About the author

75 Comments

 1. 1

  Wide open

  Az olvasókkal értek egyet. Fasza volt a 44. SB is, de meg sem közelíti azt, amit az 51. SB alatt láttam a képernyőn.

 2. 2

  max1313

  Sziasztok! Annak ellenére, hogy nem nagyon szoktam kommentelni, mégis már évek óta követem az amerikai focit. Én egész eddig azt hittem, hogy “Minden idők Legjobb Super Bowlja” győztesét keressük és nem pedig “Minden idők ki érdemelte meg legjobban az egyetlen Super Bowl győzelmét (by Qb)” győztesét keressük… Elég szomorú szerintem, hogy a 25 pontos hátrányt ledolgozva, majd pedig hosszabbításban Super Bowl-t nyerő LI döntőt egy olyan döntő szerintetek felül tud múlni, ahol a végeredmény 2 touchdown volt. (Nem mintha nem lett volna “érdekes/izgalmas döntő”, de azért most komolyan, szerintetek ez überelni tudja az LI Super Bowl döntőjét? Innentől szerintem, akkor teljesen értelmetlen az egész “játék” (amit egyébként én is örömmel fogadtam), mivel úgyis azt a döntőt fogjátok megszavazni, amelyik szerintetek a legjobb, ahol leginkább megérdemelte valaki a Super Bowl győzelmet… (És akkor ilyen indokok, de tényleg? : “illetve csak ott van Drew Brees egyetles diadala, amire óriási szüksége volt a megtépázott New Orleansnak.”; “Ha az izgalom faktort nézzük, akkor egyértelműen az 51. döntő a befutó. Ha az irányítókat nézzük, akkor a 44. finálén két valószínűleg Hall of Famer irányító csapott össze, így ebben a tekintetben nálam ők a befutók.”; ” illetve csak ott van Drew Brees egyetles diadala, amire óriási szüksége volt a megtépázott New Orleansnak.”)

 3. 3

  kitalaltnev

  A szerkesztők közül Kronikk és KGYM érvei nekem sokadik olvasásra sem állnak össze okszerűnek. A korai onside kick. Továbbá a gyűrűk értéke, vagy, hogy a tavaly előtti döntőtől “nem lett más a foci”.
  Minden tiszteletem mellett, hogy mi vaaaan :o urak?
  Mi van a látott játékkal, az izgalmakkal, a két bika együttes, ill. egyáltalán nem kizárt, h. egyaránt jövőbeli HoF irányítók nagy-nagy küzdelmével, s a katartikus végkifejlettel?

 4. 4

  Jarred

  Tiszteletben tartom a véleményedet, ahogyan a többiekét is, de egy dolgot azért hozzátennék ehhez az eredményhez.
  Én ugyebár az 51.-re szavaztam, de nagyon nehezen szültem meg ezt a döntést. Két olyan döntőt sikerült összesorsolnom, amik nagyon kemény falatok voltak. Félig szomorú vagyok persze, hogy az 51 kiesett, de félig örülök is, mert a 44 továbbjutott. Az lett volna az idili világ, ha mindkettő továbbjut, de hát sikerült összehozni őket. (Ami továbbra is úgy nézett ki, hogy egy kalapból kihúztam őket)
  Szóval nem csodálom, hogy a többi szerkesztő a 44.-re szavazott, mert én is majdnem arra billentem. Lehet, ti nem így látjátok, de a saját nevemben ezt tudom mondani.
  +annyit tennék hozzá félig Patriots szurkolóként is, hogy ha már kiesett az 51, akkor legalább egy (szerintem) méltó ellenféltől kapott ki. Elfogadom, ha ti nem így látjátok, de azért remélem ettől még nem lesz tartós harag.

 5. 5

  agmisi

  Szerintem nyerjen az a csapat játék végén, amelyik még sosem játszott SB-t! Mert az ő szurkolóik, annyi szívás után igazán megérdemelnék… :D Vagy a Bills, aki ha jól emlékszem négyszer is elbukott, jaj szegény…

 6. 6

  max1313

  Én senkit nem szeretnék megbántani (előre is bocsánat, ha így tűnt, mert nem állt szándékomba), és tiszteletbe tartom más véleményét is, csak számomra ez elég fura:
  “Minden Idők Legjobb Super Bowlja játékunk….” és pl.: “Ha az izgalom faktort nézzük, akkor egyértelműen az 51. döntő a befutó. Ha az irányítókat nézzük, akkor a 44. finálén két valószínűleg Hall of Famer irányító csapott össze, így ebben a tekintetben nálam ők a befutók.” Szerintem, akkor ahogy Kronikk fogalmazott és, nem utolsó sorban, ahogy a “játék címe is sugallja” (ám mégis “ellene szavazott”) az “izgalmasabb” meccsnek kellett volna nyernie és nem olyan szempont szerint kellene szavazni, hogy ki érdemelte meg a legjobban, mert akkor inkább nevezzük át a “játékot” arra, hogy “Minden idők szerintünk Ő/Ők érdemelték meg a Legjobban a Super Bowl győzelmet” játéknak…..

 7. 7

  KGYM

  Nálam ez onnan jön, hogy azokat a meccseket favorizálom, ahol a játékot átalakító, formáló dolgok történtek, vagy hosszabb távú hatásuk volt. Milyen játékot formáló hatása van a 25 pontos fordításnak? Szép volt, jó volt, de ez egyszeri fellángolás volt. A Saints esetében ott az éveken át elhúzódó bountygate, Brees egyetlen gyűrűje, amit végre meg tudott szerezni, és nem a védelmen ment el a szezon. Az, hogy mennyire izgi volt, az jelen esetben nem nyomott nálam semmit, meg úgy az egész sorozat alatt em.

 8. 8

  Jarred

  A probléma szerintem onnan ered, hogy mindenki máshogy értelmezi a “jobb”/”legjobb”kifejezéseket. Mindenki más értékrendet tart a szeme előtt. Nálam az izgalmi faktor/történet az elsődleges, és ahogy kivettem nálad is. De másnál nem. Más máshogy látja. Valakinek nem az izgalom jelenti a “legjobb” mércéjét, hanem más. Ugye a szavazáson az 51. nyert, de kapott 100 szavazatott a 44 is. Szóval biztos sokan vannak, akik látnak benne olyat, amit te vagy én nem.
  De én örülök ennek, mert így szerintem tisztább képet kapunk arról, hogy kinek mit jelentett egy-egy döntő. Nekem hatalmas élmény volt az 51, de a 44 is. Nálam ez a két súly egyenlő arányban van a mérlegen(függetlenül attól, hogy az egyikre szavaznom kellett). Valakinek az egyik, valakinek a másik van feljebb. Most úgy alakult, hogy a 44 került feljebb. De ez nem jelenti azt, hogy az 51-t ne értékelnénk. Ez a playoff, itt csak jó döntők vannak, és néha apróságokban kell megtalálnunk a különbséget. Főleg akkor ha két ilyen erős kerül szembe egymással.

