Connect with us

Beharangozó

Monday Night Football – Az utolsó jedik

Közeleg az új Star Wars film, ami jelenleg sokkal jobban foglalkoztat, mint a Patiots vendégjátéka Miamiban, hiszen nem egyenlő erők találkoznak. És ha erő, akkor Star Wars, minden mennyiségben!

 

 

Bill Belichick sith nagyúr megint a saját oldalára állította az erőt, és a Birodalom újból felemelkedett, és megéptíette a 18. Tom Brady névre keresztelt halálcsillagot, amivel az uralma alá hajtaná a galaxist. Erre ismét jó esélye van, hiszen ahogy az már szinte szokássá vált, a kárörvendőknek megint csak a szezon eleje maradt, hiszen a bukdácsoló szezonrajtot egy elég impresszív diadalmenet koronázta meg. Belichick félresöpört minden bolygót, ami az útjába kerül, és idővel befoltozta azt a bizonyos szellőzőnyílást a halálcsillagon, hogy véletlenül se robbantsa fel egy alávaló jedi sem a mesterművét.

 

Ez a rés a pajzson a védelem volt elég sokáig, ami miatt az egy főre jutó kitépett hajszálak száma drasztikusan nőtt abban az esetben, ha egy Patriots drukker is volt a vizsgált területen. Elképesztő mélységekből sikerült megint kitalálnia valamit az öreg nagyúrnak, és épp időben. Ugyanis mire a Patriots újra felemelkedett, a többi kihívója kisebb zuhanásba kezdett. A kansasi planéta teljesen hitehagyott lett, a Pittsburgh bolygón is láthatóak a fáradtság jelei, ráadásul pont akkor, amikor a Birodalom a tiszteletét tenné jövő héten a földjükön. Az eddig pontot tucatját benyelő védelem megtáltosodott, és felhúzták a sugárernyőt az eredményjelzőre. A nyolc meccset számláló szériájukban 95 pontot kaptak az ellenfeleiktől összesen. Hogy az előtte lévő négy meccsen mennyit? 128-at.

 

 

Miközben kevés pontot kapnak, annál többet adnak, amire a jedik is kaptak kis ízelítőt két hete. Cutlerék nem igazán tudtak mit kezdeni a Patiots csapatával, és 18 pont lett közte. Mindezt úgy, hogy az utolsó negyedben sikerült offense pontot szerezniük, 28-10-es hátrányban. Ha egy szóval kéne jellemeznem a Dolphins idei szezonját, az csakis a csalódás lenne. Bár egy csapatnak sem egyszerű, ha az augusztusi felkészülés elején elveszted a legjobb padavanodat a teljes szezonra, de ilyen meltdownra nem számítottunk. Jay Cutler alatt nem muzsikál az offense, nem tudnak a rendelkezésre álló fegyverekből egy jó csapatot kovácsolni, ami edzői kritika is. Adam Gase ugyanis az öltözőt sem tudja a jelek szerint kordában tartani, hiszen volt időszak, amikor panaszkodó játékosok mondandójával volt tele a sajtó, és Jay Ajayi is vélhetően emiatt távozott.

 

A védelemben nincsenek ilyen gondok szerencséjükre, bár most Lawrence Timmonsszal elégedetlenek. A Steelerstől érkező linebackert már sok kritika érte, hogy 30 éves korára nagyon megkopott már, amire sokan csak legyintettek. Most azonban egyre kevesebb szerepet kap, ha pedig azt vesszük, hogy éves átlagban sokkal többet keres, mint például egy Zach Brown, akkor itt bizony csúnya melléfogásnak lehetünk szemtanúi. Mondjuk ez nem újkeletű dolog Miamiban, Byron Maxwell megszerzését is bánják, aki azóta nincs a csapatnál, de Ndamukong Suh megaszerződése miatt is egyre többször vakarják a fejüket, hogy megérte-e. Ezektől függetlenül viszont rendben van az egység, ráadásul most Rob Gronkowskival sem kell tartaniuk, aki a legnagyobb káoszt okozhatta volna a védelemben. Az offseasonben viszont át kell értékelniük néhány játékos szerződését, mert így nem fognak tudni egyről a kettőre jutni.

 

 

Az erőért való harcot szerintünk most a sithek nyerik, még ha nem is olyan simán, mint tették azt legutóbb. A Dolphinsnak csak akkor lehet esélye, ha minden játékosa a jobbik arcát mutatja, hiszen Kenny Stillsnek vagy DeVante Parkernek is vannak biztató megmozdulásai, csak nem konzisztens időközönként. Bradyéket ugyanis nagyon nehéz megfogni, így a támadósornak kell javulnia, ha a győzelmi reményeiket szeretnék tovább táplálni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!