Connect with us

Kupaktanács

FK! Kupaktanács – #2

Eltelt egy hónap, itt a november, mi pedig újra összehívtuk a Kupaktanácsunkat! Próbáltunk up-to-date témákkal foglalkozni, illetve olyanokkal, amiket az előző adagban nem vettünk górcső alá. Szokás szerint bedobtam kérdéseket a szerkesztőségbe, amikre igyekeztek terjedelmes válaszokat adni a szerkesztőtársaim.

 

 

1. Kezdjük is egy friss élménnyel: Jimmy Garoppolo lett a San Francisco 49ers irányítója! Csak erre az egy témára fel lehetne fűzni az egész cikket, de most próbáljunk röviden foglalkozni vele. Megérte, nem érte, kinek érte meg, be fog jönni, bukó lesz? Mi a véleményed a cseréről?

 

 

katonadani: Én erről nagyrészt leírtam a véleményem a nyertesek-vesztesek cikkben, szóval átadom a terepet :)

Renningan: Már a szezon előtt is azon a véleményen voltam, hogy inkább érte adjon bárki egy első kört, mint bármelyik újoncért. Watsont látva nem biztos, hogy jó ötlet lett volna, Trubiskyt elnézve viszont igen, szóval ezt továbbra is tartom, ráadásul a jövő évi QB class még gyenge is lesz. Egy második körért ajándék a 49ersnek, hatalmas win. A Patriots gyakorlatilag nem bukott vele semmit, sőt, csak nyert egy kvázi első kört, ami elég jó üzlet, már ha rövid távon nézzük. Hosszú távon nyilván szívás, de Brady nem akart megöregedni, illetve hiába adtak volna 15-18 milliót Garoppolónak, hogy üljön még a padon, ő játszani akart, szóval legalább ennyit kihoztak a dologból.

KGYM: Még olcsó is volt. Értem mindkét oldalt, igazából már az foglalkoztat, hogy ki lesz Brady mögött tartalékban nevelgetve…khmm Kaep.

kerekisti: Ameddig lehetett, húzta a dolgot a Patriots, igazából csak az ellenérték piszkálja egy kicsit a csőröm. Sokkal rosszabb irányítókért is adtak már magasabb cetliket, így egy kis hiányérzetem azért van. Érthető volt Belcihcikék részéről, hogy amíg van rá mód, addig Garoppolo legyen az első számú backup a poszton, hiszen tavaly már bizonyította, hogy életképes játékos a Pats rendszerében. Viszont franchise tagelt irányítót a padon tartani luxus, így vagy Bradytől vagy Garoppolótól kellett volna elköszönni, ebben a versenyben pedig egyértelmű, hogy ki húzza a rövidebbet. A 49ers pedig jól használta ki ezt a kényszerhelyzetet, amibe a Patriots került, egy első körösnek is nevezhető, ám valójában második körös pickért cserébe kaptak egy franchise irányítót. Ők mindenképp nyertesek, de a Patriotsnál sem kell zokogni. Kivéve ha Kaepernick kerül a csapathoz…

chester: Lynchék nagyon akarták őt, ehhez képest olcsón megszerezték, így egy top tehetséget is leakaszthatnak az első körben. Hogy jobban megérte-e mint egy rookie, azt egyelőre nem tudni, viszont Garoppolo szinte újoncnak tekinthető a bekapott ütések számát illetően, cserébe van benne 4 évnyi NFL légkor a liga legjobb csapatában. Jövőre lesz egy valag pénzük és sok kör eleji draftcetlijük elkezdeni köré építeni egy csapatot, kíváncsian várom a végkifejletet.

balentin: Azt gondolom, hogy ha valaki jó játékost tud faragni Garoppolóból, akkor az Lil’ Shanny. Egyelőre én újoncként kezelném őt annyi előnnyel, hogy Brady mögött azért biztosan szedett magára ezt-azt, de élesben nem sokat láttuk, arra ne építsünk, ahogy az újoncok egyetemi karrierjét is illik fenntartásokkal kezelni. A 49ers olcsón szerezte be, egy szavuk sem lehet, a Patriots meg kérhetett volna többet is érte, és biztos vagyok benne, hogy az AFC-ből jött is olyan ajánlat, ami ezt meghaladta, csupán Belichick nem akart konferencián belül cserélni. Egyébként tetszik a dolog, várom mi fog kisülni belőle.

Leonidasz007: A Patriots oldaláról ez egy félig-meddig kényszer trade volt, de így aludva rá pár napot szerintem jól jártak. A 49ers második köröse majdnem egy első kört ér, Garoppolót tagelni meg lábon lövés lett volna. Garoppolo egyébként megérdemli, hogy végre kipróbálhassa magát, mert eleget ült és tanult Brady mögött. Szerintem win-win trade.

Andreas: Szerintem is win-win lett a csere: Jimmy játszhat, a Patriots pedig korrekt értéket kapott érte. Ráadásul így a fiatal QB az NFC-be került, tehát nem is sokszor fog összecsapni volt csapatával, nem tartom kizártnak, hogy ez is Belichick szeme előtt volt. A jelenlegi Ninersbe viszont felesleges lenne bedobni, a támadósor káosz. Most leginkább az lehetne a cél, hogy összeszokjon a csapattal, és kialakuljon egy lojalitás új csapata felé, majd következzen a szerződés aláírása. A Niners valójában nem is közvetlen érte adta véleményem szerint a draftpickeket, hanem hogy messze jobb pozícióból induljanak szerződéskötésnél vele, mint más csapatok.

Tom: Szerintem ha egy irányítóban van tehetség, akkor Shanahan kihozza belőle. Garoppolo pedig nem egy ügyetlen srác, tehát sokat nyerhet szakmai szempontból is, ha marad új csapatánál. A ’49ers számára pedig nagyon nagy szükség lenne az újjáépülés alapját jelentő franchise irányítóra, és pénzük is van rá, így pedig ez egy mindenki számára nagyon előnyös lépés volt.

 

2. A Trade Deadline sok-sok játékos cseréjét beígérte, de a végén egy nem várt név váltott csapatot, illetve foglalkozunk más ügylettel is. Mit gondoltok a Kelvin Benjamin, a Duane Brown és Jay Ajayi cseréről?

 

 

rowi: A Bills eddig is az egyik Wild Card hely fő esélyese volt az idén mutatott összeszedett játékuk alapján, de Benjaminnal akár komolyabb reményeik is lehetnek. Ajayival pedig őszintén szólva nem tudom, hogy jól járt-e az Eagles vagy sem, de az számomra biztosnak tűnik, hogy Gase csak kitakarította az öltözőt. Brownnak örülök.

katonadani: A Benjamin trade annyira egyik oldalról sem tetszik így leülepedve, Tyrod leginkább olyan elkapóknak szokott passzolni, akik viszonylag üresen vannak. Na Benjamin nem ilyen, ő ellenben Newtonhoz nagyon illett eddig. Lehet, hogy most változtatni fog Tyrod is a játékán és oda meri majd dobni Benjaminnak 50-50-es esetekben, de ha nem így lesz, akkor nagyon el fog veszni a csapatban, még ha nincs is igazán jó másik elkapó.