 9. 9

  renningan

  Btw, szerintem az 51. Super Bowl egyáltalán nem volt izgalmas. 28-3 volt a harmadik negyed végén, tipikusan olyan meccs, ahol csak az egyik csapat volt a pályán, tényleg már csak azt vártam, hogy vége legyen. Szépített utána a Pats? Nagy ügy. 28-20 – még mindig meh, de legalább szorosnak tűnik a vége. Ennek a meccsnek kb 10 izgalmas perce volt, az összes többi unalmas egyhangúság, nem véletlenül léptek le a Pats rajongók. Ez a fordítás egyedi volt, a meccs utáni eufória leírhatatlan, de önmagában ez egy sokáig borzasztóan unalmas meccs a végén egy nagy feltámadással.

  A Saints-Colt pedig amellett, hogy történelmi, az legalább tényleg izgalmas volt. Zseniális húzások az edzőktől, két teljesen egyenlő csapat, és igen, két TD lett a végén közte, de azért az is hogy. Ha választanom kellene, akkor inkább ezt nézném meg. Szerintem a Patriots-Seahawks például körökkel jobb SB volt, mint az 51, ha már egy Patsest kellene mondani. De még az idei is jobb volt, bár nekem annyira ez sem jött be.

 10. 10

  kitalaltnev

  Hatása? Megmutatta, hogy soha ne add fel. Hogy a ledolgozhatatlan 25 pont előny sem elegendő az üdvösséghez. Hogy a végletekig hinni és küzdeni kell, s érdemes. Hogy az SB-k történetében először került sor OT-ra. Hogy a rossz edzői döntések megakadályozzák egy franchise mennybemenetelét, miközben az ellenfél csendes és ennél kevéssé látványos, de zseniális edzői húzásai, s gépezete a hirtelen halálban bedarálja a másikat. Játékot formáló? Véleményem szerint az 52. előtt az Eagles edzői team rengeteget tanult s építkezett az 51. tapasztalataiból (is). Köszönték szépen. Izgalmi faktor smafu? Ezt igazán nem tudom értelmezni ebben a versenykiírásban…

  Mindazonáltal köszönöm.

 11. 11

  kitalaltnev

  Dehogy van, Jarred, csak a te indokaid még nem segítenek a többiek szavazatai indokolásának megértéséhez. Ez a nehéz.

 12. 12

  kitalaltnev

  Nálad is elbukott volna akkor ebben a párharcban. Ilyen indokok alapján adekvát, érthető, ugyan kár érte, de fogyasztható. ;)

 13. 13

  Londo

  Többek között ez volt az egIke félelmem vagy ezzel a szavazással kapcsolatban… Hogy amint jön egy Pats döntő nem arról fog szólni a szavazás melyik a jobb, hanem a Patriots rajongók mindenáron arra, a többiek meg csakazértis ellene szavaznak, és nem arról fog szólni melyik volt a jobb döntő. Félreértés ne essék, nem vagyok New England szurkoló, és nekem is tetszett mindkét döntő de az indoklasoknal én is önigazolast érzek. Brees gyűrűje több ér? He? Bounty miben tette jobbá a döntőt? Ráadásul aki a “sztorira” hivatkozik meg a Pats döntőt választja pedig a hurrikanos szitu ebben szerintem pont a New Orleans javára dönt:) sztem nyugodtan kilehet mondani hogy én nem szeretem x csapatot ezért élveztem azt a döntőt. (Az olvasói szavazatot meg sztem úgyis az dönti el hogy melyik volt mostanában, mivel teljesen más egy átlag szurkolónak egy olyan meccs amit élőben látott, tehát az sem lesz túl objektív)

 14. 14

  Arnold Patsenegger

  Nem volt izgalmas?
  28-3 ig a Falcolns szurkolók izgulhattak,hogy végre megvan a lombardi.
  Utána meg a Pats szurkolók,hogy legnagyobb comback evör.

  Tényleg ne vedd kötekedésnek, mert abszolút tiszemteletben tartom más véleményét mert mindenki más mércével mér, és más az elvárás is. De légyszi ne gyere már ilyen (elnézést) hülyeséggel,hogy nem volt izgalamas :/

 15. 15

  Wide open

  Hasonló mód furcsállom én is az érvelési rendszert. A Bountygate dolgot különösen nem értem, hiszen a botrány jóval később pattant csak ki, a legkorábbi híresztelések is csak a döntő után hónapokkal láttak napvilágot. Ha a szezon(ok)ra nézve, vagy későbbi szezonokra vonatkoztatva lenne értendő a hatása azt megérteném, de egy meccsre rávetíteni az egész balhét az szerintem egyáltalán nem érdemes.
  A másik meg, furcsa azt olvasni hogy az 51. fordítása csak egyszeri fellángolás volt, mert akkor Brees egyetlen győzelme (és döntője) az minek számít?
  Utolsó gondolatként még annyit, hogy a legtöbb szaki csupán az 51. döntő után kezdte el mondogatni Bradyről, hogy ténylegesen GOAT statászba lépett. Számomra talán ez a legmeghatározóbb pillanat az egészben, hogy végre, nagy nehezen, de valaki túllépte Montana-t.

 16. 16

  sting

  Ez így nagyon GOODELesre sikerült.
  Az utóbbi 30 év két legjobb döntője egyértelműen a 49. és az 51. Bár utóbbinak az első félideje vetekszik a 48. borzalmával.
  Szurkolói szemmel a 44. hez fogható tucatnyi volt. Egy ország akarta a Saints sikerét, ha másért nem hát ezért megérdemelték.
  Azt hogy az olvasók véleménye ilyen kevéssé számit … meghökkentő. Bár az is igaz hogy ott a pats szurkolók túlsúlya amúgy is mindent lenyomna.
  És mégis … Egyszerűbb lett volna ha egymás között lemeccselitekt, majd az eredményt kiirjárok (valahová kéménybe korommal :)
  Másrészt ha anno a görögök megérdemelték a foci EB címet, hisz nekik se volt még olyan, akkor ez igy itt is rendben van.

 17. 17

  wolandrule

  Mindkét meccset láttam élőben, nagyon jó meccs volt a 44., de két-három jeleneten kívül nem maradt meg semmi, míg az “unalmas” 51.-en a Falcons úgy tűnt tönkreveri a Patriotst, ami eléggé történelmi lett volna, szépen játszottak, Julio elkapásai, Ryan jó játéka, pick6, aztán ugye jött a 3. negyed végétől a darálás, 2 kétpontossal, a valaha volt legjobb 25 perc egy irányítótól, közben egy hihetetlen elkapás Juliotól, Edelman összekapart labdája, a hosszabbítás.
  A Goodell- szállal, Brady 5. gyűrűjével, bőven jobb sztori, mint a 44.
  “Brees egyetlen gyűrűje többet ér, mint Brady sokadikja”, “két valószínűleg Hall of Famer irányító csapott össze, így ebben a tekintetben ők a befutók”, ezek eléggé érdekes érvek. Ha Brees eljut 6 SB-ba, ami ugye nehezebb, mint megnyerni, akkor az 51. a jobb?

