Connect with us

Érdekességek

Íme 2018 kezdőirányítóinak átlagos fizetése

Egy névvel kevesebb lett az idei QB-market, hiszen Blake Bortles hosszabbításával nem csak a játékos, de a csapata neve is lekerült az irányítópiacról – egyelőre. Bortles új szerződésével $18 millió dollárt kap évente, az Over The Cap és a Pro Football Talk segítségével pedig megnéztük, mennyit keresnek ezzel a kezdőirányítók átlagosan. Vannak ugyanis nem várt arcok a rangsor elején.

 

 

1. Jimmy Garoppolo, San Francisco 49ers, $27 500 000

Garoppolo – vélhetően ideiglenesen – a liga legjobban fizetett játékosa lett a 49ers kezdőirányítójaként. Ráadásul ebben a szezonban $37 millió ütheti a markát, köszönhetően adnnak, hogy előrelátó módon orrnehéz szerződést kötöttek vele.

 

2. Matthew Stafford, Detroit Lions, $27 000 000

Stafford egy évig birtokolta a legjobban fizetett játékos címet, idén viszont minden bizonnyal a dobogóra sem fog felférni. 30 éves és 2022-ig szól a szerződése, szóval még egy nagy szerződésre számíthat.

 

3. Derek Carr, Oakland Raiders, $25 005 000

A tavalyi év az ő és Stafford közti fizetésháborúról szólt, de végül Reggie McKenzie lépett előbb, így ő rakhatta fel a lécet. Kellett is, mert különdben idén kellett volna neki szerződést adni, és akkor $30 millió alatt lehet nem ússzák meg.

 

4. Andrew Luck, Indianapolis Colts, $24 594 000

Luck is birtokolta egykor a legjobban fizetett játékos címet, de két év alatt már a dobogóról is lekerült. Egyelőre mondjuk jobban igatja az, hogy végre ismét pályára lépjen az NFL-ben.

 

5. Alex Smith, Washington Redskins, $23 500 000

Bár ez még nem hivatalos március 14-ig, de Smith az új $94 milliós szerződésével top 5-ös jelenleg. Viszont ha az idei bérét is beleszámítjuk, akkor már bőven kisebb átlagot kapnánk.

 

6. Joe Flacco, Baltimore Ravens, $22 133 333

Az első olyan név, aki talán nincs a megfelelő helyen. Minden azzal a bizonyos Super Bowl MVP címmel kezdődött, majd onnantól nem volt megállás a restrukturálásokban. Két éve hosszabbított, annak az átlagával számoltak az OTC-nél.

 

7. Aaron Rodgers, Green Bay Packers, $22 000 000

A liga egyik legjobb irányítója pusztán a hetedik legjobb éves átlagú fizetéssel bír, nem csoda, hogy az ügynöke veri az asztalt Green Bayben, de idén minden bizonnyal sort kerítenek a hosszabbításra. Érdekes, hogy korábban évekig az övé volt a top fizetés, most meg már akár $10 millióval többet kereshet a mostani szerződésénél.

 

8. Russell Wilson, Seattle Seahawks, $21 900 000

Wilson nem ragaszkodott mindenáron a legnagyobb fizetéshez, de ő volt az első, aki megközelítette Rodgers fizetését. Ha több várt hosszabbítás és szerződtetés létrejön, bőven kicsúszhat a top 10-ből. Ugyanakkor már csak a 2019-es szezon végéig él a szerződése, szóval ez hamar megváltozhat.

 

9. Ben Roethlisberger, Pittsburgh Steelers, $21 850 000

Big Ben 2015-ben írta alá ezt a szerződést, ami hamarosan le fog járni. Elmondása szerint már nem a visszavonuláson, hanem a további 2-3 éves folytatáson gondolkodik, ha a Steelersnek mázlija van, akkor nem a világ pénzéért tenné meg mindezt.

 

10. Eli Manning, New York Giants, $21 000 000

Roethlisbergerrel azonos évben, azonos távra, és közel azonos fizetéssel hosszabbított csapatával, amit úgy tűnik ki is tölthet New Yorkban.

 

11. Philip Rivers, Los Angeles Chargers, $20 812 500

Úgy tűnik a 2004-es class mindenben együtt van, hiszen Rivers is az előbb említett kollégáihoz hasonló szerződést kötött.

 

12. Cam Newton, Carolina Panthers, $20 760 000

2015 az irányítók új szerződéséről szólt, és Dave Gettleman akkor elég jól járt. Ha ugyanis egy évvel később, Newton alapszakasz MVP címe után kellett volna tárgyalniuk, valószínűleg nem úszta volna meg ennyivel.

 

13. Matt Ryan, Atlanta Falcons, $20 750 000

Ryan sem sokáig tanyázik majd a top 10-en kívül, hiszen minden jel arra mutat, hogy még idén megszületik közte és a Falcons között a hosszabbítás. Arthur Blank tulajdonos szerint egy “csapatbarát” szerződés lesz, de meglepődnénk, ha nem haladná meg Luck vagy Carr fizetését.

 

14. Tom Brady, New England Patriots, $20 500 000

Pofátlanság, ráadásul ez az összeg is jóval kevesebb, ha a régi szerződésének éves átlagát is beleszámítjuk.

