Connect with us

Összefoglaló

Életem fordulója!!!!

Tavaly óta írok összefoglalókat az FK!-ra, de nem emlékszem arra, hogy kifogtam volna három ilyen jó meccset egy blokkban valaha is! Mindegyiken volt izgalom, hol saját, hol semleges érdekek miatt, mindegyiken látható volt vicces jelenet, ugyanakkor komoly is. Zseniális játékhét volt, életem fordulója!

 

 

Green Bay Packers 27 – 21 Cleveland Browns (OT)

 

Már megint a szegény Cleveland Browns… Annyira nekik állt a meccs, mégis sikerült elrontaniuk az egészet. DeShone Kizer karrierje legpontosabb meccsén van túl, 71,4%-kal passzolt, és mégis az ő interceptionje volt az, ami a vereséget jelentette. A Packers nagy meglepetésre valahogy összedrótozta Davon House-t a meccsre, hogy legalább mutatóban legyenek kezdő cornerbackek a pályán, de ez tényleg csak illúzióként hatott. Mindkét csapat pontot szerzett az első drive-jából, de amíg a Packers átaludt majdnem három negyedet, addig a Browns szorgoskodta a pontokat. Kizer 3 TD-t is szétosztott, ment a futójáték az ebben nem rossz Packers védőfal ellen, egyszerűen pórázon tartották a Packerst.

 

 

Hundley-ék egyszerűen nem tudtak pontokat csinálni, és egy érthetetlen hiba miatt az egyik negyedik kísérletük is befuccsolt. A védelem nem tudott nyomást gyakorolni Kizerre, egy turnover összejött, de abból sem lett még csak mezőnygól sem. Úgy tűnt ez a meccs zsebben van, de aztán 5 perc alatt sikerült elbukniuk az egészet. Már maga az, hogy Trevor Davis a Browns 25 yardosáig vihette vissza a puntot is sok rosszat sejtett, onnantól meg 2 perce volt a Packersnek TD-vel és extra ponttal hosszabbításra menteni a meccset, és összejött. Majd jött a hosszabbítás, és az egyetlen olyan játék, ahol Kizer tényleg nagy nyomás alatt volt. A Matthews keze által gellert kapó labdát Josh Jones húzta le, ~40 yardra a Browns célterületétől. Természetesen egy FG is elég lett volna a győzelemhez, de a Browns megint tökön lőtte magát, hogy egy 3&6 játéknál, 26 yardról Davante Adams végigszlalomozott a védők között, és TD-t szerzett.

 


És ezt a Browns csak saját magának köszönheti. Vajon miért nem erőltették Josh Gordont, mikor szemmel láthatóan nem volt méltó ellenfele a pályán a Packers secondaryből? 6 targetje volt mindössze, ami bőven lehetett volna kétszer ennyi is. Nem szégyen az, ha a jó formában lévő elkapódat tömöd labdával… A Browns ugyanakkor megmutatta, hogy egy potens irányítóval milyen offense lehetne Gordonnal, Colemannel, Njokuval és Duke Johnsonnal a fedélzeten, de ez majd csak jövőre derül ki. A Packers pedig zsinórban második hosszabbítás utáni győzelmével életben tartja a rájátszás reményeket, jövő héten pedig ha az orvosok is úgy akarják, akkor visszatérhet Rodgers is a fedélzetre.

 

Indianapolis Colts 7 – 13 Buffalo Bills (OT)

 

 

Zseniális meccs volt, aki teheti, mindenképp nézze meg! Sokat nem fog belőle látni, azt garantálom, de higgyétek el, megéri! Amennyire izgalmas volt az állást látva, annyira kevés dolog történt, hála az elképesztő mennyiségű hónak. A passzjátékot elfelejthettük, a meccs nagy részében a futások domináltak, amiben két remek játékos, Frank Gore és LeSean McCoy állt a csapatok rendelkezésére. Sokáig úgy tűnt, hogy ez egy 0-0-ás meccs lesz, mert még mezőnygólhoz is lehetetlen körülmények voltak a stadionban. Viszont a Bills a félidő vége előtt egy 80 yardos (!) drive-ot követően megszerezte a vezetést, aminek a végén Peterman passzolt Kelvin Benjaminhoz.

 

 

Az újonc játékosnak jót tett a havazás, hiszen keveset kellett passzolni -> kisebb esély volt arra, hogy interceptiont dob. A meccset azonban így sem ő fejezte be, mert agyrázkódás miatt le kellett hozni. A meccs végén aztán jött a dráma! Valamiért a két félidő utolsó perceire tartogatták a naftát a csapatok, mert a Colts is a vége felé szerzett TD-t, szintén passzból. Jack Doyle TD-jét követően jött a dilemma: kétpontos a győzelemért, vagy egypontos a hosszabbításért? A zord idő miatt két yardról bevinni egyszerűbb volt, és végül rámentek a győzelemre, ami egy offense szabálytalanságon múlt, hogy nem jött össze. Így a rúgást választották, Vinatieri pedig Roberto Carlos módon kanyarintotta be a labdát a villák közé.