 18. 18

  csak ezt ne

  Biztos, hogy utoljára szavaztam, és nem is olvasom továbbiakban ezeket cikkeket. Nincs persze tétje, de azért ez most bosszantó volt, ráadásul úgy gondolom, hogy legalább részben ez is volt a célja. Tendenciózusan és rendszeresen mennek ezek a Pats szurkolókat hergelő szurka-piszkák, ami azért érdekes, mert elég jelentős részét képviseljük az olvasótáborotoknak. Ezúttal nevetséges érveléssel egy jó közepes SB-t kihoztatok az egyértelműen történelmivel szemben, ráadásul az olvasók egyértelmű döntésével szemben. Lefogadom, hogy a következő tíz évben nem lesz olyan SB rangsor, még az ESPN-nél sem, ahol az LI. elé fogják sorolni a XLIV-et, úgyhogy hagyhatjuk a “szakmai” érveket. Köszönöm a tanulságot.

 19. 19

  katonadani

  mondjuk ha ezt írod le az érvelésbe szerintem logikusabb lett volna :D

 20. 20

  kitalaltnev

  Egy olvasótársunk írta uszkve 4 hónapja:

  “…Épp ezért nagyon alaposan meg kellene határozni, milyen szempontok szerint ítélitek a legjobbnak az adott SB-kat. Ha a folyamatos feszültség, izgalom, bizonytalan végkimenetel a szempont, akkor az egy sorrend, ha a látvány, a kivételes játéktudás, zseniális hívások a szempont, akkor az már egy másik lista, etc, etc. Tegyétek egyértelművé, hogy mik a kritériumok, mert túl azon, hogy természetesen nincs egységes lista és sosem lesz, mert ahány ember, annyi sorrend, de kritériumok nélkül meg pláne nem lesz egyetértés. Bár az is igaz, hogy a vita élteti a sportágakat…”

  Mindamellett, hogy minden szavával egyet lehet érteni, szvsz rendkívül nehezen megvalósíthatót javasolt. Érthető, hogy a szerkesztőség nem is vállalkozott erre. 🤔 Enélkül azonban ilyen döntések születhetnek, mint a mostani. Szubjektív. Váratlan egyéni szempontok mentén. Nagy kár érte. Itt most valami nagyon félrement. 😔

  Hogy világos legyen, nem hibáztatok senkit, hogy is jönnék ehhez, sőt hálás vagyok, hogy e sportágban nálamnál sokkal okosabb, jóval hozzáértőbb szerkesztők és olvasók véleményét, ill. kommentjeit olvashatom itt nap, mint nap.

  Mindig nagyon vártam ezt a cikk-sorozatot is, élmény ezeket a sporttörténelmi históriákat, meg a szerzők szemüvegén keresztül ‘visszanézni’. Várom a további összecsapások bemutatását is. De valahogy majd máshogy fogok tekinteni ezekre a szavazásokra. Elbaltázhattam, mert valamiféle hiú várakozásokat támasztottam e játékkal szemben. Amelyek kapcsán – bizonyosan elfogult, de egyben rendkívül szerencsés – Pats szurkolóként most furi csalódás ért. A tavalyi döntőt ugyanakkor egyből, könnyebben bevette a gyomrom. Ott győzött a jobb. Az obektíve jobb.

  S hogy mennyire eltérőek azok az említett szemüvegek.
  http://www.espn.com/espn/feature/story/_/id/14660038/ranking-all-51-super-bowls-new-england-patriots-comeback-atlanta-falcons-ranks-best-ever

  Persze ez a rangsor is nagy vitákat tud kavarni. De szvsz számos nagydöntő a méltó helyén van.

 21. 21

  Simi

  Soha egyetlen SB nem okozott olyan katartikus élmény – akár pozitív, akár negatív értelemben -, mint az LI. És Ti kihozzátok jobbnak az átlagon ugyan jóval felettibb, de korántsem olyan megdöbbentő esemyényeket kiváltó XLIV- t győztesnek, rohadtul erőltetett érvrendszerrel, amiből süt a Pats iránti ellenszenv! Nos, eddig a pillanatig élveztem a cikkeitek, de ezentúl máshonnan fogok tájékozódni NFL ügyben.

 22. 22

  katonadani

  szóval 4 ember (3) szubjektív – a te szubjektív véleményeddel nem egyező -véleménye miatt mostantól az összes FK! cikk élvezhetetlen lesz? :D

 23. 23

  Londo

  Azért a NE szurkolóknak jelezném, hogy azért mert sokan vannak az még nem legitimizálja, hogy mindenképpen egy Pats döntőnek kell nyernie. Akár mennyien is lesztek mindig több lesz aki NEM nekik szurkol és mint olyan befolyásoló tényező mennyire tart élvezetesnek egy olyan meccset ahol Brady a sokadik gyűrűre hajt. Mindig izgalmasabb lesz az a döntő ahol a kedvenc csapatod játszik…
  Nekem továbbra is csak az érvek szúrták a szemem, emberek vagyunk szerintem fel lehet vállalni, hogy egyik csapat nem szimpatikus ezért jobban untam az ő meccsüket. (én pl nem szeretem se a Colts-ot se a Bears-t így a 2009(?) es SB nekem végtelenül unalmas volt :))

 24. 24

  csak ezt ne

  Persze hogy nem, de azért szólhatnátok az illetékesnek, (ha már nem lehet Pats ügyekben egy legalább semleges hozzáállású ember az illetékes, vagy ne adj isten egy Pats szurkoló), hogy vegyen vissza. Mert ez a szubjektív vélemény röhejes volt. Mondjuk egy “Ki az okosabb Trump vagy Einstein?” választás is szubjektív, de ha sikerül szakmai alapon kihozni Trumpot azért az elég kínos.

 25. 25

  akdestroyer

  “Biztos, hogy utoljára szavaztam, és nem is olvasom továbbiakban ezeket a cikkeket.”

  Nem fog hiányozni a hiszti, szia, viszlát!

