Connect with us

Hír

Stabilizálni kell a futást Seattle-ben

A Seattle Seahawks támadójátékát nagyon érzékenyen érintette Marshawn Lynch akkori visszavonulása, mostani szemmel nézve, egy éves kihagyása. Az elmúlt években a liga elitjéhez tartozó futójáték a 2016-os szezonban mindössze a 25. volt. A csapat vezetőedzője, Pete Carroll az ESPN-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy 2017-re ismét vissza kell térniük a sok futásos játékhoz.

 

 

„Tavaly több mint 100 futást vesztettünk a korábbi évekhez képest, ehhez pedig nem tudtunk alkalmazkodni. Az alapvető probléma ez volt, ez határozott meg mindent, amit csináltunk. A védelemnek többet kellett a pályán lennie. A futójáték hiánya miatt pedig sokkal többször kellett passzolnunk, a támadófalunk sokkal nagyobb nyomásnak volt kitéve, a játékhívásunk pedig kiszámítható volt.”

Eddie Lacy szerződtetése is a futójáték megerősítését szolgálja alapvetően, és ha sikerül ideális formába kerülnie a korábbi Packers futónak, akkor megoldódhatnak a Seahawks futóproblémái. Ha pedig Lacy nem lenne annyira meghatározó mégsem, a rotációban is van válogatási lehetősége Carrollnak, hiszen ott van Thomas Rawls, C.J. Prosise és Troymaine Pope is.

Ha pedig sikerül a futójátékot stabilizálni, akkor Wilsonnak sem kell annyit menekülnie az életéért és nem kell minden második playben valami hero-playt előhúznia a kalapból mert egy sokkal kiegyensúlyozottabb támadósor lehet Seattle-ben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!