Connect with us

Összefoglaló

Meghalt a király, éljen a király

vikes2_week17

 

Az NFC-ben kevés tétmeccs maradt az utolsó fordulóra, és igazság szerint azok sem hordoztak magukban túl sok izgalmat. A főcsoporton belül azonban a rájátszás már egészen más szintet fog hozni.

 

Első kiemelés

Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers 38-10

Arizona Cardinals – Seattle Seahawks 6-36

 

Az első kiemelés nagyjából 1,5 negyedig volt kérdéses, a párhuzamosan zajló meccsek félidejére azonban eldőlt a hazai pálya előnye, így a második félidők már unalomba fulladtak, hol többet, hol kevesebbet játszhattak a cserék is. A Tampa az első negyedben még vezetett a Panthers ellen (0-3), majd a második félidőben Newtonék (összesen 2 passzolt + 2 futott TD) megrázták magukat, 24 pontot pakoltak fel a táblára (félidő 24-3).

 

 

Glendale-ben eközben a sokkal jobban pörgő Seahawks ott folytatta, ahol a Rams elleni meccs előtt abbahagyta. Az első félidőben nem puntoltak a vendégek, a drive-jaik sorrendben: TD, FG, TD, TD, TD, missed FG. Wilson ezúttal jobban elosztotta a labdáit, nem Baldwin kapott mindent, sőt ő most TD-t se szerzett, a futójáték ült (Michael 17/102), Lockett pedig egyik nagy visszahordást mutatta be a másik után, így a Seattle folyamatosan rövid támadásokat vezethetett. Eközben a Cardinals egy touchdownt leszámítva teljesen tehetetlen volt, Palmer egyszer el is adta a labdát (bár az az eset zászlót ért volna), majd a második félidőben Stanton még kétszer.

 

 

Newton és Wilson hétről-hétre versenyt fut, hogy adott héten melyikük milyen rekordot dönt meg. Newtonnak ez a mérkőzés volt Steve Younggal holtversenyben a 31. meccse, ahol futott és passzolt hatpontosa is volt, Wilson pedig az első QB lett az NFL történetében, aki egy idényen belül 4000+ yardot és 30+ TD-t passzolt, és van még legalább 500 futott yardja is ezek mellé. Igaz ezeket a számokat a Panthers irányítója is tudja, igaz ő „csak” 3837 yardot passzolt idén.

 

NFC North

Green Bay Packers – Minnesota Vikings 13-20

 

2009 után új seriff, avagy stílszerűen jarl van az északi csoportban, miután a Vikings egy összességében alacsony színvonalú meccsen, de végül megérdemelten lebirkózta a Lambeau Fielden a Packerst, így 6 év után újra megnyerték a csoportjukat. A félidőig a védelmek domináltak, csak mezőnygólok estek (3-6), igaz a Minnesota bemutatott egy szép fake field goal játékot. A harmadik negyedben azonban végre a lilák össze tudtak rakni egy normális támadássorozatot, amelynek végén Peterson begyömöszölte a lasztit a célterületre, 3-13. A folytatásban előbb Bridgewater vétett interceptiont, avagy Hyde szedte le a passzt bravúrral, egy kézzel, majd Rodgers vétett fumble-t, amit Munnerlyn vitt vissza szemfülesen TD-re, 3-20. Az utolsó negyedben az addig meglehetősen gyenge hazai O-line megemberelte magát, így Rodgers rögtön értelmes drive-okat vezethetett, jó lett a meccs. Egy Rodgers-Rodgers touchdownnal zárkóztak a zöld sárgák, majd egy mezőnygólt követően a kicker Crosby harcolt ki fumble-t a visszahordás közben, ezzel TD-től mentette meg csapatát.

 

 

A-Rod egy end zone interception után azonban még visszakapta a lehetőséget 40 másodpercre, hogy hosszabbításra mentse a rangadót, de a Hail Mary ezúttal nem sikerült, 13-20-szal a Vikings nyerte a meccset és a csoportot.

 

A Wild Cardon Minnesota Vikings – Seattle Seahawks és Washington Redskins – Green Bay Packers meccseket rendeznek. Előbbi párosítás már összejött az alapszakaszban is, akkor Wilsonék 38-7-re győztek, a másik párharcban pedig némileg meglepő módon, de egyelőre a Redskins számít esélyesnek.

 

További eredmények:

 

Dallas Cowboys – Washington Redskins 23-34

New York Giants – Philadelphia Eagles 30-35

 

Az NFC Eastben a kiesett csapatok védelmei korábban kezdték meg az offseasont, így sok ponttal köszöntek el a csapatok. Kirk Cousins ki is használta a lehetőséget, és megdöntötte Jay Shroeder franchise rekordját passzolt yardok terén. Az új Skins csúcs 4166 yd.

 

San Francisco 49ers – St. Louis Rams 19-16 (h. u.)

 

Mindkét csapat szépen akart búcsúzni, ez a hazaiaknak sikerült végül, de Tomsulának úgy tűnik mindegy volt, mert már ki is rúgták. A Rams pedig elérte a szokásos 7-9-et.

 

Chicago Bears – Detroit Lions 20-24

 

1-7-es kezdés után 6-2-vel fejezték be az alapszakaszt Staffordék, így sikerült becsülettel búcsúzni. Lehetett volna ez jobb is, lehet mutogatni (joggal) Lombardira, a Hawks meccs bíróira, Rodgers Hail Maryjére, nem volt ám egyáltalán messze a pozitív mérleg.

 

Atlanta Falcons – New Orleans Saints 17-20

 

Egyelőre úgy tűnik, hogy Drew Brees és Sean Payton is utolsó meccsét játszotta arany-feketében, a búcsút (?) egy idegenbeli győzelemmel tették szebbé.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!