Connect with us

Érdekességek

Ennyire hagyatkoznak újoncaikra az NFL-csapatok

Egy draft sikerességét nem lehet megállapítani egyetlen év után, pláne nem 10 forduló után. Nem is akarunk még ilyenekbe belemenni, azonban érdekes megnézni, hogy az egyes csapatok mennyire hagyatkoznak újoncaikra. Természetesen ha minél többet van egy újonc a pályán az nem feltétlen jelenti, hogy jól is játszik, lehet, hogy egyszerűen nincs más alternatívája a csapatnak. De persze van olyan példa is, hogy egyből meghatározó játékosok lesznek. A túloldalról megközelítve: attól, hogy egy újonc keveset van pályán, nem feltétlen rossz játékos. Lehet, hogy nem jött még el az ideje, mert előtte olyan sztár játszik, akit nem tud kiszorítani.

 

A ProFootballFocus minden egyes játékos snapszámát követi a ligában, így természetesen az újoncokét is, erről raktak össze egy szép kis ábrát. A legtöbb újonc snapet a 49ers tudja felmutatni, míg a legkevesebbet a Chiefs:

 

 

A 49ersnél elég jónak néz ki a draft class, de igazából össze sem hasonlítható a Saints újoncaival, akik nem csak hogy rengeteget vannak a pályán, de kiválóan is teljesítenek. Marshon Lattimore már most a liga egyik legjobb cornere, Ryan Ramczyk kiválóan játszik a támadófal szélén, Alvin Kamara brillírozik a backfielden és Marcus Williams is parádésat nyújt safety poszton. A New Orleans Saintsre már most mondhatjuk, hogy a 2017-es draftjával megváltoztatta a csapat jövőjét, nagyban köszönhetik idei remek szezonjukat az újoncoknak.

 

Nem fogok most minden csapaton végigmenni, de néhányat kiemelek még:

  • A Jets jól döntött az első- és második körben, hosszú távra bebiztosították a safety párosukat. Nem mellesleg ők adják a teljes újonc brigádjuk snapjeinek 75%-át.
  • Nyilván nem véletlen, hogy alapjában véve az újjáépülő csapatoknál vannak kiugróan magas snap számok újoncoktól (Saints itt kivétel), a top5-ben találjuk a liga talán négy legrosszabb keretű csapatát és a jövő évi drafton top4-ben húzó csapatból hármat.
  • A Chiefsnél Kareem Hunt viszi az újonc snapek 94%-át, tehát rajta kívül kvázi senki nem játszik. Persze az első körös Mahomestól ezt nem is vártuk még idén.
  • A Patriots nem véletlen van a sor vége felé, alig volt draft pickjük, a legmagasabban húzott még meg is sérült, meg egyébként is jó a keret.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!