Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #13

previewszeles

 

Élesedik az osztályharc a nemzetközi helyzet pedig fokozódik. Decemberrel megkezdődött az igazi foci időszaka, minden győzelem felértékelődik és minden vereségnek egyre nagyobb súlya van a szezon további menetét (rájátszást) illetően. Az eheti párosítások gyakorlatilag mindenkinek kedveznek, hiszen az előrehozott rájátszás meccsen kívül még hullámvölgyben lévő csapatok is találkoznak egymással, valamint a heti cripple fight sem maradhat el.

 

Miami Dolphins @ Baltimore Ravens (19:00)

 

A Dolphins háza táján most szinte mindenki elégedett lehet. A konstans minőségi futójáték megtalálásának köszönhetően Tannehillre nem nehezedik akkora nyomás, a fal is megvédi többé-kevésbé az irányítót és a védelem is kiveszi a maga részét a sikerből. Ezúttal azonban nehéz dolga lesz a Wild Cardért hajtó Miaminak. A Ravens futás elleni védekezése a liga legjobbja – ezzel a Dolphins támadásait alapjaiban tehetik tönkre – és passz elleni védekezés sem olyan rossz. Ehhez jön hozzá, hogy az egyébként sem gyenge front7-be visszatért a csapat második legjobb pass rushere, Elvis Dumervil, így még nagyobb nyomást generálhatnak a Dolphins támadófalára.

 

miabal

 

San Francisco 49ers @ Chicago Bears (19:00)

 

Egy valójában csak a két csapat szurkolóit érdeklő meccs, ami azonban a survivor játékban mégis többeknek fontos lehet, illetve a Browns mögötti draftsorrend eldöntésében is fontos, így legalábbis az eredményre azért sokan fognak figyelni. Csakúgy mint a két irányító játékára. A kaliforniaiaknál Kaepernickről szépen lassan pereg le a rozsda, és már-már ha egyelőre még csak hunyorogva is, de régi fényében játszik, bár a körülötte lévő csapat igazán nem segíti a kibonatkozását. A Medvéknél pedig ezúttal is Matt Barkley-ra érdemes figyelni, hogy képes-e annyira tökéletes passzokat dobálni az elkapói kezébe, hogy azok már ne tudják elejteni őket. Szoros, izgalmas meccsre számíthat, aki mégis ezt választja.

 

sfchi

 

Philadelphia Eagles @ Cincinnati Bengals (19:00)

Amennyire minden szép és jó volt az év elején a Philadelphiánál, most annyira szar minden. Az egyébként jó védelem is nyeli a pontokat és yardokat becsületesen, miközben az offense is kilátástalan játékot mutat. A vezetőedző, Doug Pederson egy kevésbé kiegyensúlyozottabb játékot igyekszik játszani csapatával, ugyanis az első hat mérkőzésükön az offense playek 45.4%-a volt futójáték, az elmúlt öt összecsapáson pedig mindössze 37.2%. Maga az elgondolás nem lenne rossz, azonban nem feltétlen akkor kellene a passzjátékot erőltetni, ha a legjobb elkapód Dorial Green-Beckham. Az elmúlt öt mérkőzés nagyjából megmutatta, hogy ez a tendencia nem eredményes, így feltehetően ismét visszatér az Eagles a több futáshoz, ugyanis a Bengals futás ellen a liga 28. legjobban védekező gárdája. A Bengals támadójátéka a két alapemberük (Green és Bernard) kiválásával gyakorlatilag megszűnt, az elmúlt három mérkőzésen mindössze 15.3 pontot átlagoltak, emellett a támadófal is borzalmasan végzi a dolgát egész szezonban. Hillnek még ugyan megnyitják a réseket a futások során, de Dalton szinte semmilyen védelmet nem kap attól a faltól, amit tavaly még a top5 offensive line között emlegettünk.

 

phicin

 

Houston Texans @ Green Bay Packers (19:00)

Az Eagles legyőzésével valami lehet megindult Green Bayben, ugyanakkor a rájátszásért még nagyon kaparnia kell Rodgerséknek – ahogy azt podcastünkben, a Triple Coverage-ban is fejtegettük a héten. Habár a védelem hagy még kívánnivalót maga után, a támadósor kezd összeállni, Rodgers pedig úgy néz ki, elkapta a fonalat. A hetedik játékhét óta az összes irányító közül ő rendelkezik a legtöbb sikeres passzal (180), passzolt yarddal (1904) és TD-vel (17). Ezen időszak alatt 104.1-es passer ratinget tudhat magáénak, a Texans „vezére”, Brock Osweiler 69.6-osat. Nem csak Osweilert, hanem úgy az egész Texanst szörnyű nézni mostanság és igaz, hogy ők is tepernek rendesen azért, hogy aztán a Wild Card körben kiessenek, nem gondoljuk, hogy pontgyártásban fel tudnák venni a tempót a Packersszel.

 

hougb

 

Denver Broncos @ Jacksonville Jaguars (19:00)

Siemian nem jött rendbe erre a mérkőzésre, így az ötödik hét után ismét Paxton Lynch lesz a Denver kezdő irányítója. Akkor az Atlanta ellen játszott a Broncos és a negyedik negyedig nem is nagyon mutatott jól Lynch, többnyire szenvedett, 23-6-os Falcons vezetésnél kezdett el vállalhatóan játszani, de addigra már a lényegi dolgok eldőlni látszottak. A Jaguarst viszont még Lynch-csel is illene verni, hiszen továbbra is borzalmasan játszanak, ráadásul már hiányzókból is egyre több van. Hurns, Thomas és a két running back, Ivory és Yeldon játéka is kérdéses, így arra is megvan az esély, hogy az eddigieknél is rosszabb támadójátékot láthatunk a Jacksonville-től. Mondjuk ha mindenki egészséges lenne sem valószínű, hogy nagyon villogna az egység, hiszen még mindig ligaelit a Broncos védelme.