 26. 26

  Leonidasz007

  Attól függetlenül, hogy igazságosnak tartom-e a végeredményt (ugyanis én nem szavaztam). Aki most ezen képes felhúzni magát, mert hogy egyértelműen az 51. verhetetlen izgalmi vagy bármi más faktorba az belegondolt abba, hogy ez egy játék? Ha gy gondoljátok hogy az 51. igazságtalanul kapottt ki mert nem létezik más, akkor mi értelme votl elkezdeni? Odaadthattuk volna az 51. SB-nek a győzelmet és kész. Ettől szép ez, hogy nem mindig a nyilvánvaló nyer. (meg amugy is emberek, egy kitalált melyik a valaha Volt legjobb SB játék ez :D És azon valaki felhuzza magát hogy nem az általa legjobbnak vélt SB nyer? :D)

 27. 27

  akdestroyer

  “Soha egyetlen SB nem okozott olyan katartikus élményt mint az LI”

  Ez nem érv.
  El kéne engedni a szurkolói hozzáállást. Én tökre elhiszem, hogy a pecc drukkereknek egy igazi blowjob volt az 51. döntő, és rászavaz, és meg is értem, csak tessék figyelembe venni, hogy van a másik 30 csapatnak is szurkolótábora, aki max semlegesként tudta a találkozót végignézni, és az lehet hogy egyáltalán nem élvezte.
  És az ultimate kifogásért amit itt állandóan lobogtattok hogy – biztos a pecc miatt mert nyert, meg mert nem szeretik -, hanem azért mert semlegesként nem volt valami túl jó meccs.

  Abba mégis mi a tököm volt izgalmas hogy az első félidőben csak egy csapat volt a pályán és semmi más nem történt?
  Még a comeback lehetne érv, de izgalom abba se sok volt, mert teljesen nyílvánvaló volt hogy meg lesz a fordítás, és Brady újra és újra végig fog menni a pályán. Mert ott meg már az Atlanta nem volt a pályán, és egy pillanatig nem forgott veszélyben a NE győzelem, csak idő kérdése volt. Ha nem így lett volna, és csak egy kicsit is meccsben vannak, akkor ma Matt Ryannek gyűrűje van. De nincs. Illetve ha van még 10 perc a rendes játékidőből pluszba, akkor kb 3 td lett volna a végén a különbség.
  Ez nálam pedig nem teljesíti a GOAT fogalmát.

  Másik.
  Számomra semmi nem okozott olyan eufóriát, mint a denver-seahawks döntő, és akkor most azután, hogy majd jó 90% eséllel kikap szerinted idejövök majd köpködni a kommentszekcióba?

  Jön majd a Hawks-NE döntő is, és attól függetlenül hogy egy nagyon fájó emlék rá fogok szavazni, mert a legjobb döntők között van.

  Csak sok ember nem így működik, szóval pl arra sajnos erre fel lehet készülni hogy minden egyes elbukott NE-es szavazás után jönnek majd a károgók, hogy csalás.
  És ne tessék a közönségszavazatokkal jönni mert az F1be meg pl minden ilyen GOAT szavazósdinál Raikkönen nyer a végén, mert neki van a legnagyobb tábora. De attól még nem lesz a legjobb pilóta.

  És akkor az, hogy az ezen túllépni nem képesek támadják a szerkesztőket, a véleményükért hát….

  És isten ments hogy bárki magára vegye ezt, mert TISZTELET A KIVÉTELNEK ÉS A NORMÁLIS NE FANOKNAK, akiket külön sajnálok a többiek viselkedése miatt, ez a komment azokról szól, akik telesírják a fórumot hogy akkor ők többet nem jönnek ide.

  Nem tudok mást mondani: VISZLÁT, nem fogtok hiányozni! Puszi!

 28. 28

  Tibor Fotó

  Mielőtt elolvastam volna a szavazás “eredményét”, látva az olvasói szavazatokat, pontosan tudtam, hogy a Patriots hiába játszotta minden idők legnagyobb comebackjét és hiába lett G.O.A.T. Brady, úgyis a másik fog nyerni. Mert olyan izgi, hogy Peyton Manning – aki sosem volt nyerő alkat – megdobja az interceptiont (a sokadik fontosat életében) és pick six lesz belőle. Tényleg… Annak a meccsnek az onside kick az egyetlen kiemelkedő motívuma. Ez a “szakmai szavazás” teljesen másról szólt és olyan szánalmasak az izzadtságszagú “indokolások.”

 29. 29

  Tibor Fotó

  Ja, ez OK. Nyilván szubjektív az értékítélet, elfogadom. Pats drukker vagyok, de nekem TOP5 pld. a Steelers – Cards döntő is BigBen hihetetlen passzával, ez szerintem sem klubhűség vagy utálat kérdése. De ebből mégis az utóbbi jön le. Ha ez így jó, akkor üljetek össze négyen vagy öten, hirdessétek ki, hogy szerintetek melyik a legjobb és szálljon fel a füst. És akkor nem kellene ez a bohóckodás az olvasói szavazatokkal. Én nem égetném magam olyan “indokokkal’, hogy azért nyer a 44. SB, mert előtte Bountygate volt. Meg hogy az volt jobb meccs a 44. SB, mert ez Brees egyetlen győzelme. Ez a döntő értékelési szempont a MECCS minőségét, izgalmát, színvonalát tekintve?

 30. 30

  Tibor Fotó

  Ez egy okos, bölcs hozzáállás, igazi toleráns vélemény.

 31. 31

  kitalaltnev

  OFF Szolg. közl.: Nem jelent itt meg, mert (mint a Disqus felületen látom) spam-nek minősítette a rendszer a reggeli hosszú kommentemet. Újra próbálkozva viszont bemásolni sem engedi. Oda már írtam…Tud admin segíteni? ON

 32. 33

  Kajzerszoze

  Teljesen egyetértek a megfontolt döntéssel!
  A Pats szurkolók elnyomó többsége nem jelenthet egyeduralmat :-)

 33. 34

  kitalaltnev

  Köszönöm. ;)

 34. 35

  Nyílméregbéka

  Most függetlenül attól, hogy ki kire szavazott, itt komplex és korrekt érvelést csak Jarredtől olvastam. A többi inkább hasonlított a chewbacca védelemhez mint érveléshez a választása mellett.

 35. 36

  csak ezt ne

  Nem szóltam hozzád, eddig szerencsére te sem hozzám, ha lehet ragaszkodjunk ehhez a továbbiakban is. Köszi előre is.

 36. 37

  Nyílméregbéka

  Szerintem azért itt fanság nélkül is ordít, hogy ez egy rossz döntés volt. Míg az egyik meccsről az onside kicken meg az áramszüneten kívűl semmi emlékezetes nem történt, a másik meccsnek az utolsó negyedtől minden perce feledhetetlen, és izgalmas volt még egy semleges szurkolónak is.

 37. 38

  Nyílméregbéka

  Már hogy ne lenne érv az, hogy
  “Soha egyetlen SB nem okozott olyan katartikus élményt mint az LI” ha egyszer a legjobb meccset keresik? Csak egy jó meccs lehet katartikus.
  És ez nem csak szurkolói vélemény hanem a külföldi szakújságírók szerint is minden idők egyik legjobb döntője volt, míg a NO v PITTS döntőről ezt azért nem nagyon hallottam.

