Connect with us

Beharangozó

Texans @ Broncos – MNF Beharangozó

Nem akármilyen fordulón vagyunk túl, de a pontot az I-re a Monday Night Football teheti fel. Brock Osweiler ugyanis a Texansszal visszatér a Mile High-ra és szembenéz korábbi csapata, a Denver Broncos védelmével. Ha egy irányító volt csapatával találkozik, mindig parázs ütközetre van kilátás és a héten már meg is kezdődött a trash talk a Denver részéről. Persze a mérkőzés nem csak egy emberről fog szólni, mindkét csapatnak életbevágó lenne a győzelem. Nézzük ezt hogy érhetik el.

 

Denver Broncos

 

Erősségek

 

A csapat motorja továbbra is a védelem. Különösen a passz elleni védekezés. Chris Harris és Aqib Talib jelenleg is a liga top10 cornerbackje közé tartozik és kiválóan semlegesítik az ellenfelek legjobb elkapóit. DeAndre Hopkins valószínűleg szoros őrizetre számíthat, feltehetőleg Talib részéről, nem lesz könnyű dolga a fiatal elkapónak a mai mérkőzésen. Fullernek akkor lehet könnyebb mérkőzése ha többször indul slotból, ezzel el tudja kerülni Harrist, aki a mérkőzések 18%-ában megy csak be nickel corner pozícióba.

 

Broncos Cardinals Football

 

Ez ugyanis a Bradley Roby feladata lenne, de ő nincs nagy formában. A kiváló második év után a harmadéves cornerback visszalépett egy szintet és már nem tartozik a liga jó cornerei közé. Rendszeresen verik meg emberei, rosszul dolgozik futás ellen és ha szélen védekezik, akkor sem javulnak a mutatói. A passzvédekezés azonban ennek ellenére is kiváló, ugyanis a passz rush Ware távolléte ellenére is kevés időt hagy az ellenfél irányítóinak, akik így rendre rossz döntéseket hoznak. Ennek kulcsszerepe lehet ma este is, ugyanis Osweiler nyomás alatt a liga egyik leggyengébben teljesítő QB-ja.

 

Gyengeségek

 

Ha már a védelemnél tartottunk, akkor folytassuk itt is azzal. A futás elleni védekezés, valamint a slot receiverek és tight endek levédekezése hatalmasat esett vissza tavalyhoz képest. Utóbbi a már említett Roby visszaesés, a gyengébb safety besegítés és a linebackerek coverage teljesítménye miatt van. Érdemes megjegyezni, hogy a távozó Trevathant helyettesítő Todd Davis futás ellen egész szépen helytáll, de coverage-ben sokkal könnyebben jön zavarba, mint elődje. A futás elleni védekezés visszaesését pedig elsősorban Malik Jackson távozásában kell keresni, belül már feleakkora nyomás nincs, mint tavaly.

 

Persze a valódi gondok igazából a támadóoldalon vannak. Siemian múlt héten visszatért, de egyáltalán nem volt biztató. Ezen a héten már teljesen egészséges, de kérdéses melyik arcát mutatja. A Texans secondary elég erős, ezért inkább a pálya közepét kellene támadni, ami a harmadéves irányítónak amúgy is jobban megy. Az irányítómutatója majdnem 20%-kal jobb, mikor a pálya közepét támadja, mint mikor a széleken keresi elkapóját. Továbbra is tartom, hogy nem kell tőle sokat kérni. Több egyszerűbben kivitelezhető rövid játék ideális számára, persze nem ártana, ha a támadófal elegendő ideig védené meg. Az első négy mérkőzéshez képest ugyanis itt esett vissza a legtöbbet a Broncos. Paradis ugyan még mindig kiváló a fal közepén és Okung is a fal bal szélén, de a másik három hely különösen a jobb szél nagyon sebezhető.

 

Fenyegetések

 

A Texans megpróbál majd nyomást gyakorolni Siemianra, mert ők is tudják, hogy minél kevesebb ideje van, annál bizonytalanabb a játéka. Először feltöltik a boxot, hogy a futást csirájában fojtsák el, mert ha nem megy az Anderson-Booker kettősnek, akkor bajban lesznek a Vadlovak. A labda túloldalán is itt kell keresni a kulcsot. Miller személyében ugyanis egy nagyon jó futó van a Texans kezében, aki ráadásul passz szituációknál is használható. Múlt héten megmutatta, hogy milyen az ha igazán megy neki.

