Eagles front7-jéről úgy beszéltünk az utóbbi évben, mint egy remek egységről, akik kiválóak futás ellen és pass rushban is jól teljesítenek. Előbbi továbbra is helytálló, utóbbi azonban kicsit megingott, hiszen a Graham – Barwin – Curry triónak 3 sackje van mindössze. Ennek azonban egy mögöttes oka (is) van. Olyan csapatok ellen játszottak a sasok, ahol nagyon gyorsan kikerül a labda az irányító kezéből, így nagyon kevés sacket engednek, bármilyen is legyen a támadófal vagy az ellenfél passzsiettetői. Ez igaz a Giantsre és Eli Manningre is, hamar szabadul a labdától, nehéz őt a földre vinni. A sasok így kicsit más szemszögből is védekeznek, nem próbálnak a szélről körbefutva odaérni, inkább befelé nyomulnak és próbálnak belenyúlni a passzsávokba.

-2e6f6f0f2875082f

 

Az Eagles védelméből hiányzik a két kezdő belső linebacker, Kiko Alonso és Mychal Kendricks is, azonban nincs hatalmas visszaesés a poszton, a veterán, Mufasának is becézett DeMeco Ryans a vezér a védelemben, mellette pedig az elsőéves Jordan Hicks parádézik az egész pályán.

 

Nagyon szoros, a végletekig kiélezett meccset várok. Eddig egyik Eagles meccset sem találtam el a szezonban, habár ez múlt héten annak is volt köszönhető, hogy ilyen megfontolásból direkt ellenük raktam. Meglátjuk most mi lesz, a szerkesztőség megosztott.

nygphi

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!