 38. 39

  Wide open

  Lehet életszerűbb lett volna egy szurkolói versenyt és egy zsűri versenyt tartani külön külön.
  Még érdekes is lenne, melyik SB-t hova sorolja a szerkesztőség és hova a plebs.

 39. 40

  Londo

  áramszünet? o_O

  Szerintem rossz döntés nem születhet hiszen mindenkinek más tetszik (kb mint azon vitatkozni hogy Beethoven vagy Mozart jobb), csak az indoklás volt gyenge 1-2 esetben.

 40. 41
 41. 42

  akdestroyer

  Még egyszer, nekem a Denver-Seahawks meccs jelentette az eddigi legnagyobb katarzist, és akkor most mi van, akkor irány vele a top3ba?

  Ezt a döntőt [LI] egy nagyobb méretű semleges társasággal néztem, és nem tudok más mondani mint amit már írtam, nem mondom nem nem volt jó meccs, de az utolsó 10 percet leszámítva, hát… a goattól messze van. Pl. legutóbbi pontháború igen az kemény volt, és élvezhető, 4 negyeden át, na de ez?
  Az első félidőben csak az Atlanta volt ott, és úgy nézett ki végig dögunalom lesz. A második fordulóban meg fordult a kocka, de akkor már csak a NE volt a pályán, és igen sporttörténeti fordítás volt, de a kazarzis elmaradt, mert teljesen egyértelmű volt ott már, hogy a végén Brady nyer. Az OT elején is nyílvánvaló volt hogy egyből végigmennek, így is lett. És még egyszer mondom ha 10 perccel hosszabb a meccs akkor 2+ td különbséggel nyernek. Ebbe semmi katarzis nem volt annak aki nem pecc fan. Ez van.

 42. 43

  akdestroyer

  Sajnos ez van akkor amikor egy szubjektív cikknél objektív eredményt várunk.
  Ez a négyes minta elég kicsi, és most úgy alakult hogy 3-1 arányban a másikat látták jobbnak. Ha kiállítunk még 4 embert, akkor lehet pont fordított lesz az eredmény, de nincs másik 4, ők a szerkesztők, és nem te, én, meg másik 2 random ember.

  Ezt le lehet reagálni kultúráltan, mint te, meg van az agyhalott reakció de azt hagyjuk is.
  És nem akarok itt nagy dolgokat kijelenteni de… valahogy az 1. forduló után nem jelent meg tömegesen a Bengals keménymag hogy megkérdőjelezze a Rams-Titans győzelmét, és a blog ignorálásával fenyegetőzzön. Ez kb 10 éves szint, dedó, és gondolom teljesen véletlenül, de mindig pont ugyanaz tábor jelenik meg így, (nevet nem akarok írni.)

 43. 44

  akdestroyer

  Engem anyám úgy nevelt, hogy köszönjek ha valaki távozik. Szia!

 44. 45

  akdestroyer

  Hagyd el. Ez nem Trump vs Einstein, hanem egy Senna vs Prost volt, bármi lett is volna az eredmény azt nehezen lehetne kínosnak nevezni.

 45. 46

  kitalaltnev

  Igazad van. De a “3-1″gyel végződött szerkesztőségi meccs két (érzésre nekem továbbra is: potya :) góljára nekem egyetlen éjszakánál jóval többet kell aludnom. :D
  A “tábor” pedig mindig nagy és színes, mindenkit szeretni kell. Sőt türelmesnek is kell lenni, később is, mert pl. még nincs is itt a kemény ellenérzelmű mag.

 46. 47

  Zotya

  Igazad van! Egy rohadt, szemét banda ez az FK! szerkesztőség! Hogy merészelnek más véleménnyel rendelkezni, mint a Patriots-szurkolók???!!! Felháborító!
  :D:D

 47. 48

  akdestroyer

  Ezt jó tudni. Akkor készítek be popcornt is. :)

 48. 49

  Gy

  Szerintem itt az van hogy összekeverjük minden idők egyik legnagyobb sportteljesitmenyet a minden idők legjobb meccsevel. Az LI a meccs nagyobb részében nem volt izgalmas. Még akkor se ha örök emlék marad meg a Patsnek drukkoltam inkabb. Just my 2 cents…

 49. 50

  kitalaltnev

  Fején találtad a szöget. Az olvasóközönségnek csupán epizódszerepe van ebben az egyetlen egy szavazatával. Teljesen igaz ugyan, hogy ez már a versenykiírásban is így volt. Csak most durva volt ezzel szembesülni a gyakorlatban.

 50. 51

  renningan

  Hát sorry. Én írtam az összefoglalót arról a meccsről, a harmadik negyedben már azt vártam, hogy legyen már vége ennek a szarnak, hadd menjek lefeküdni. 28-20-nál és Matt Ryan sackelésénél voltam úgy, hogy na, ez végre izgalmas lehet. Összességében 5 jó perce volt a Super Bowlban, amikor izgulni lehetett. Sőt, az sem volt igazán az, mert a meccs végére pedig már megint csak egy csapat volt a pályán.

  Ne vedd kötekedésnek, de comebackből van egy rakás és szvsz a Lions 2016-os nyolc visszahozott meccséből nem egy volt, ami a maga módján volt ennyire epic. De ahogy a Lions meccsek után sem azt mondom, hogy hú de izgi volt, csak azért, mert 5 mpvel a meccs vége előtt visszajöttünk, most sem mondom.

  Az 51. Super Bowl hitetlenkedést váltott ki belőlem, csodálatot, hogy hát ilyet hogy lehetett csinálni. Ez egy csoda volt, de maga a mérkőzés, és ne vedd kötekedésnek, szerintem távolról sem volt annyira érdekes, vagy izgalmas, mint neked. Sőt, inkább középszerű volt, nálam a kanyarban sincs a Seahawks-Patriotshoz képest. Sorry.

 51. 52

  renningan

  Egyébként a horrort is utálom, borzasztóan rosszul viselem a jumpscareket, és btw szerintem elég nagy hülyeség lenne nekiállni meggyőzni engem, hogy hát jó az a horror, szereted te, vagy ne beszélj már hülyeségeket, a horror tök király. Megjegyzem, szerintem Jennifer Lawrence nem jó nő, nem tetszett az új Star Wars film (még az első, amiben meghal Han Solo), gyűlölöm a lecsót és még rengeteg dolgot szeretek/nem szeretek.

  Hadd legyen már számomra az az izgalmas és jó, ami jól esik.

  Meg különben is: a Patriotsnak szurkolok, a Patriots logó van a falamra festve, a meccs előtt a Patriotsra fogadtam, nem sokba nézem Matt Ryant és nagyon imádom, hogy a Super Bowl ezt alátámasztottá (részben), ellenben Peyton Manninget imádom és nagyon sajnálom, hogy nem nyerte meg a 44-ket.