Duane Brown a Seahawks részéről olyan szempontból nagy üzlet, hogy egyértelműen segíti majd a csapatot, de szerintem ellenértékben a Texans járt jobban. Így igazából mindkét csapatnak jó a dolog, szóval sokat nem lehet kifogásolni rajta, max annyit, hogy túlfizetett a Hawks.

Ajayit még nem tudom hová tenni Eagles részről, én alapvetően “believer” voltam szezon előtt, mert rengeteg missed tackle-t tud kierőszakolni, de a Dolphins gyenge fala mögött elveszett. Az Eaglesnél jobb sora lesz, de Peters kiesésével a futásblokkolás azért erősen visszaesik. Azt remélem, hogy a semmiből ki tud hozni majd yardokat a csapatnak, kíváncsi vagyok, hogyan fogjuk használni.

Renningan: Brownnal egyértelműen a Texans járt jobban, én egy 5. kört realizáltam volna, ehelyett egy jövő évi 3. és 2019-es 2. kör lett belőle. Persze azért Brown egy baromi jó falember, meglátszott a Texans falán, szóval van negatívum is, de ha eddig elvoltak nélküle, akkor ezután is ellesznek. A Seahawksnak pedig kellett egy jó LT, de én igazából úgy vagyok vele, hogy egy embertől nem lesz jobb egy alapból pocsék egység (a Lions támadófala is borzalmas, hiába van az egyik oldalon ott egy TJ Lang és Ricky Wagner). Ezt nálam inkább a Texans nyerte.

A Benjamin trade kapcsán annyi biztos, hogy a Panthers vesztes, hisz egy első körös, még két évig szerződéssel rendelkező elkapót adtak oda egy harmadik körért, ami messze alul fizetés, még ha nem is volt olyan jó, mint Brandin Cooks. A Bills meg most érzi az erőt, nekik ezt be kellett volna vállalni, de én inkább Jarvis Landryt vagy TY Hilton próbáltam volna megszerezni. Egy harmadik kör nem a világ, pláne, ha az harmadik és vége lesz, szóval ők veszíteni nem vesztettek szinte semmit, nyerni viszont nagyot nyerhetnek.

Ajayiról ugyanazt tudom mondani mint Benjaminról: a Dolphins elkótyavetyélte, az Eagles pedig csak nyerhet rajta. Mondjuk most Wentzéknek lett egy papíron jobb Blountjuk, ami nem tudom, mennyire fog beválni, de ha hoz két 200 yardos meccset, és ne adj Isten, egyiket a rájátszásban, akkor már megérte.

KGYM: Brown esetében egyetértek Danival.

Benjaminnál hihetetlen az egész, a Panthers beomlasztja szépen lassan magát, előbb a Kalil igazolás, most meg elengedik Benjit, hihetetlen. Tyrod számára bizonyosan előrelépés lesz, a jövő évi draft class elég sekélyes WR-ekben, és a nagy Watkins-kivándorlást is sikerült ellensúlyozni kicsit.

Ajayinál simán jól járt az Eagles, ha a szezon végén szétszakad a térde (ahogy sokan várják), még akkor is megérte egy negyedik körért. A Dolphinsnál értem a lépést, mintha Gase példát akarna statuálni vele, csak kérdéses, hogy lesz-e kinek lassan.

kerekisti: Brown okos döntés volt mindkét fél részéről. Egyértelmű volt, hogy a Houston nem tervez vele hosszú távon, cserébe pedig egy tisztességes csomagot kaptak. A Seahawks egyértelműen a támadófalban a leggyengébb, Brown pedig pont erre a területre hozhat minőségi javulást.

Benjamint én nem tartom akkora fogásnak, mint a többiek. Abból a szempontból jó, hogy eggyel több célpontja lesz Taylornak, meg papíron nem egy rossz játékos, azonban annak tükrében, hogy mennyire a futójátékra épít a Bills és hogy tulajdonképpen ő egy pár kilóval dagadtabb Sammy Watkins, nem biztos, hogy hosszabb távon megéri vele számolni.

A Dolphins-Eagles üzletet pedig egyértelműen az Eagles nyerte. Egy negyedik körért cserébe kapott egy fiatal Blountot. Persze nem ő fogja a hátán cipelni a csapatot, de ha egy-két kulcsjátékkal beindítja a szekeret, akkor már megérte. A Miaminál pedig még a maradék értékelhető játékostól is megválnak csak azért, hogy Gase megmutassa, ki a faszagyerek.

chester: Szvsz a Brown üzlet még jobb Lane nélkül a Texansnak mint vele, hiszen a pickekre talán nagyobb szükségük van 2018-as 1. és 2. körös cetli nélkül. A Seahawks meg all inen van egy idei, maximum egy jövő évi Super Bowlért, amíg a jelenlegi garnitúrát egyben tudják tartani fizetés és öregedés szempontból egyaránt. Ajayi meglepő, Gase inkább az elkapókra panaszkodott, de egyértelmű üzenetet küldött az öltözőbe, egyelőre ennek csak az Eagles a haszonélvezője. Nem vagyok nagy Ajayi-fan, de ennyit megért nekik egy fiatalabb Blount.

Benjamin már egy érdekesebb kérdéskör. Egyrészt a Panthers a nyáron GM-et váltott, még ha ideiglenesen is ül most Marty Hurney a GM-székben júniusig, de ő semmiképp sem akart Benjaminnal hosszabbítani. Helyette szerzett két extra picket és egy 8,5 milliós cap space-t jövő márciusra. Bár így Olsen után Benjamin sem állhat Newton rendelkezésére, lehet nem véletlenül kezdik kisöpörni a Benjamin féle tornyokat a McCaffrey és Samuel féle seggrakéták miatt. A Bills szándéka meg érthető, idén Charles Clay volt a legjobb fegyver a passzjátékban, most egy hozzá hasonló játékost hoztak el a pálya szélére. Nem mondom, hogy Benjamin a liga krémjébe tartozik, de ha a lehetséges potenciált nézzük, a Benjamin-Matthews-Jones hármas nem hangzik rosszul.

balentin: Osztom a többiek véleményét a Brown-saga ügyében. A Seahawks meg egy stabil LT-vel és egy feljavuló támadófallal nagyon veszélyes lesz az egész konferenciára.