 

15. Ryan Tannehill, Miami Dolphins, $19 250 000

Tannehill szerződése még három szezonra érvényes, de közel sem lehet nyugodt. Január óta él a pletyka, hogy a Dolphins gondolkodik egy irányító draftolásában, ráadásul a salary cappel sem állnak jól. Tannehill elküldésével viszont sokat lehet spórolni…

 

16. Blake Bortles, Jacksonville Jaguars, $18 000 000

A friss szerződéssel rendelkező Bortles átlagos fizetése ide röpítette őt. Ár/érték arányban korrekt, és ne lepődjünk meg, ha a következő évben minimális halott pénzzel lenne kivágható.

 

17. Andy Dalton, Cincinnati Bengals, $16 000 000

Dalton még midnig a négy évvel ezelőtt megkötött 6 éves szerződését tölti ki a Bengalsnál, ezért tudják ilyen olcsón megúszni a fizetését. Mondanánk, hogy a türelem egyre csak fogy körülötte, de akik Marvin Lewisszal is hosszabbítanak további két évet, azok nem fognak Daltontól sem megválni.

 

18. Tyrod Taylor, Buffalo Bills, $15 250 000

Egyelőre még Taylor is kezdő, és ezzel a szerződésével játszik, de ez könnyen változhat még.

 

19. Mitchell Trubisky, Chicago Bears, $7 258 109

Elérkeztünk az újonc szerződésükkel játszó irányítókhoz, akiket a 2017-es draft 1/2-ese vezet.

 

20. Jared Goff, Los Angeles Rams, $6 984 418

Hiába volt 1/1-es, a növekvő fizetési keretnek hála évről évre nő az újoncok fizetése is, így Trubisky 1/2-esként is megelőzte.

 

21. Carson Wentz, Philadelphia Eagles, $6 669 085

Az az Eagles szerencséje, hogy ő még nem viszi el a cap 10+%-át.

 

22. Jameis Winston, Tampa Bay Buccaneers, $6 337 819

2015 1/1-ese lassan vágja már a celtiket az új szerződéséig, hiszen az ötödik opcióját is beleszámítva még két évig játszhat olcsón.

 

23. Marcus Mariota, Tennessee Titans, $6 053 494

Hasonló a helyzet Mariotával is.

 

24. Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs, $4 106 491

A Chiefs pocsék anyagi helyzetének úgy kellett egy ilyen olcsó irányító, mint egy falat kenyér. Már csak az kell, hogy ne bustuljon be.

 

25. Deshaun Watson, Houston Texans, $3 463 621

Houston is végre talált magának egy franchise irányítót, aki remélhetőleg problémamentesen épül fel ACL-szakadásából.

 

26. Dak Prescott, Dallas Cowboys, $680 848

Élvezze ki Jerry Jones, mert Prescott számára is hamarosan eljön a hosszabbítás, és akkor nem ússza meg ennyivel.

 


Ők voltak a szerződéssel rendelkező játékosok, illetve ahol egyelőre nem kérdőjel, hogy ki lesz az irányító (leszámítva mondjuk a Billst). Na de vannak ám itt mások, akik szerződésre várnak, és jó eséllyel akad köztük top 5-ös fizetésű játékos is.

 

Kirk Cousins

Ő lehet az első, aki eléri a $30 milliós éves átlagú szerződést, ha igazak azok a pletykák, hogy ennyit is hajlandóak fizetni érte a csapatok. Ha ez nem is lesz meg, szinte garantáltan top 5-ös fizuja lesz, ami Garoppolóét ütni fogja.

 

Drew Brees

A Saints legendájának is lejár a szerződése, és nem tudni, melyik úton fog haladni. Megelékszik olyan kevés pénzzel mint Brady, vagy tartja magát a 25+ milliós igényekhez?

 

Sam Bradford

Ő már egy árkategóriával alacsonyabb lesz minden bizonnyal, főleg hogy a sérüléseivel is kalkulálhatnak a csapatok. Valószínűleg $20 millió alatt fog kapni.

 

Case Keenum

Az idei szezonjával piacot csinált magának, kérdés, hogy ebből mennyit tud hasznosítani. Ha netán franchise taget kap, akkor kapásból $23,29 milliós átlagekresete lesz az egyéves szerződéssel.

 

Nick Foles

Big Dick Nick ha új csapatra talál egy csere útján, akkor mocskosul olcsón játszhat, és szerződése alapján $5,5 milliót keresne éves átlagban.

 

A.J. McCarron

Azzal, hogy szabadügynök lett, előtte is kitárul a piac, és az irányítóért sorban álló csapatok. Ő egy Glennonhoz hasonló szerződésre (és sorsra?) számíthat.

 

Teddy Bridgewater

Számára a legvalószínűbb forgatókönyv még mindig az, hogy visszaigazolja a Vikings egy olcsó szerződéssel, hiszen az egészségi állapotát csak pár snapen tudták tesztelni élesben.

 

Josh McCown

Ha minden igaz, akkor marad a Jetsben, nagyjából hasonló összegért, mint tavaly ($6 millió). De hogy kezdő lesz-e, az jó kérdés.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!