  Mégis egy Manning szopást izgalmasabbnak tartok, mint a Patriots diadalt, megfűszerezve egy Ryan égéssel. Komolyan, hadd döntsem már el én, hogy mi tetszik nekem és ne jöjjön már senki sértődötten hozzám, hogy hát nem jól érzed amit érzel.

  Komolyan, ne kössünk már bele ilyenekbe, pláne nem egy játékba.

 52. 53

  Tizenkettes

  Hát meglepődtem. Nem kicsit. Azt gondolom, hogy az a legszomorúbb ebben az egészben, hogy ezek szerint maguk a szerkesztők sem igazán értik ezt a játékot. Valami olyasmire sikeredett ez az “érvelés” Kronikk, KGYM és Renningan részéről, mint amikor korábban sokan Paolo Maldini Aranylabdájáért kampányoltak, mondván, “pályafutása alapján mennyire megérdemelni”. Nem értették, hogy az Aranylabda miről szól, hogy egy adott időszak (év, szezon) legjobbját kell kitüntetni.
  Feltenném a kérdést, hogy mégis mi a fenéről szól ez a szavazás, ha nem arról, hogy melyik volt a legjobb SB, azaz a legjobb meccs. Mert ez ugye azt jelentené, hogy amennyiben a SB LIII-on Brees és Brady, azaz két 500+ TD-s irányító csapna össze, akkor ez szinte garantálná ennek a döntőnek az elsőségét. Ha mondjuk lenne egy tökös edzői húzás, miközben a végeredmény 50-7 lenne a végén, ez is jó helyen lenne. Ha egy olyan csapat nyerne, amelynek városában árvíz, földrengés, tűzvész stb. történt, az is esélyesként indulna. Ez a játék arról szólna, hogy melyik volt a legjobb meccs.
  Kronikk! Ha te egy félidős onside kick miatt tartod jobbnak a Saints-Colts meccset, mint a Falcons-Patriots drámát, akkor gratulálok. Az milyen érv, hogy akkor két leendő HoF-irányító játszott?! A tavaly előtti SB-on is Manning szerepelt, ráadásul az volt az utolsó meccse, és szépen lemenedzselte. Azért kellene továbbjuttatni ezen az alapon, mert szegény P. M. utolsó meccse volt?!
  KGYM! Nem futballreformokat kerestetek ebben a játékban, hanem a legjobb mérkőzést. Más lett a foci a Saints-Colts meccs miatt? Miért? Akkor találták fel az onside kicket? A tök gyenge Bears-Colts meccsen meg a kickoff után volt egy visszahordott TD. Az is unikum, ettől még nehogy már ez legyen egy döntő érv! Brees egyetlen gyűrűje többet ér, mint Brady sokadikja? Ennél szarabb érvet nem is írhattál volna. Tehát ha Brees egy 70-3-as meccsen nyer bárki ellen, az jobb meccs(!!!), mint amennyiben egy többszörös győztes n+1. alkalmommal egy körömrágós meccsen diadalmaskodik… A Bountygate-nek mi a franc köze van ahhoz, hogy a Saints és a Colts egy egész jó SB-t nyomott le? És ugyanígy: mi a franc köze van/volt a labdaleeresztős botránynak ahhoz, hogy a Falcons és a Patriots egy ku**a jó meccset nyomott le?! Nem lesz hatása semmire sem a 25 pontos hátrányból felálló Patriots-sikernek?! Miért kellene hatással lennie?! Ez egy történelmi rekord volt és az első hosszabbítás a SB-ok történetében! Nem utóhatást kell nézni, nem ez volt a játék lényege. Azt a 60 percet vagy többet kellett volna nézni, ami ott és akkor lezajlott.
  Renningan! A Saints-Colts egy izgalmas meccs volt, amíg a Saints hátrányban volt. A vége az volt egy ideig. Ugyan folyamatosan ott volt valami a levegőben, de ha megkérdeznek 100 szurkolót, hogy 10 év múlva, hogy mondjon már emlékezetes dolgokat a két döntőről, akkor meg fogják említeni Porter INT-jét és az onside kicket. A másik meccsből meg szerintem sorolni fogják az elkapásokat, a -25-öt, Hightower sackjét, a két +2 pontost, Edelman lehetetlen elkapását… Brees első gyűrűjét tekintheted nagyobb dolognak, mint Brady ötödikjét, de itt is leírom: nem ennek megállapítása volt a feladatotok.

  Őszintén szólva le vagyok döbbenve, mert igencsak kiderült néhányotokról, hogy képtelenek tárgyilagosak lenni. Kitalál az oldal egy játékot, hogy “a legjobb SB”, erre sokan idekevernek olyan szempontokat, amelyeknek közük sincs a játék lényegéhez. Ha esetleg a sokkhatás miatt a Giants 2007-es győzelme nyert volna (vagy jutott volna tovább), azt mondom, hogy hát igen, nem hülyeség, mert az egy döbbenet volt, kb. mint az Aranycsapat veresége 1954-ben.
  Pár hete kérdeztem, hogy ez a játék mikor fejeződik már be, mert rétestészta hosszúságúnak tűnt. Igazából mostanában kezdtem el követni, mert tényleg kíváncsi voltam, hogy mi a vélemény, hogy az általam is látott döntők közül a szakértők és a szurkolók melyeket ítélik a legjobb(ak)nak. Arra ugyan számítottam, hogy a Patriots-szurkolók majd szép számban nyomogatják a 49. és az 51. SB-ra a szavazatokat, de úgy gondolom, hogy azt a semlegeseknek is el kell ismerniük, hogy ezek a döntők igencsak jók voltak, tehát nem arról volt szó, hogy pl. a 49-ers drukkerek a Young-féle parádét szavazzák be, vagy a Bears-fanok a Pats 1985-ös szétverését. Szóval arra számítottam, hogy majd megtudom, melyiket ítélik a legjobbnak, hátha – tárgyilagosan – majd egy olyan nyer, amelyet nem láttam, és akkor majd megnézem. Nos, itt kiderült, hogy szó sincs erről néhány szerkesztőnél. Egész egyszerűen kiröhögtettétek magatokat. Patriots-drukkerként kíváncsi lennék, hogy például a szintén izgalmas Ravens-49ers SB megverné-e a Saints-Colts döntőt. Mert az a döntő is jobb volt, mint a Manning-Brees csörte. És ugyanígy fel lennék háborodva, ha ez utóbbi az előbbi rovására jutott volna tovább. És mondhatnám a 2001-es, 2003-as és 2004-es – Patriots-sikerrel záruló – SB-t, amelyek közül ugyan egyik sem volt rossz, de hülyeségnek tartanám, ha bármelyik is überelné a Ravens-49ers döntőt.

