Connect with us

Hír

The rivalry is back on

A tegnapi nap mozgalmas volt az Indianapolis Colts háza táján, magyar idő szerint kedd késő délután bejelentették Josh McDanielst a csapat új edzőjének. A Colts magyar szurkolói pedig reggel arra a hírre keltek, hogy mégsem lesz McDanieljs az új HC, mivel a repülő indulása előtt nem sokkal meggondolta magát/meggyőzték, hogy maradjon a New England támadókoordinátora. A szerdai sajtóeseményt azért megtartotta a csapat, ahol eredetileg McDaniels lett volna bejelentve, helyette a General Manager, Chris Ballard tartotta valószínűleg az év sajtótájékoztatóját.

McDaniels döntése azért is érintette rosszul a csapatot, mivel már csak három hét van a combine-ig (amit a Colts stadionjában tartanak) és öt hét múlva már a piac is nyit, ahol az indianapolisi csapat igen aktív lehet, mivel nagyjából 77 millió dollárja van a csapatnak a hiányposztokat betölteni.

Az esemény sajnos nem egy vidám témával indult, mivel a Super Bowl napján a csapat egyik védőjét, Edwin Jacksont az autópályán a leállósávban elütötte egy részeg sofőr, a játékos sajnálatos módon bele is halt sérüléseibe. Ballard itt megjegyezte a nagyközönségnek, hogy ebből is látszik, hogy az élj a mának filozófiát érdemes követni, mivel nem tudhatja senki, hogy mit hoz a holnap.

McDaniels és Ballard a hétfői napon a hírek szerint másfél órát beszélt az új stábról, majd mikor kihirdették, hogy szerda délután négy órakor lesz a bemutató sajtótájékoztató az OC felhívta 19:30-kor a GM-et, hogy van egy rossz híre. Ballard csak annyit kérdezett a szakembertől, hogy jön vagy marad, mire az a válasz érkezett, hogy McDaniels nem repül Indianapolisba, Ballard további sok szerencsét kívánt neki a Patriots OC posztján. A Colts GM-je még megjegyezte azt is, hogy meg sem próbálta meggyőzni McDanielst arról, hogy mégis csatlakozzon, ezt a döntését azzal indokolta meg, hogy olyan edzőt szeretne a csapat élére, aki 100%-ig elhivatott a Colts iránt.

Ezek után arról beszélt Chris Ballard, hogy mi lesz a sorsuk azoknak az edzőknek, akik már csatlakoztak a csapathoz és azt hitték McDaniels mellett fognak dolgozni. A GM erre azt válaszolta, hogy egyik edzőt sem fogják elküldeni és mindenkinek a saját döntése, hogy a történtek után megy vagy marad. Matt Eberflus, a korábbi Cowboys linebacker coach biztosan a védőkoordinátor lesz. A szakember érkezése után valószínűleg sémaváltás is lesz, a jelenlegi 3-4-es formációról a 4-3-asra fog áttérni a csapat.

Mindenki várta az információt a csapat franchise irányítójáról, Andrew Luckról. Elterjedt az a hír, hogy McDaniels azért mondta vissza a vezetőedzői pozícióját, mert olyan információt kapott Luckról, hogy többet nem léphet pályára. Ballard cáfolta ezeket a híreket, megjegyezte, hogy nincs szükség újabb műtéti beavatkozásra és a QB erőnléte rendben van, jelenleg a dobó mozdulatokat és a dobási sebességet fejleszti.

Hogy ki lehet a következő HC, arról megjegyezte, hogy jelenleg több név is van a tarsolyban és  az interjúkat már egyeztetik a jelöltekkel. Ballard azt is elmondta, hogy nem fogja elhamarkodottan meghozni a döntést, mivel ő a megfelelő szakembert szeretné kiválasztani és ehhez időre van szükség.

A sajtótájékoztató végén azzal búcsúzott a sajtó munkatársaitól, hogy “the rivalry is back on”, ezzel arra utalva, hogy a Patriots-Colts rivalizálás egy újabb szintre emelkedik.

Colts GM news conference

Checking in with the Indianapolis Colts after Josh McDaniels' decision.

Közzétette: NFL on ESPN – 2018. február 7., szerda

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!