Benjaminnal az a helyzet, hogy McDermott nagyon jól tudja, hogy mit várhat tőle, dolgoztak együtt a Panthersnél, nem hinném, hogy mellé nyúlna vele. Oké, hogy Taylor nem egy Newton, abban az értelemben, ahogy Dani kifejtette, de nem nagyon van hasonló elkapó a rosteren, és a Bills pedig tud olyan sémát találni (idén eddig profin csinálják!), ahol értékes játékos lehet. McDermott meg valami egészen érdekes filozófiát kezd el meghonosítani Buffalóban, amolyan mini-Patriotsra kezdenek hajazni. A Carolinára tekintve, ők meg elkezdhetnek gondolkodni, hogy milyen sémára építik fel a passzjátékot, ki lesz az, aki majd a hátára veszi a csapatot, egyelőre ezt a kérdést nehéz megválaszolni.

Ajayival kapcsolatban az Eagles top futót kapott iszonyatosan olcsón. Annyira olcsón, hogy el kell kezdeni gondolkodni, hogy a Dolphins valójában mit is akart, mi a tervük a jövőre vonatkozóan. Egy kérdés merül fel bennem, mi lehet Ajayi egészségügyi állapotával? Talán nem jó a térde és ezért akartak megválni tőle? Jó kérdés, ezt nem tudhatjuk. A Philly ezzel pedig még erősebb contender lett, ha eddig nem lettek volna elég jók.

Leonidasz007: Megmondom őszintén nekem egy trade sem tetszik. Benjamin nem illik a Bills rendszerébe és szerintem nem is lesz nagyon nagy upgrade a csapatnak, míg a Panthersből meg hiányozni fog. Ajayi térde aggasztó, és Blount mellé nem hoztam volna most oda. Tehetségesebb a veterán futónál, de nem annyival. A Hawks-Texans cserénél pedig az nem tetszik, hogy egy fecske nem csinál nyarat alapon, szerintem Browntól nem lesz szignifikánsabban jobb a Seahawks offense. A Texansnál pedig nem ártott volna, ha egy ilyen játékos védi az újonc szupertehetséget.

Andreas: Vegyes érzéseim vannak a cserékkel kapcsolatban: talán a legracionálisabb a Brown-csere volt, a Seattle-nek mindenképpen. Az ellenértéket viszont keveslem, szerintem Jeremy Lane + apró nem ér egy franchise-left tackle-t, még akkor is, ha egy már öregedő játékosról beszélünk. A Seahawksnál volt baj bőven a fallal, szerintem a Texans kicsit jobban is kihasználhatta volna az elkeseredett Seattle-t, kicsivel több ellenértékért.

Az Ajayi csere nekem óriási WTF, gyakorlatilag az egyetlen működő eleme volt a Dolphins támadójátékának. Igaz, néha az ellenfél védelme levette a pályáról, de egy jobb passzjátékkal rendelkező csapattal sokkal jobban is ment volna neki. Az Eagles szerintem konkrétan kirabolta a Dolphinst, akik playoff-esélyes csapatból lassan 1/1-re hajtókká válnak.

Benjamin elcserélését mindkét részről értem, de szerintem a Bills nyert vele. Szükségük volt egy jó elkapóra, aki ki tud venni 1-2 védőt a meccsből 60 percen át, ráadásul a Bills vezetése jól is ismerte a képességeit. A Panthers pedig megint érthetetlent húzott, az amúgy is szenvedő támadósorból a legjobb elkapó is elment így. A Panthers véleményem szerint ezzel a mozdulattal kinyírta ezévi playoff-esélyeit (jöhet a hate…).

Tom: Bevallom őszintén, nem igazán értem, hogy miért kellett elpasszolni Ajayit, ugyanis az ellenérték nem volt visszautasíthatatlan. Arra tudok még gondolni, hogy már csak jövőre volt szerződése és most még kaptak érte valamit. A pótlására meg rááldoznak két hátsó (5-6) kört és így megint olcsón tudnak szerezni futót. Szerintem elég etikátlan lenne, ha tényleg az lenne az egyetlen céljuk, hogy három év alatt teljesen kiégessék a játékosokat és utána pedig mehet amerre lát…de az üzlet az üzlet.

3. Szintén a tegnaphoz kapcsolódik részben, de én más irányba szeretném elterelni. Marcell Dareus immáron a Jacksonville Jaguars játékosa, amivel egy elképesztő védőfal állt össze Floridában, és a védelem többi része is szuperál. Szerinted lehet az idei Jaguars a 2015-ös Broncos, akiket a védelme juttatott fel a csúcsra?

 

 

rowi: A Wild Cardra jó esélyeik vannak, de a csúcs még nagyon messze van. De a korábbi évek után egy esetleges 10-6 körüli szezonnal ők rettenetesen boldogok lesznek.

katonadani: A rájátszás reális cél a Jaguarsnak, a Super Bowl azért erősen meglepne, ahhoz egy minimális passzjáték azért kellene. A védelem tényleg nagyon pofás, végre beértek, vártuk már egy ideje mondjuk. Ramsey meg továbbra is a kedvencem.

Renningan: Egy sérült Manning még mindig jobb, mint a liga irányítóinak 60-70 százaléka, mert a védelmeket még mindig tudja olvasni, még mindig ott van iránta a tisztelet, nem beszélve arról, hogy mekkora tekintélye van a csapattársak vagy akár a bírók szemében (ez minden nagy játékos sajátja). Egy Bortles ezek közül egyikre sem képes még egészségesen sem, szóval legyen bármilyen jó is ez a defense, nem látom, hogy három mérkőzést meg tudnának nyerni a rájátszásban: egyet talán, kettőt még akkor, ha az offense produkál, de hármat kizárt, és még a Super Bowlról nem is beszéltünk.

KGYM: A rájátszás már most biztos, a SB azért még röhejes. Ide mondjuk pont mehetne Cousins.

kerekisti: Nem.

chester: A Jaguars bagóért befoltozta a védelmének legnagyobb hiányosságát, a futás elleni védekezést. Minden kulcsjátékosnak szerződése van még minimum két évre a védelemből, szóval hacsak nem jön valami drasztikus formaingadozás, akkor ezt a szintet, sőt, még jobbat is produkálhatnak jövőre. Talán ők az idei Super Bowlról is álmodnak, de ahhoz jobb offense kellene, Fournette egyedül kevés lesz.

balentin: A Jagsnél nem tudom, mit gondolnak, hogy ki fog nekik meccseket nyerni a playoffban. Ez a defense annyira tehetséges, hogy tényleg a Super Bowl lenne a cél, de nem Bortlesszel. Lehetett volna válogatni a nála jobb opciókból: miért nem hívták Romót, miután felépült? Miért nem kellett Kaepernick? KGYM jól beszél, ott volt Cousins is. Így viszont ülnek a langyos kádvízben és álmodoznak.