 

denjax

 

Los Angeles Rams @ New England Patriots (19:00)

 

Amióta Bill Belichick a Patriots vezetőedzője (2000), összesen hét elsőéves QB próbálkozott győzelemmel távozni Foxborough-ból. Kivétel nélkül sikertelenül. Amellett, hogy vereséggel hagyhatták el a pályát, a hét delikvens összesen 4 TD-t passzolt és 14 INT-et dobott, 51.7-es passer ratinggel. Erősen gyanítjuk, hogy Goff sem fog sokat javítani a statisztikán, így Brady megszerzi 201. győzelmét is a Patriots irányítójaként, ezzel pedig egyedül fog a legtöbb győzelemmel rendelkező irányítók ranglistájának trónján ülni.

 

lane

 

Buffalo Bills @ Oakland Raiders (22:05)

 

A Bills számára a múlt heti Jaguars elleni összecsapás egy bye weekkel ért fel, Rex Ryanék különösebb megerőltetés nélkül tudtak nyerni, hogy aztán készülhessenek a jelenleg második kiemelt Raiders ellen. Watkins visszatérésével több passzjátékra számíthatunk a Bills részéről, mint eddig, de ettől függetlenül ez még mindig egy run heavy offense. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a vendégek irányítójának, Tyrod Taylornak az utóbbi öt meccset figyelembe véve, több futott TD-je van (4), mint TD passza (3). Az ellenfélnél pedig Derek Carrnak idén már 4 olyan mérkőzése volt, ahol minimum három TD passzt osztott ki. Kérdés, hogy a sérült kisujja mennyiben fogja befolyásolni a hazaiak QB-jának teljesítményét. A múlt heti visszatérése alapján alig, így egy fordulatos és sok pontos találkozóra lehet kilátás, hiszen a Raidersnek ezúttal is csak akkor lesz esélye a győzelemre, hogyha a Carr vezette offense képes meccsben tartani a csapatot, mert a védelem erre továbbra is képtelen.

 

bufoak

 

Washington Redskins @ Arizona Cardinals (22:25)

 

A Cardinalsról eddig többnyire úgy beszéltünk, hogy oké, hogy minősíthetetlenül rossz a támadósor, de legalább a védelem decensen teljesít. Múlt héten azonban láthattuk a Falcons ellen, hogy ez sem igaz. Az Atlanta szétszedte a Cardinals védelmét, egy jó futójátékkal és változatos passzjátékokkal. A Redskins ugyan futójáték terén elmarad a Falconstól, de a Cousins vezette passzjáték a liga legjobbjai között említendő. A csapat egyik legfontosabb láncszeme, Jordan Reed ugyan nem lép pályára, de a nagy hármas (D-Jax, Garcon, Crowder) mellett ott van az alkalmi célpont, Vernon Davis. Reed kiválásának talán a szituációs running back Thompson örülhet, akire talán így több rövid játékot fognak játszani a backfieldről indulva. A Cardinals offense-ében továbbra is csak David Johnson és Fitzgerald teljesít értékelhetően, a többiek miatt azonban még mindig csak a tisztes helytállás maradhat a hazaiaknak.

 

wasari

 

Tampa Bay Buccaneers @ San Diego Chargers (22:25)

 

Mike Evans Randy Moss nyomában. Azzal, hogy idén is túllépte az 1000 elkapott yardot a Buccaneers kiváló WR-e, a negyedik olyan játékos lett, aki az első három szezonjában is elérte ezt a határt. Igazi téttel ez a mérkőzés már csak a Tampa számára bír, azonban a Chargers szeret beleköpni a mások levesébe, így biztosan nem adják meg majd könnyen magukat Phillip Riversék. Aki sokpontos mérkőzést szeretne látni, az mindenképpen ezt az összecsapást válassza ebből az idősávból, ugyanis mindkét alakulatnak inkább az offense-e az erőssége. A Chargers azonban valamivel jobb védelemmel rendelkezik és több playmaker játékosa is van a labda ezen oldalán, ami a meccs végeredményét illetően döntő befolyással bírhat.

 

tbsd

 

Bold predictions:

 

balentin2000. október 15-én a St. Louis-Atlanta meccsen fordult elő utoljára, hogy a két csapat összesen 5 sikeres két pontos kísérletet hajtson végre, ezzel rekordot állítottak be. Most viszont a Steelers és Giants ezt átadja a múltnak, mert kettejüknek legalább 6-szor sikerül majd a TD után további két pontot felírni a táblára.

 

chester: A Dolphins-Ravens meccsen megdől az egy meccsen történt legtöbb punt rekordja, vagyis minimum 18 punt lesz a találkozón.

 

KGYM: Goff tökéletes rating, mégis a Pats nyer.

 

Renningan: Ziggy Ansah idén még nem szerzett sacket. A Saints ellen hármat is fog.

 

rowi: Mióta Russell Wilson a ligában van, azóta minden évben találkozott a két csapat. A legpontszegényebb meccseken 19 (12-7, 2013) és 22 (13-9, 2014) pont született. Most ezt a 19 total pontot alulmúlja a két csapat.

 

Leonidasz007: Legalabb annyi sacket csinálnak az AFC west játékosai mint az összes többi csoporté együttvéve.

 

katonadani: A tavalyi 1/1-es és 1/2-es összesen több yardot és TD-t tesz fel a táblára, mint az idei 1/1-es és 1/2-es. Úgy, hogy Mariota szabadnapos!

 

szerk_allas

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!