 


Jöhetett volna a hosszabbítás, de Joe Webb még vitt egy kis izgalmat a meccsbe, és egy perccel a vége előtt eladta a labdát, 28 yardra a célterülettől! Ettől fogva Vinatieri lábában volt a győzelem, de a rúgás mellé szállt, most már tényleg jöhetett a hosszabbítás. Az adok-kapokból úgy tűnt, hogy nem lesz győztes, ám az utolsó percekben LeSean McCoy zsenije a Bills győzelmét is jelentette a hosszabbításban, és egy 21 yardos TD-vel eldöntötte a meccset. Sok focira emlékeztető megoldást nem láthattunk, bár a végére belendültek a yardgyártást illetően, ellenben hólapátolásból, hóangyalból és hasonló dolgokból nem volt hiány. A meccs jelenete, ahogy a Colts játékosai kiásták a lyukat Vinatieri field goaljához, majd Tre’Davious White elkezdte visszarugdosni a havat a gödörbe, haláli volt.

 

Philadelphia Eagles 43 – 35 Los Angeles Rams

 

A forduló legjobban várt meccse nem okozott csalódást! Ahogy az várható volt, a támadófoci szerelmesei örülhettek, záporoztak a TD-k és a pontok a csapatoktól. A Rams jobban kezdett, de az Eagles szépen lassan átvette a kezdeményezést. Carson Wentz elemében volt, és szórta a passzokat, hogy azt néha bravúros módon húzzák be az elkapói, mint például Alshon Jeffery a TD-jénél.

 

 

A Rams itt követte el az első hibáját: nem etették Gurley-t. Értem én, hogy 14 pontos hátrányban kevesebbet futsz, de Gurley olyan szinten térdeltette le az Eagles védőket, hogy öröm volt nézni, mégsem nyomták a kezébe a labdát. Mindössze 13 futókísérlete volt az egész meccsen, holott 7,4-es átlaggal futott és két TD-t szerzett.

 

A fordulást követően viszont úgy tűnt megtáltosodott a Rams, a védelem percről percre javult fel, és az offense is sokkal élesebb lett – köszönhetően annak, hogy a második félidő első drive-ját szinte Gurley hozta a Ramsnek. Miután ez a drive egy Watkins TD-vel zárult, jött a szokásos Rams special team munka, és egy blokkolt puntot is visszavittek TD-re, így már náluk volt a vezetés.

 


Aztán jött az, amire a legrosszabb rémálmaiban sem számítottak az Eagles drukkerek: Carson Wentz beugrott a célterületre, de közben kapott egy medvepuszit, amitől megsérült. A TD-jét ráadásul el is vették, ő viszont lenyomott még négy játékot és negyedik kísérletre dobott egy TD-passzt. Mind utólag kiderült, valószínűleg elszakadt térdszalaggal tette mindezt, ettől félnek ugyanis az orvosok.

 

Innentől a Ramsnek állt a zászló, gondoltuk. A folytatásban Nick Foles állt be az Eaglesbe, ráadásul rögtön a QB cserét követő drive-ban meglett a vezetés is egy Gurley TD-vel. Bár az Eagles felzárkózott egy pontra, a Rams kezében volt a győzelem – és itt követték el a nap második hibáját, hogy ezt kiadták a kezükből.

 

 

Vezetnek egy ponttal a saját térfelükön, miért nem futnak, mikor Gurley pusztított? Miért akartak passzolni 1&10-nél a saját 35-ösükön? Ráadásul ott volt egy üres célpontja Goffnak, akire még talán rá is nézett, de nem passzolta oda a labdát. Miért? A nyomás a vakoldaláról jött, így nem érzékelt belőle semmit, és BUMM, megtörtént a sack-fumble kombó a korábbi Rams játékos Chris Longtól, amit az Eagles szedett össze. 25 yardról meg nem művészet pontot szerezni, és egy mezőnygóllal össze is jött. Az Eagles defense viszont jött, látott, és egy 3&outtal leparancsolta Goffékat, amivel lényegében eldőlt a meccs, hiszen sikerült lefuttatniuk az órát. Hogy meglegyen a nagyobb arányú győzelem, még egy Rams lateral játékot követő fumble return TD-t is szereztek.

 

Ezzel az Eagles matematikailag ott van a playoffban, de deja vunk van. Tavaly a Raiders ugyanígy jutott be a rájátszásba, egy ígéretes csapatként, aki elvesztette a kezdőirányítóját a rájátszáshoz érve. Folesszal talán nem lesz olyan tré a helyzet, mint a Raidersnek Cookkal, plusz ez az Eagles jobb csapat annál a tavalyi Raidersnél, de ez így keserédes győzelem volt. A Rams szerencséje, hogy a Seahawks is kikapott, így jövő héten vélhetően lemeccselik a csoportelsőséget egymás között.

 

New York Jets 0 – 23 Denver Broncos

 

Érthetetlen. Teljesen érthetetlen. Lehetne McCown sérülésére fogni, aki könnyekkel küszködve állt ki a pódium elé az eltört karját bejelenteni, mikor élete szezonját futotta. A Jets kereken 100 támadó yardot szerzett, ami borzasztóan kevés, és mint látjuk, pontokhoz sem volt elég. A Broncos védelme újra régi fényében tündökölt, jöttek a sackek és a klasszis teljesítmények a húzóemberektől, és két turnovert is szereztek. Siemian nagy szerencséje, hogy Demaryius Thomas még nem unt bele ebbe a szezonba, mert ma bizonyította kvalitásait, aminek hála az offense is haladt előre. Ám a Broncos túl későn ébredt fel téli álmából, hiszen a rájátszásból már matematikailag is lemaradnak, de legalább arra jó volt, hogy az elképesztő vereségszériájukat megszakítsák.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!