Leonidasz007: Ha tisztán a neveket nézzük és az elmúlt 1-2 szezonbeli teljesítményüket, akkor elit a Jaguars defense. Ugyanakkor még mindig nem érzem az az igazi kohéziót, amit a bajnok Seattle vagy Broncos védelem esetében. Annak a két csapatnak a védelme akkor űrfocit játszott és teljes komplexitás volt. Itt kicsit még hiányolom az egységet, de egy frissen összerakott (vásárolt) gárdánál ez természetes. Szerintem maximum egy kört mennek a rájátszásban.

Andreas: A rájátszás szerintem sem irreális, de a védelem egyedül nem fog meccseket nyerni. Bortlesben bármikor benne van egy 4-5 interceptionös meccs, ha meg csak futnak, akkor az ellenfelek nagyon hamar meg fogják találni az offense megállításának módját. Ráadásul Fournette sem mindig egészséges, mögötte pedig a futó poszt sem valami rózsás. A kezdet jó, de a támadósoron elmehet akár még a rájátszás is, ha a Titans/Texans rákapcsol.

Tom: Szerintem a szezon felénél még nagyon sok minden hátra van, de eddig tényleg nagyon pengének tűnik az egység. Mindazáltal szerintem csak a védelem nem elég a hosszú távú sikerhez (noha elengedhetetlen). Persze ha a Texanst + Titanst megint elkapják, biztosan bejutnak a rájátszásba…onnan pedig kitudja, hogy meddig jutnak.

 

4. Beszéljünk egy fokkal sajnálatosabb témáról. Rengeteg kezdőirányító sérült meg a hónapban, a Packers és a Cardinals komoly találatot szenvedett, de láthattuk már csereirányítóval játszani a Dolphins, a Buccaneers és a Ravens csapatát is a hónapban a szokásos Colts – Vikings duó mellett. Mit gondoltok első sorban az első kettő esélyeiről a továbbiakban, illetve a többi csereirányítóval felálló csapatról is beszélhettek.

 

 

rowi: A Packersnek idénre reszeltek, egy esetleges 8-8-tól már nagyon boldogok lehetnek. A Cardinals meg Stantonnal teljesen reménytelen lesz, hacsak nem fogják nagyon komoly munkára Petersont, de szerintem még akkor is. A Vikings és Keenum eközben szerintem a szezon egyik legnagyobb meglepetése, nekik pont az lesz a problémájuk, hogy decemberre elvileg akár 3 játékra képes QB-juk is lehet. Zimmernek nehéz feladata lesz kiválasztani a kezdőt. Keenum idén mindenestre elintézte magának a még több évig tartó karriert az NFL-ben.

katonadani: A Cardinalst eddig sem tartottam igazán esélyesnek a playoffra, a Packers pedig ezzel vélhetően elúszik, de azért kíváncsi leszek mit hoz ki a bye week után a csapatból McCarthy és Hundley. A Vikesnak év végére három kezdő QB-ja is lehet igazából, én remélem, hogy Bridgewater fogja rájátszásba vezetni a csapatot. Luck idén szerintem nem is játszik már, nagyon vicces, ahogy a Colts kezeli ezt a szituációt augusztus óta.

Renningan: A Packersnek annyi, szerintem idén már csak annyi lehet bennük, hogy keresztbe tesznek a Lionsnek. A Cardinals eddig sem volt sehol, nem olyan nagy érvágás Palmer, ami pedig a Vikingst érinti, szerintem pont azzal ronthatják el az egészet, ha elveszik a labdát Keenumtól. Én Bridgewaterben soha nem láttam azt, amit a legtöbben, én jelenleg max harmadik QB-nak tartanám, de Bradfordot sem tenném vissza a kezdőbe. A csapat nyer, és azért nyer, mert Keenum hozzá teszi a magáét, és csak a győzelem számít: majd ha jön két vereség, akkor el lehet gondolkodni a cserén, de ameddig győz a csapat, addig én nem venném el Keenumtól a kezdőt. Rászolgált.

kerekisti: A Cardinals a kezdő irányítójával is eléggé behorpadt, Stantonnal kizárt, hogy 180 fokos fordulatot vegyen a csapat eredményessége. A Packers sem fog a rájátszásért komolyan küzdeni, azonban nekik juthat az a hálás feladat, hogy eldöntsék, melyik NFC North csapat nyerje a csoportot. A Vikings terén adom amit Renningan ír, én is Bridgewatert tartom a három opció közül a legrosszabbnak. Zimmerék tök jól felépítették a támadósort Keenummal, ostobaság lenne ezt eldobni csak azért, hogy egy első körös túlhype-olt bust irányító az első adandó alkalommal vagy ledöntse az egészet vagy megsérüljön megint 1 évre.

chester: A Cardinalsnak ennyi volt, de ahogy látom ezt már ők is belátják, és inkább pihentetik a sérülteket jövő szezonra való a teljes felépülés érdekében, a Packersről később, a többi említett csapat még a kezdőirányítójával sem esélyes nálam a rájátszásra.

balentin: A Cardinals sajnos Palmerrel is kuka, nekik jöhet a rebuilding. A Packers Rodgers nélkül nem ér sokat, vele meg mindig odaérhetnek a végén, én őket nagyon sajnálom. A Vikingsnál teljesen mindegy ki irányít, akkora pálfordulás következett be a támadóknál tavalyhoz képest, hogy élmény nézni mit művelnek az ellenfelekkel. Nyilván nem Keenum miatt mennek az NFC döntőjébe (…és talán még tovább), de szerintem is egy majdnem egészséges Teddy-B fogja átvenni a karmesteri pálcát és még jobbak lesznek. A többi csapatról pedig nem érdemes úgy beszélni, mint playoff esélyes csapatok, még az egészséges kezdőirányítójukkal együtt sem, talán egy egészséges Luckkal felálló Colts lehetne a kivétel, de még ők is nagyon nagyon véleményesen.

Leonidasz007: Nagyon sajnálom ezt a csillaghullást, mert jókora minőségi visszaesés ez a meccsek színvonalában is. A Ravens és a Dolphins támadósora amúgy is katasztrófa, ha pedig a cserék vannak benn, akkor fájdalmas nézni. Én leginkább Rodgers és Luck hiányát sajnálom, mert ők olyan pluszt hoznak a meccsekbe ami emlékezetes talán évekig. Nélkülük egyik csapat sem életképes annyira, hogy komolyan számolni kelljen velük.