  Amit meg néhányan gondolnak, hogy a Patriots-drukkerek szándékosan benyomtak volna egy döntőt “csak azért, mert nehogy má’ ne a Pats nyerjen”, úgy gondolom, üldözési mánia. Érdekes, hogy a Patriots-drukkerek folyamatosan megkapják a divatdrukker és az elfogult jelzőket, miközben azok, akik szimplán rühellik a csapatot (tegyék, semmi gond) nyugodtan lehetnek elfogultak, illetve “ellen-divatdrukkerek” (tök mindegy, ki, csak ne a Pats alapon).
  Ennek a fordulónak nem az a problémája, hogy nem a Pats jutott tovább, hanem az, hogy innentől kezdve teljességgel hiteltelenné vált ez a játék, mert a hülye érvelésekből minden ki fog derülni, csak az nem, hogy melyik volt minden idők legjobb Super Bowlja. Mert ezek szerint az XLIV. jobb volt, mint a LI. És ezt csak azok mondhatják, akik vagy nem látták a meccseket, vagy csak simán utálják a New Englandet.
  Kronikk, KGYM és Renningan! Szégyellhetitek magatokat!

 53. 54

  csak ezt ne

  Sejtettem, hogy kicsit azért parasztkodsz még, te jól nevelt.

 54. 55

  Arnold Patsenegger

  Egy dologban biztosan egyetértek a Hawks-Pats Super Bowl jobb volt. Többit elengedtem mert túltoltad. Elfogadom,uncsinak tartod Én nem. Lenne egy csomó érvem de most,hogy végig olvastam a kommnted (regényed :) ) meggyőztél arról hogy nem akarlak meggyőzni. Részemről béke van. Amúgy örülök h egyáltalán vetted a fáradtságot és visszaírtál, nem is keveset :D

 55. 56

  renningan

  Az érvelésed legnagyobb része nem állja meg a helyét, mert pont olyan szubjektív, mint mindenki másé. Írhatnék én is egy regényt, leírva, hogy mivel nem értek egyet, de annak mi értelme lenne? Nettó hülyeség elvárni egy szubjektív játéktól, hogy olyan végeredményt hozzon, amilyet te akarsz, mert van rajtad kívül millió ember és millió vélemény.

  És igen, bármilyen hihetetlen, attól, hogy neked valami tetszett, az nem jelenti azt, hogy másnak is az fog tetszeni. Képzeld el, van olyan, aki Tolkient vagy GRR Marting kutyaütőnek tartja és még meg is tudja magyarázni. Az érvelésed értelmetlenségéről pedig mindent elmond az utolsó mondatod, hogy simán kiemelted azokat, akik nem értettek veled egyet, és leírtad, hogy mivel szerintünk nem az az izgi, ami szerinted, ezért vagy nem láttuk a meccset, vagy csak utáljuk a Patst.

  Én a többiek nevében nem nyilatkozhatok és már nagyon unom, hogy ezt mindig le kell írnom. Én a Patriotsnak szurkolok, a Patriotsnak szurkoltam akkor is, egy rohadt nagy Patriots logó van a szobám falára festve, életem első nfl-es meze egy Bradys volt, a második Welkeres (oké, most már a Lions a kedvencem) és csak a Lions ellen nem szurkoltam eddig a Patsnek. Sőt, Matt Ryant sem szeretem, nagyon, ellenben Manninget annak idején nagyon imádtam, mert baromi jó volt nézni, hogy van valaki, aki meg tudja nehezíteni BB-ék dolgát.

  És erre mi történik? Olyan meccsre szavazok, ahol egyrészt kikap az általam kedvelt Manning, ellenben a Patriots történelmi feltámadásával és Matt Ryan szívásával. Most akkor vagy hazudtam fent, és nem is szeretem a Patriots, nem vagyok igazi szurkoló, egy Pats nation áruló vagyok, Vagy, és ezt csak félve jelzem meg, egy önálló gondolatokkal, értékrenddel és személyiséggel rendelkező egyén vagyok, aki pont magasról leszarja, mit gondol más, és úgy dönt egy kérdésben, ahogy azt jónak látja.

  Nem te mondod meg, mi számít izgalmasnak vagy jónak vagy csodálni valónak. A legjobbnak nincs objektíve meghatározott definíciója, nincs univerzális szabály arra. Semmi jogod nincs sem neked, sem másnak számon kérni rajtam, miért nem tetszett nekem ez vagy az, és már a gondolat is felháborító, hogy egyáltalán le meri valaki írni, hogy szégyellje magát a másik, mert nem úgy gondolkodik, ahogy ő.

  Tetszik nem tetszik, nekem nem all time great az 51. Super Bowl. De én Montana A DRIVE-ját sem nézem sokba és speciel az Eagles történelmi győzelme sem hat meg (mondjuk ez lehet a keserűség miatt, egy év múlva lehet más lesz). És ahogy szerinted hülye az én érvelésem, úgy tudnám pontról pontra megcáfolni minden általad felhozott érvet és ítéletet hirdetni, hogy osztod az észt egy szubjektív tapasztalat után, mintha minden, amit írsz, az szent, sérthetetlen és igaz lenne.

  Ennek a fordulónak csak és kizárólag az a problémája, hogy nem a Patriots jutott tovább, fölösleges ezen okoskodni és magyarázni a bizonyítványt, mintha itt valami erkölcsi métely lenne, amiért bárkinek szégyellni kellene magát, mert szent isten, egy szubjektív véleményen alapuló játékban milyen galád hiteltelenség történt. Mert van három fasz szerkesztő, akik úgy keltek fel, hogy most aztán kibaszunk minden Patriots fannal, jól felkurjuk az agyukat, hadd szenvedjen, muhahahahaha. Pedig a 250 teljesen pártatlan, és objektív, nyilván valóan semleges és hibátlan ítélőképességgel és ízléssel rendelkező ember megszavazta, csak az a maradék 100 utolsó, senkiházi hater rontotta el. Lényegtelen, hogy itt fan, semleges vagy héter valaki, aki egy ilyen vitába acsarogva belement, az már veszített.

  Bizonyára mindenkinek vannak pro és kontra érvei, tőlem mindenki azt szeret, amit akar. De ahogy én nem kérem számon sem a szerkesztőtársaimon, hogy miért nem szeretik úgy a Lionst ahogy én, vagy miért nem arra szavaznak, amire én, vagy miért szeretik azt az undorító és ehetetlen lecsót, amit én gyűlölök, úgy másnak sincs joga rajtam számon kérni a saját véleményemet.

