Connect with us

Hír

100 millió dollár az agyrázkódás ellen

Látva akár Cam Newton szezonnyitó ütéseit, akár az utóbbi pár szezonra visszagondolva, az agyrázkódás jelenleg a liga legnagyobb problémája, ez ellen próbálnak tenni valamit.

 

150127112345-roger-goodell-press-conference-780x439

 

Méghozzá úgy, hogy 100 millió dollárt invesztálnak a további fejlesztésekbe, kutatásokba. 60 millió dollárt különítenek el a felszerelések fejlesztéséhez, 40 millió dollárt pedig az orvosi kutatásokra fordítanak, hogy hatékonyabb, pontosabb szűrést lehessen végezni a játékosokon, nem beszélve arról, hogy a tüneteket is hamarabb megelőzhessék vagy kigyógyítsák. Természetesen az NFL vezére, Roger Goodell sem hagyta szó nélkül ezt a nagy összegű adományt.

 

“Sokat tettünk az elmúlt években az agyrázkódások megelőzésére, de még mindig lenne hova fejlődni. A legfontosabb, hogy a játékosokat megvédjük. Látok pozitív elmozdulásokat ez ügyben, de nem vagyunk elégedettek, nem dőltünk hátra a javulásokat látva. Még mindig nagyon sok olyan dolog van, aminek változtatásával, fejlesztésével jobbá, biztonságosabbá tudjuk tenni ezt a játékot. Ezek nagyon fontos, prioritást élvező feladatok a ligának, de rájöttünk, hogy nem kezeltük mindig jól ezeket a kezdeményezéseket. Ezért most azon vagyunk, hogy a hibáinkból tanulva a lehető legjobban tudjuk megelőzni ezeket az eseteket a játékosok és a szurkolók érdekében egyaránt.”

 

A komisszár azzal zárta közleményét, hogy egy független bizottságra bízta a kutatásokat, ami híres tudósokból és orvosokból fog állni.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!