Andreas: A csere QB nem véletlen csere. Főleg igaz ez azoknál, akik már leszerepeltek párszor. A Cardinals alapból is eléggé roncs, David Johnson és Palmer hiányában ez az év már elúszott, de jövőre már nagyon kellene egy Palmer örökös nekik. A Bucsnál szintén elment ez a szezon, az NFC Southban szinte lehetetlennel egyenlő Fitzpatrickkel playoff-ba jutni. A Coltsnál egyértelműen újjáépítés megy, és szerintem Brisett még a jobb csere QB-k közé tartozik, az sem kizárt hogy megragad, ha raknak köré egy normálisabb csapatot, és kompetens játékot mutat. A Ravens totál káosz, elkapók, futók nélkül Flaccónak nincs sok esélye. Egy óriás draft kellene tőlük, hogy ebből a támadósorból jövőre legyen valami. A Dolphins is kiszállt szerintem a playoff-versenyből, főleg Ajayi elcserélésével, ami akár egy újjáépítés első jele is lehet. A végére hagytam a két legizgalmasabbat: Hundley nem sokat játszott eddig, így nem tudhatjuk mi van benne, ő még beválhat, a Vikings pedig nagyon jól játszik ahhoz képest, hogy mennyi sérültjük van. Keenum pedig bemutatta, hogy ha van egy normális csapata, akkor tud egy elfogadható szintet hozni. Ezeket összevetve is szerintem a Vikings is leginkább Wild Cardon esélyes, a Lions szerintem behúzza a csoportot, bár lehet hogy ez nagyon közel lesz, viszont a Packers szerintem done for the season, Rodgers nélkül ez legfeljebb egy közepes csapat. 

 

5. Ejtsünk pár szót a bombaformában lévő csapatokról is, egy hónap alatt ugyanis nagyot változott a világ néhány helyen. A Patriots, az Eagles, a Vikings, a Seahawks és a Saints elképesztő formában van, de a 0-4-gyel kezdő Chargers is lenyomott egy hármas győzelmi szériát, ahogy most a Steelers is. Mi lehet a hirtelen formajavulás oka?

 

 

rowi: A Patriotstól nem vagyok megdöbbenve, a Seahawkson is csak azért, hogy idén a szokásoshoz képest 2-3 körrel előbb jött meg az ihlet. Az Eagles nagyon jól néz ki, de én már a Seahawks-Eaglest várom. Számomra igazából a Saints a csoda.

katonadani: A Pats, a Vikings és az Eagles is jól kezdte azért az évet, itt inkább egy szintet léptek a jóból a még jobb felé. A Hawks szokás szerint rosszul kezd és év közepére-végére lesznek megállíthatatlanok, lehet őket tippelném Super Bowlba jelenleg az NFC-ből Wilson playoff rutinjával és ezzel a védelemmel (még ha a Texans meg is égette őket rendesen). A Saints az a csapat, amelyik engem kifejezetten meglepett, valahogy összeállt a védelem és üde színfolt lettek, ezt kifejezetten nem vártam. Marshon Lattimore meg már 8 meccs után a liga top cornerei között van.

Renningan: A Saints itt az egyetlen meglepetés, de igazából nem is meglepetés, legalábbis nekem nem. Én már három éve várom tőlük a feltámadást, de rendre csalódást okoztak, most is titkos favoritok voltak nálam (ellenben az agyonhájpolt Bucsszal), csak címvédőként féltem betenni őket harmadjára is a Jósdába. Most épp emiatt fogok veszíteni (szomorú szmájli).

kerekisti: A Saints nagyon belejött, a támadósor mellé pedig nem várt módon a védelem is fellépett. A többiekkel várjuk meg a november végét.

chester: A Patriots és a Seahawks formajavulása azért papírforma volt, az idei Eagles egyelőre alig hibázik, és azért a Chargers is jobb csapat a 0-4-nél. Így akik a legnagyobb meglepetés, az a Saints és a Vikings. Egy Brees vezette offense mellett sosem kell ligaelit védelem, elég csak egy épphogy átlagos, ami nem nyeli tucatszámra a yardokat mint tavaly, a többit ő elintézi, most ennek a jeleit láthatjuk. Marshon Lattimore és Cam Jordan félelmetes, az ő vezetésükkel eddig hozza a minimumot a védelem. A Vikingsra meg nincsenek szavak, egy harmadik számú irányítóval dominálják szét a csoportot.

balentin: Egyetértek a többiekkel, a Saintsnél valami nagyon összeállt, úgy harapnak, ahogy régen láttuk őket. A védelemnél felléptek a fiatalok, nagyon pengén játszanak hetek óta, üde meglepetés ez mindannyiunknak. A Pats, a Seahawks, a Vikings nekem nem meglepetés, hogy erőre kaptak, az Eagles már sokkal inkább fura, hogy ennyire jó, nem tudom, hogy meddig fog tartani ez a forma. A Chargers pedig ingadozni fog, ahogy mindig is ingadozik, hullámvasút lesz az év második fele is.

Leonidasz007: Többiekhez hasonlóan én is csak a Saintsről emlékeznék meg, mert a több említett csapat nagyjából azt hozzák amit várni lehetett. A Saints viszont hatalmas meglepetés. Ahogy Renningan mondja, már 3 éve várjuk, hogy jobbak lesznek, és valahol természetes, hogy a védelem végre javult. Egyszerűen nem volt benne hogy huzamos ideig ennyire rossz legyen. Ekkora javulást nem vártunk, de végre kezd összeérni valami. Brees pedig szenzációs. Kijárna neki még egy gyűrű.

Andreas: Az Eagles parádésan építkezett az offseasonben, ami miatt nekem meglepetés, hogy a cornerbacksor is jól játszik, pedig az tavaly nagy hiány volt, pedig nem hoztak nagyon kiemelkedő neveket oda sem. Ha Darby egészséges, és az óriás steal Sidney Jones is felépül, ez az egység is félelmetes lesz. A többiek nem annyira meglepőek, a Chargers 0-4-e inkább volt érdekes, mint az, hogy nyernek zsinórban, a Patriotstól meg szintén hasonlót vártam. A Saints tényleg meglepő, de valójában az oka nagyon egyszerű: végre tudják hozni a közeli meccseket a védelemnek hála. A Bears és a Packers is lehetett volna közeli meccs, de még a Lions is beérte őket, viszont évek óta először a védelem nem enged TD-t 1 perccel a vége előtt, hogy aztán Breesnek kelljen varázsolni.

 

6. Ahol formajavulás van, ott az ellentettje is jelen kell legyen! A Jets és a Lions az impozáns kezdést követően zsinórban három meccset vesztett, de a Bucs és a Broncos sincs túl jó formában azon csapatok közül, akiknek a PO-ra is lehetne esélyük. Ennek miértjéről is formáljatok véleményt!

