Connect with us

Érdekességek

Gurley neve is elhangozhat az MVP vitákban

Az alapszakasz MVP viták kapcsán általában csak irányítónevek hangzanak el. Ez nem volt máshogy idén sem, esetleg Antonio Brown neve kacsingatott be a képbe. Azonban a teljes kérdés felborult, miután Brown kiesett a Patriots ellen (és az utolsó két mérkőzésre is), Alex Smith valahol félutón elhagyta a jó formáját, Carson Wentz pedig megsérült. Tom Brady így látszólag egyedül maradt, de talán nem teljesen kristálytisztán.

 

Todd Gurley ugyanis olyan szezont fut, ami nincs messze egy esetleges jelöléstől. Ő lett a második játékos a Rams történetében, aki elérte 1800 scrimmage yardot és a 15 total touchdownt, a csapat első 14 alapszakasz meccsén. Ezek már magában hatalmas számok, de a felsorolásnak nincs vége.

 

Gurley ugyanis legtöbb futóstatisztikában előkelő helyen szerepel. Futott yardokban harmadik, mindössze 14 yarddal Hunt és 35 yarddal Bell mögött, elkapott yardokban pedig második 54 yarddal Kamara mögött. A ProFootballFocus szerint, neki van a harmadik legtöbb legalább 15 yardos futása, kontakt utáni átlagos yardokban hetedik és neki van a harmadik legkevesebb dropja is, a legalább 60 targettel rendelkező futók között.

 

Ezek egyértelműen olyan számok, hogy jogosan beszélünk róla, mint MVP jelölt. Amennyiben van egy kimagasló irányító, úgy bizonyára nem nyerheti meg a címet, de ha esetleg Brady valamilyen csoda folytán besülne az utolsó két mérkőzésen, a Patriots pedig elbukná az első kiemelést, akkor esetleg lehetne némi sansz a győzelmére is. Főleg, akkor ha vagy futott vagy elkapott (eseteg mindkettő) yardokban végül ő zárna az élen, a Rams pedig egy előkelő helyet csípne meg az NFC versenyfutásban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!