 

NFL: Houston Texans-Training Camp

 

Lehetőségek

 

A támadófal problémáit kétféleképpen oldhatják meg. Az egyik, hogy a jobb oldalon folyamatos a tight end besegítés. Jeff Heuerman és Virgil Green is kiválóan blokkol és ha megkettőzik a Texans pass rushereit, akkor elegendő időt tudnak biztosítani az irányítónak. A másik, hogy futáshoz a kiváló rookie full backet továbbra is olyan sokat használják, mint eddig. Andy Janovich túlzás nélkül eddig a Broncos legjobb újonca. Nagyon jól ismeri fel a megblokkolandó embereket, így a második sorból érkező linebackereket ki tudja venni a játékból. A Broncosnak egész mérkőzésen a pálya közepét kell támadni. Először több futással lazítani kicsit a Texans védelmén, majd okos check down passzokkal haladni előre. Védőoldalon pedig fel kell tölteni a boxot, Davis, Marshall, Ward is jól lép fel a boxba, Millernek nem szabad helyet hagyni, próbálkozzon csak Osweiler.

 

Houston Texans

 

Erősségek

 

Futójáték.  Fentebb már kifejtettem, hogy itt lehet esélye a Texansnak és valószínűleg ezt ők is tudják. Persze számítani fognak arra, hogy a Broncos tölti a boxot, így néha egy két trükkösebb játék Fullerrel belefér és mivel Millernek jó a lateral mozgása, azért nem árt szélek felé vezetni az útját. Az elkapó szekcióba ezúttal Fuller lehet a kulcs, aki slotból sokszor megverheti Robyt. A védelem részéről pedig hasonló a feladat, mint a túloldalon. A passz elleni védekezik ugyanolyan elit idén, mint a Broncos oldalán, azzal a különbséggel hogy a safetyk is életük legjobb szezonjában vannak. Érdemes egyébként kiemelni az UDFA A.J. Bouye-t, aki jelenleg a legjobb három cornerbackhez tartozik, aki épp 100 yardot engedett csak az év folyamán.

 

bouje

 

Gyengeségek

 

A Texans egyetlen igazán nagy gondja az Osweiler. Hiába jó az egész csapat, ha a törzs megremeg, akkor az egész fa ingadozik. Márpedig Osweiler nyomás alatt 34%-kal passzol és az irányítómutatója is a felére esik vissza. Ha siettetik, akkor hajlamos rossz megoldásokat választani, rohanni és nem észrevenni a passzsávokba mozgó védőket. Ennek köszönhető, hogy minden mérkőzésen jön tőle a menetrendszerű interception, ami általában rossz helyzetbe hozza a csapatát.

 

Fenyegetések

 

A támadófal ugyan jó erőkből áll, de Von Millerék tudják hogyan okozzanak kárt. Wade Philips idén is szereti keverni a kártyákat, rengeteg késleltetett blitz érkezik, de nem ritka a safety vagy corner blitz sem. Veszélyt jelenthet még, ha nagyon erőltetni akarják majd Hopkinst és felesleges labdaeladásokba hajszolják magukat. Aqib Talib már 3 visszahordott interceptionnél jár és a Broncos védelem amúgy is nagyon éles a labdaszerzésekre.

 

 Lehetőségek

 

Ha nem lennék Broncos szurkoló akkor azt mondanám, hogy nagyon tetszett, amit múlt héten a Chargers bemutatott. A pálya közepét és a line of scrimmage-től való 5-10 yardot teljesen lezárták. Feltolták a safetyket, a linebackerek folyamatosan rövid zónákon voltak és kényszerítették Siemiant hogy eressze el a hosszú passzokat.

 

siemian

 

Tudták, hogy a fiatal irányító folyamatosan a rövid lehetőségeket keresi és mire eszmél, hogy ott nincs szabad elkapó, a nyomás már odaér hozzá. Nagyon jól számították ki, hogy a támadójátékok nagy része ebbe a zónába érkezne és teljesen ellehetetlenítették ezt. Mire a Broncos kapcsolt, már késő volt. A Texans feladata most ugyanez. A cornerbackjeik fel tudják venni az elkapókkal egy az egyben a harcot és még ha néha meg is égnek, nem fogja tudni Siemian mély passzokkal verni őket. Ráadásul ha zárják a rövid passzsávokat, akkor a futójátékot is limitálni tudják.

 

Összefoglalás

 

Két meglehetősen hasonló felépítésű csapat találkozik hétfő este. Kiváló passz elleni védekezés, szolidabb futás elleni védelem és két könnyen elbizonytalanítható irányító néz farkasszemet egymással. A lehetőségek nagyjából hasonlóak a két csapat számára. Sok futással feltörni a másik csapat reteszét, majd megpróbálni a kiváló elkapókat megtalálni egy-egy nagy bombával. Nagyon szoros mérkőzésre számítok, de a hazai pálya és a turnoverekre fogékonyabb védelem miatt a Broncos győzelmét várom.

 

houden

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!