 

 

rowi: A Jets teljesen jól néz ki, ahhoz képest meg főleg, amit vártam, vártunk tőlük. A Broncos nem lep meg annyira, Siemianról nem vagyok nagy véleménnyel, de a Tampa meglepő.

katonadani: A Jets egy jó sorsolással összehozott 3 győzelmet, azért az a mérleg nem tükrözte az erejüket. Mármint ne értsetek félre, bőven nem vártam 3 győzelmet sem tőlük, csak a pozitív mérleg nem volt reális rövid távon sem, nem hogy hosszún. Szóval náluk nem formaesésről beszélnék, egyszerűen a sorsolás ezt hozta. A Broncosnál elhittük, hogy a támadósor feléledt, aztán vissza kellett nekünk is és nekik is esni a földre, igazából ezt vártuk tőlük a szezon előtt is, gyenge támadósort. A Lionst a középmezőnybe vártam, így a hullámzás nem olyan meglepő, verhetnek sok mindenkit meg ki is kaphatnak sok mindenkitől, csak hogy közhelyes legyek kicsit. A Bucs meg kifejezetten csalódás, még Winston sérülésével is.

Renningan: A Jets abszolút erőn felül teljesít, ahogy a Broncos is úgy kezdte az évet, de bennük ennyi van. A Lions viszont egy jó csapat, egy potens PO esélyes gárda, csak hát mégis csak ők a Lions, így természetes, hogy tökön szúrják magukat. A csapat két meccset bukott el úgy, hogy képtelen volt 5 yardon belülről TD-t szerezni, ami elfogadhatatlan, de hát ez van. Azt azonban tegyük hozzá, hogy a Lions a 4-3-as Falconstól, az 5-3-as Pantherstől, a 6-2-es Steelerstől és az 5-2-es Saintstől kapott ki. Persze ez nyilván oltári gáz, mert legalább kettőt meg lehetett volna ezek közül nyerni, meg mi lesz akkor a rájátszásban, ahol csak jó csapatok vannak? Minden esetre ez volt a szezon legrosszabb része, ez után már csak nyerhető, sőt, ha lehet ilyet mondani, kötelező meccsek vannak. Ha megvan a Packers hétfőn, akkor utána megint lehet egy a tavalyi szezonhoz hasonló 6 meccses győzelmi széria és összejöhet a rájátszás. Ha elhasal a csapat a Packers ellen, akkor az idei szezont nyugodtan el lehet engedni.

kerekisti: Hosszú távon csak helyre áll a világ rendje és a helyére kerül a Jets is. Persze szép volt a kezdés és mindenkit megleptek vele, de valljuk be őszintén, hogy igazából ez a realitás velük kapcsolatban, sőt még azt is túlteljesítik. A Lions nem rossz csapat, de hosszú távon nyilván nem lehet tartani azt, hogy a mérkőzések első három negyedében nem csinálnak gyakorlatilag semmit, majd a végén nyernek. A szezon elején mindenki felült a Bucs bandwagonra, de már az első pár mérkőzésen látni lehetett, hogy itt azért még akad bőven teendő, hogy valóban contenderré váljanak. Ráadásul az ő helyzetüket az sem könnyítette meg, hogy a Panthers és a Saints finoman szólva sem olyan reménytelen játékot mutatnak be, mint ahogyan azt elképzeltük. A Broncosnál pedig szintén kiderült, hogy potens támadójáték nélkül nem lehet mérkőzéseket nyerni még elit védelemmel sem.

chester: Azért ezen nevek közül mondhatni mindegyik visszaesés borítékolható volt. A Jets két meccset is nyert egy TD különbségen belül, most zsinórban hármat vesztett ugyanígy, előfordul az ilyen. Ahogy a Lionsnál is várható volt, hogy a végtelenségig nem lesz elég a Stafford comeback. A Bucs szezonja az első hetes bye-nál borítékolható volt hogy kuka lesz az ígéretes offseason ellenére, 16 meccset egymás után képtelenség végignyomni ilyen kilengések nélkül, ráadásul a védelem még a tavalyinál is gyengébb lett, ahogy Winston is. A Broncostól én többet vártam, így talán számomra ők a legnagyobb csalódás, de irányító nélkül nehéz, és ezen sem Osweiler, sem Lynch nem nagyon fog változtatni a jövőben.

balentin: Én kezdtem szurkolni a Jetsnek, lehet ez volt a probléma. Ott azért az is a gond, hogy nincs túl sok tehetség a keretben, de mindezek ellenére is szoros meccseket játszanak, nem nagy pofozógépek, kár, hogy beleszürkültek a szezonba. A Lionsnál nehezen tudják menedzselni a kezdők kiesését, pedig WC helyre jó lehet ez a csapat, de sérültekkel ez nem fog sikerülni. A Bucs pedig olyan rossz, mint amilyen jóra számítottunk, bár én várok tőlük egy kapaszkodást a szezon végére, de sajnos nem lesz elég semmire, főleg akkor nem, ha Winston nem tud egészséges maradni. A Broncosnál pedig akkora baj van, hogy Osweiler kezd, gyakorlatilag ez egyenlő a teljes kilátástalansággal. Siemian ezzel mehet a szemetesbe, Lynchre ki tudja, meddig kell még várni, Kelly sérült, csak Osweiler maradt, ami elég nagy gond annak tudatában, hogy nagy lejtmenetben vannak.

Leonidasz007: A Jets szerintem abszolút renden van, még így a vereségekkel együtt is magasan felülteljesítenek, McCown meg elképesztő mit játszik. A Buccaneers nagy csalódás, főleg Winston. További fejlődést vártam tőle, de ez nem következett be, pedig a fala jó, Martin ugyan átlagos, de elkapói meg vannak. Kezd eldőlni a Mariota-Winston vita nálam. A Lions szerintem csak a szokásos: nem jó csapat, de nem is rossz. Ennek meglelően képesek elkapni bárkit és képesek reménytelenül rosszak is lenni. Broncost lásd lejjebb.

Andreas: A Lionst betudnám a sérüléseknek, a vakoldali tackle helyzet már-már botrányos, ráadásul a linebackersor sem túl acélos. Ami idén nincsen, az a Stafford által megfordított meccsek, ezért állnak most így. A Bucsnál szintén sérülések nehezítik a játékot, a Broncosnál meg egyszerűen nincs franchise-QB.

 

7. Egy bekezdést mindenképp megér Mitchell Trubisky bemutatkozása is, aki 2-2-es mérleggel kezdett, ami nem feltétlen az ő érdeme. Hogyan látod az első négy meccsét a Bears újoncának?

 

 

katonadani: Szerintem Trubisky limitáltan ugyan, de megmutatta, hogy van benne tehetség, potenciál. Semmi tehetség nincs körülötte a két futót kivéve, így azért nehéz is sokat kérni tőle. A bootlegek nagyon fekszenek neki, futtában is elég pontosan passzol. A pontossága egyébként is figyelemre méltó, de természetesen bőven kicsi még a minta és nem lehet ebből semmiféle messzemenő következtetést levonni, szóval várjunk még leginkább.

