Connect with us

Hír

A Dolphins elcsípheti a rájátszást

Az a faramuci helyzet állt elő, hogy az 1-4-gyel kezdő Dolphins megnyert egymás után öt mérkőzést és egy laza 6-4-es mérleget tudnak felmutatni most. Ez pedig azzal jár, hogy jelenleg a 7. kiemeltek, azaz csak egy győzelemre vannak a rájátszást érő helyektől. Ám ez még semmi, a forduló után jó eséllyel már ott is találhatják magukat.

 

Baltimore Ravens v Miami Dolphins

 

Az AFC West a liga talán legerősebb csoportja: egy 8-2-es és két 7-3-as csapattal rendelkeznek, természetesen mindhárman rájátszást értő helyen vannak. Csakhogy a Denver Broncos és a Kansas City Chiefs a héten egymás ellen játszik, így a Dolphins egy 49ers elleni győzelemmel könnyen egalizálhat, sőt, ha a Broncos kap ki, akkor a 6. hely is meglesz nekik, hisz jobb lesz a konferenciamérlegük, mint a címvédőnek. Na de hogyan tovább?

 

Jelenleg a Dolphinsnak meglepően jók az esélyei a rájátszásra. A Broncos játszik kétszer a Chiefsszel, egyszer a Patriots-cal és egyszer a Raidersszel. Biztosnak tűnő meccsük csak a Titans-Jaguars duó ellen van. A Chiefs játszik nyilván kétszer a Broncos ellen, valamint ott a Raiders és a Falcons, illetve két papíron könnyebb mérkőzés a Titans és a Chargers ellen. Nem egy annyira könnyű sorsolás egyik sem.

 

A Dolphins ezzel szemben játszik a 49ers, Ravens, Jets, Bills négyessel, a győzni egyre nehezebben tudó Cardinalsszal és a Patriots-cal. A mutatott játékuk alapján nyilván a Dolphins a leggyengébb, de ha a Broncos kikap, nekik utána már csak arra kell figyelniük, hogy max annyi meccset bukjanak, mint a Denver. Persze nem ők a favoritok, de az ötödik hét után se gondolta volna senki, hogy lehet belőlük valami.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!