Connect with us

Hír

Nem elég, hogy eltiltják a játékosaid, még fizess is utánuk!

Nem elég a Dallas Cowboysnak, hogy messze ők a legnagyobb eltiltás-gyár az NFL-ben, még fizetniük is kell az eltiltott játékosaik után a liga felé. Mivel már három játékosuk is eltiltást kapott idén, így a tavalyi évhez hasonlóan  be kell szolgáltatniuk a játékosok elmaradt fizetésének egy részét.

 

Három játékos után egy 25%-os kvótát határozott meg az NFL, tehát a csapatnak be kell fizetnie annak az összegnek a negyedét, amit a játékosok az eltiltásukkal elvesztenek a fizetésükből. Jelenleg Damontre Moore, Shaq Evans és David Irving elmaradt fizetéséből kell “adózniuk”, ami körülbelül $91 ezer lesz.

 

 

Azt viszont vegyük hozzá, hogy ha még egy játékost eltiltanak, akkor már 33%-ra ugrik az “adó” mértéke, és függőben van Nolan Carroll, Damien Wilson és Ezekiel Elliott ügye is, így könnyen lehet, hogy a maximálisan megszabott $500 ezres büntetést kéne fizetniük. Így volt ez egyébként tavaly is, amikor Rolando McClain, Randy Gregory és Demarcus Lawrence eltiltása miatt kaptak félmilliós büntetést.

 

A liga azért hozta létre ezt a szabályozást, hogy a csapatokat felelősségre lehessen vonni olyan játékosok leigazolásáért vagy megtartásáért, akik megszegik a liga szabályzatát. Valószínűleg nem ez az összeg fogja földhöz vágni Jerry Jonest, de ez az ára annak, hogy ilyen játékosoknak ad egy újabb esélyt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!