Renningan: Trubisky igazából semmit nem csinált eddig. Ezt a 2-2-es mérleget Glennonnal is hozta volna a Bears, vagy igazából bárkivel, aki nem adja el a labdát. Nem egy Watson.

kerekisti: Következő kérdés.

chester: Én úgy gondolom, hogy ezt Fox elb*szta, és az állása megmentése érdekében elhamarkodott döntést hozott. Az eredmények ugyan igazolják, de ilyen kevés passzal semmit nem fog fejlődni Trubisky, ahogy egy elkapó nélküli csapatba betenni szintén egy elég furcsa gondolat volt. Így persze hogy nehéz kiemelkednie, ahogy megítélni is, hiszen láthattuk jó és rossz momentumokat tőle egyaránt.

balentin: Nehéz megmagyarázni, mi a célja a csapatnak az újonc irányítóval, mert jelenleg a game manager kategóriáját is nehezen elégíti ki. Viszont jó mókákat csinálnak vele, Howarddal és Cohennel. Kár, hogy ettől nem fog szintet lépni Trubisky, de még nem késő kinyitni a playbookot és úgy hívni a játékokat, hogy Trubisky is Watsonnak nézzen ki. Egy jobb sémával, ami tényleg az erősségeire épít, még villoghatna idén.

Leonidasz007: Szerintem nehéz bármi vélemény mondani egyelőre. Trubisky a szükséges minimumot nyújtja, de ez rendben is van így. Év közben nem hálás átvenni egy kezdő posztot, de nem is várnak tőle sokat, nagyon helyesen. A Bears viszont jobb összességében jobb mint vártam. A védelem nagyon odateszi magát, és a playhívások is szokatlanul ülnek.

Andreas: Ilyen elkapósorral ez teljesen korrekt. Teljesen mélyvízbe dobták, de nem is most kell megváltania a világot. Ha jövőre kap 1-2 jó elkapót, és az edzők jól dolgoznak, simán hozhat egy Wentz szintet.

 

8. Természetesen nem maradhatunk esélylatolgatás nélkül! Ki lesz az a 6-6 csapat a két konferenciában, akik bejutnak a rájátszásba?

 

 

rowi: AFC: Steelers, Chiefs, Patriots, Texans, Bills, Jaguars. NFC: Seahawks, Eagles, Vikings, Saints, Rams, Panthers. Az NFC-ben még akár a 10-6 is kevés lehet a Wild Cardra.

katonadani: AFC: Patriots, Chiefs, Steelers, Texans, Jaguars, Bills. NFC: Eagles, Seahawks, Vikings, Saints, Rams, … Először beírtam a Cowboyst a végére, de túl erős a sorsolásuk. A Falcons 6 csoportmeccset játszik még, az nagyon húzós. A Panthersnek legalább van vagy 3 kötelező győzelme, így ők lehetnek a hatodikok.

Renningan: AFC: Steelers, Patriots, Chiefs, Texans, Bills, Jaguars. NFC: Seahawks, Eagles, Lions, Saints, Vikings, Rams.

KGYM: AFC Pats, Kansas, Steelers, Jaguars, Tennessee, Bills. NFC Eagles, Vikings, Seattle, Saints, Rams, Panthers. Én nem hiszek a Texans PO-helyében.

kerekisti: AFC: Patriots, Steelers, Chiefs, Jaguars, Bills, Titans. NFC: Vikings, Eagles, Saints, Rams, Panthers, Seahawks

chester: Patriots, Steelers, Chiefs, Texans, Bills, Jaguars, illetve Eagles, Vikings, Rams, Saints, Seahawks, és titkon remélem, hogy a Packers.

balentin: Az AFC-ben a Patriots, Chiefs, Steelers, Texans, Jaguars, Bills, ilyen sorrendben. Az NFC-ben pedig Vikings, Eagles, Seahawks, Saints, Rams és Cowboys hatos fogatot fogunk látni.

Leonidasz007: AFC szokásos hármasa: Patriots, Steelers, Chiefs. Rajtuk kívül Texans, Jaguars és talán Bills. NFC: Eagles, Panthers, Seattle, Lions, Vikings, Saints

Andreas: AFC: Patriots, Steelers, Chiefs, Texans. Wild Cardon Jaguars, Bills. NFC: Saints, Eagles, Rams/Seahawks, Lions/Vikings. Wild Card: Rams/Seahawks, Lions/Vikings.

 

9. A hivatalosan utolsó kérdésben nézzünk rá az MVP-esélyesekre is, ugyanis a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is nehéz eldönteni egyelőre, hogy kinek adná oda. Nektek ki most a jelöltetek erre a címre?

 

 

rowi: Smith, Wentz, Brady, Wilson nem feltétlen ebben a sorrendben, de biztosan nem Smith a 4. és nem Brady az 1.

katonadani: Szerintem különösebb homerkedés nélkül mondhatom Wentzet a félszezon MVP-jének (aztán elolvasva a többiek véleményét úgy tűnik mégsem). Hatalmas javulás tavalyhoz képest, top5-8 QB szinten játszik (és ez akkor, ha rosszindulatú vagyok), a csapatot szinte senki se várta PO-ba a többi MVP-aspiránssal ellentétben és a 9ers meccs kivételével ő viszi a hátán a csapatot, nem pedig a védelem. Persze jó tudni, hogy azért ha kell, a védelem kisegíti, ha baj van. Második a Smith-Hunt páros nálam, utána jöhet Brady mondjuk. Egyébként lassan Watson is megérdemel egy említést, még ha azért nem is adnám oda neki jelenleg.

Renningan: Nálam egyértelműen Alex Smith, utána pedig Russell Wilson. Wentz is ott van a listán, tényleg egész jól játszik (top5-8 QB, ha jóindulatú, pontosabban ha nem Eagles drukker vagyok), azonban messze neki van a legkönnyebb dolga és a legjobb csapat körülötte. Ha azt nézném, hogy melyik csapat lenne a legrosszabb a kezdő irányítója nélkül, akkor egyértelműen Wilson az MVP, zseniális a fószer, nélküle kb top5-ért küzdene a csapat, hiába az elit védelem. Ha az overall teljesítményt, akkor Smith, aki fazonra szabta a Chiefs furcsa támadósorát. Wentz teljesítményét pedig azután ítéljük meg, hogy játszik huzamosabb ideig Jason Peters nélkül. A nem túl acélos 49ers ellen például már közel sem volt olyan jó.

KGYM: Smith vagy Brady, a többiek a közelébe sem érnek annak, amit ők csinálnak, űrfocit látunk tőlük épp. Smith talán egy paraszthajszállal előrébb van általánosságban, de nagyon megtolja Bradyt nálam az, hogy sokkal kisebb arányban segítik őt az emberei az elkapások utáni yardokkal, mint a Kansas irányítóját.

kerekisti: Brady.

chester: Én bemondok egy új nevet: Drew Brees! Ha a Saints ilyen tempóban nyeri a meccseket, akkor abszolút az esélyesek közé kerülhet, hiszen rengeteg kategóriában top 5 szintet hoz, még ha a TD-k most nem is jönnek neki tucatjával. Nála csak Smith és Brady szezonja erősebb, ha Breesre azt mondtam, hogy top 5, akkor ők ketten a top 2 idén, de Wentznek is van bőven esélye, ha az Eagles ilyen dominánsan lesz NFC 1. kiemelt, bár négyük közül szerintem ő hozza a leggyengébb teljesítményt.

balentin: Két emberről beszélhetünk itt: Brady és Smith. Az öreg még mindig nem e világi focit nyom, a gyengén kezdő Pats csak miatta nem áll ennél rosszabb mérleggel. Smith pedig azt is megmutatta, amiről azt hittük, hogy nem is tudja mi: a vertikális passzjáték. Olyan playeket hoz stabilan, amit rajta kívül csak a Kecske és senki más. Lehet itt dobálózni Wentzekkel meg Wilsonokkal és Watsonokkal, de a kanyarból lesik csak a két éllovast. Apropó Wentz, ha már őt is MVP-esélyesként kezeljük, akkor Taylort vagy Prescottot miért nem?

Leonidasz007: Egyelőre egy kérdés van szerintem: Alex Smith fenn tudja-e tartani a jelenlegi formáját az év végéig vagy sem? Amennyiben nem (én erre számítok) akkor Brady lesz az MVP, ha igen, akkor a jó öreg Alex. Ki gondolta volna ezt a szezon előtt? Ha pénzt kellett volna feltenni, akkor előbb teszem arra, hogy elveszti az állását, mint hogy MVP cím lesz belőle. Most mégis itt tartunk. Brady meg zseniális továbbra is.

Andreas: Alex Smith az első gondolatom: ha jól játszik, megy a Chiefs, ha szenved, akkor a csapatnak sem megy. Egyértelműen élete szezonját futja, és idén még interception-t se dobott. Ha így folytatja, akkor nekem ez elég egyértelmű döntés. 

 

+1 Zárásként pedig a múltkorihoz hasonlóan ismét a saját csapatotokról lehet beszélni, álmodozni, szentségelni vagy örömtáncot járni a klaviatúrán.

 

 

rowi: Előbb kattantak helyükre a dolgok, Wilson pedig zseniális. Még néhány hasonló meccs, és reális MVP aspiráns lesz. Az Achilles-sarkunk, a támadófal, az utóbbi 2 meccsen már egész életképes volt passzblokkolásban. Ez abszolút skálán egy jó közeli közepest jelent, a saját skálánkon pedig csodálatost. És ezzel rögtön ki is derült, hogy  – abban a pillanatban, hogy Wilsonnak nem kell 5 playből 4x az életéért menekülnie, hanem mondjuk csak 2x – ez az elkapógárda bizony elit. Teljes brigádot nézve szerintem top3 legalább jelenleg. Brownnal hirtelen megkerülhet az épp elveszett futásblokkolás is, így innentől masszív zúzásra számítok. Szerencsénkre az összes igazán komoly rangadónkat hazai pályán játszhatjuk.

katonadani: Múltkor azt írtam h Wentz elit, Eagles elit. Most Wentz MVP, Eagles ugyanez, csak csapatra. Viccet félretéve, nagyon faszák vagyunk, tetszik a szezon eddig, de azért Peters kiesése aggasztó.

Renningan: Ugyanaz, mint akkor. Meg fentebb már leírtam: nem reménytelen, de nem is jó, ennél sokkal több van a csapatban. Remélhetőleg összejön.

kerekisti: Legutóbb a támadósor volt elit és a védelem szar. Most a támadósor már csak annyit ad ki magából, amennyi a W-hez szükséges, a védelem pedig legalább kevés pontot enged. Gostkowski szar.

chester: Amikor Rodgers megsérült, akkor úgy voltam vele, hogy a Saints meccs végeredményét el kell engedni, és arra koncentrálni, hogy a bye week alatti időben összerakjanak Hundley-nak egy playbookot. Sosem lesz olyan mint Rodgers, de én látok benne annyit, hogy meccseket lehessen vele nyerni, de ehhez egyben kell maradnia a körülötte lévő csapatnak. Hundley ugyanis nem tudom mennyire akklimatizálódna a minden héten más felállású O-Line-hoz a sorozatos sérüléseket tekintve, ahogy a secondary is teljesen más képet fest House-szal és Kinggel a pályán, mint nélkülük. A sorsolás nem vészes, papíron nem lehetetlen, de ehhez mindenképp verni kell most a Lionst, hogy a csoporton belüli mérleg is kedvező legyen.

balentin: Ha szar a csapat, essen ki vagy oszoljon fel. Elliott nélkül pedig szarabb lesz, szóval egyértelmű a következtetés.

Leonidasz007: Kétszeres dorgálás jár a csapatnak. Egyrészt azért, mert nem játszanak jól, másrészt azért, mert volt szívük elhitetni velem, hogy jobbak lesznek. Az előző kupaktanács pont akkor volt, amikor már belém költözött a remény szikrája. Akkor azt írtam, hogy minden sokkal jobb mint vártam, most azt tudom leírni, hogy sajnos minden olyan mint vártam. Siemian nem egy franchise irányító, minden hiányzik belőle, ami egy franchise irányítót jellemez. Nem érzi a nyomást, nem tud mozogni a zsebben, nem tud vigyázni a labdára – igaz, nem is azért jött. Ő azért volt itt, hogy átvészeljük vele az időszakot amíg Lynch beérik. Ez lassabban és rosszabbul halad mint bárki várta, szerintem nem is lesz belőle semmi. Kellytől sem várok semmit, Osweilert meg hagyjuk is. Szerencsére én így is készültem erre a pár évre, az egyetlen dolog amit sajnálok, hogy a védelem továbbra is a liga legjobbjai közt van, és miattuk kár elpocsékolni ezt a pár évet.

Andreas: Védelem a Saintsben? Védelem a Saintsben!

Tom: Előző kupaktanácsban még azt mondtam, hogy várjuk ki Watson magasztalásával a Seattle elleni mérkőzést. Reméltem, hogy jó lesz, de még csak álmodni sem mertem volna, hogy én valaha is látni fogok egy ennyire jó Texans támadósort. A Patriots és a Seahawks ellen is csak néhány ponttal maradt le a gárda… Ami viszont elszomorít, az a védelem. Persze nincsen csapat, amelyik egy Watt & Mercilus duó kiesését ne érezné meg, de nagyon bíztam benne, hogy azért nem lesz ekkora romlás. Majd a Rams ellen meg lehet mutatni, hogy csak egy kis időre volt szüksége az egységnek, hogy sémát váltsanak és végre minden összeáll és irány a Super Bowl! /de szép is az álmodozás…/

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!