  Ha azt állítom, hogy kétszer kettő öt, akkor le lehet hülyézni. Ha azt mondom, hogy az alma finomabb, mint a körte, akkor azt el kell fogadni, még ha nem is értesz vele egyet. Ha azt mondom, hogy Tom Brady a legjobb irányító all time, mert öt gyűrűje van, az egy legit érv, ahogy van ugyanennyi legit érv Rodgers, Manning vagy Montana mellett is. Ez egy olyan dolog, amit nem tudsz objektíve megítélni, mert ez nem egy absztrakt dolog. És nagyon sajnálatos, hogy ezen minden egyes alkalommal végig kell menni, mert az emberek nem tudják elviselni, ha valakinek más a véleménye, mert ha nem egyezik, akkor az már szubjektív, bulvár szar.

  Gratulálok hozzá, hogy ez lett abból, hogy nem ugyanarra gerjedünk.

 56. 57

  renningan

  Ez nem szakmai szavazás, ez egy full véleményen alapuló, szubjektív játék. Egyébként, ha érdekel, ha rajtam múlik, a 49ers-Ravens Super Bowl fog nyerni és a második a Patriots Seahawks lesz, mert nálam ez minden idők két legzseniálisabb SB-je. A legjobb 16 ba pedig jutottak be olyanok, amire én 1 vagy két pontot adtam. Sajnos a többi szerkesztő nem ugyanazt a szakmát tolja, mint én, ezért faszságokra szavaztak :((((

 57. 58

  renningan

  Minden szavam igaz volt amúgy, ha akarod, mutatok majd képet falamról :P

  De egyébként itt a lényeg: szerintem uncsi volt, szerinted nem. Más értékrend, más ingerküszöb, más ember :) épp ezért ne menjünk el odáig, hogy például valakit felszólítunk, hogy szégyellje el magát, mint ahogy tették ott fentebb, ami eléggé kiakasztott így hajnalban.

  A győzőlemnek ettől függetlenül valszeg ugyanúgy örültünk, bár én nehezen tudtam feldolgozni és kicsit perverz örömömet leltem abban, hogy Matt Ryan elkurta. Pedig Blank volt annyira szimpatikus, hogy nem sajnáltam volna tőle (ellenben az Eaglesszel)

  Egyébként én mindig visszaírok, ha jön Email, hogy valaki válaszolt arra, amit írtam :D de nem mindig jön időben, vagy csak később.

  Harag pedig soha nem is volt ;)

 58. 59

  renningan

  Illetve, ha már ott tartunk, hogy mi mindig triggerelni akarjuk a Patriots szurkolókat, szánt szándékkal, akkor azért gondolkozzunk már el ezen egy kicsit.

  A Patriots nincs sem pozitívan, sem negatívan diszkriminálva, ahogy egyik másik csapat sem. Ennek ellenére előfordul, hogy valami negatívan érint egy Patriots rajongót, de haragudott meg már ránk a Bengalsons, a Cardinalsos, a Giantses és még ki tudja melyik közönség. A Dolphins fanok egy jelentős része kollektíven küldött el minket a búsba, mert arról írtunk, hogy a mérlegek alapján a Dolphins sorsolása volt a legnehezebb. De voltam én már Packers fan és Lions hater is.

  Ha eddig nem lett volna egyértelmű: mi nem utálunk senkit és nem is szeretünk. Van olyan, hogy egy nap egy csapatról egy pozitívabb és egy negatívabb hír is megjelenik. Nem azért, mert ez nekünk jó, hanem mert ez a hír. Persze érezheti bárki úgy, hogy az ő csapata vagy kedvenc játékosa bántva van. De az garantált, hogy senki sem úgy kel fel közülünk, hogy most bármelyik szurkolótáborral is kitolunk. Ahogy az is, hogy sok dologban másképp gondolkodunk. Ezt el kell tudni fogadni és megpróbálni konstruktívan kezelni.

  Megjegyzem, meg sem fordult a fejemben, hogy ez alatt lesz 50-60 komment.

 59. 60

  bjeela

  Ahogy megjósoltam ennek az elindulásakor: a nem pontosan meghatározott kritériumok, sőt, tulajdonképpen a kritériumok hiánya miatt ez egy kegyetlen vitába torkolló sorozat lesz. Hiába jeleztem már az elején, hogy legalább egy-két szempontot,
  irányelvet vegyetek bele, ami közelítőlegesen lehetőséget biztosít, hogy ezen
  szempontok mentén összemérhessünk meccseket, de feleslegesen koptattam a
  számat. Így aztán létrehoztatok egy “melyik a legjobb étel a világon”
  szellemiségű agyhalált. Képtelenség ennyi szubjektív tényező mellett objektív döntést hozni, lehetetlen összehasonlítani, összemérni a mérkőzéseket. Ezért ennek a vége egy orbitális sárdobálás lesz, ami fogalmam sincs, kinek jó.

 60. 61

  Arnold Patsenegger

  Én abban a hitben voltam,hogy Lions szurkoló vagy.
  Kicsit úgy tűnt a szívedre vetted a dolgot. Persze fogalmazhatnék Én is sokszor szebben mert itt sem az volt célom,hogy most lehülyézzem a véleményedet. Csak meglepődtem azon,hogy unalmasnak találod. Persze,ha 28-3nál vég lett volna teljesen igazad van. :)
  Amúgy a Falcolns egyáltalán nem hatott meg de az Eaglesnek örültem (igaz ez az underdog baromság már nagyon gagyi volt, egy minden téren top csapattól) pl. Itt is ellentéstes a véleményünk de ez is csak azt mutatja,hogy másként gondolkozunk amivel semmi gond nincs.
  Sokszor tűnhet úgy,hogy Én is az a Pats szurkoló vagyok aki meglátja egy cikkben a Patriots szòt és akkor csak az lehet a legjobb mindennél jobb sőt még annál is jobb BB Brady az atyaúristen baromság… pedig aztán tökre nem. :)

 61. 62

  wolandrule

  Jennifer Lawrence valóban nem jó nő, bármelyik magyar buszmegállóban legalább kettő jobb van.

 62. 63

  renningan

  Tok mindegy, mi a kriterium, ha az nem szamszerusitheto, akkor azt ugy is ugy értekeli mindenki, ahogy akarja. Ha az a kriterium, hogy melyik sbn volt a nagyobb comeback, akkor az 51 nyer. Ha az, hogy melyik volt izgslmasabb v nagyobb jelentosegu, azon mar lehet vitazni, mert mindenki mashogy ertekeli.

  De a lenyeg az, h ez egy jatek. Semmi tetje nincs, nincs ezen mit idegeskedni.

 63. 64

  Mm27

  Imádom a Pats drukkereket. Sose volt olyan izgalmas döntő mint ez? Katartikus élmény? Jajj. Eli is fordított a Pats ellen az utolsó negyedben. Raadasul egy simán lenézett csapatban. Bradynek ott is volt esélye hogy visszajöjjön. Nem jött. Az mar nem katarktikus? Csak ha a Pats nyer.
  Miert van az, hogy barmelyik masik csapatrol születik ellenvelemeny azt az adott szurkolótábor el tudja fogadni. Kivéve a Pats galambot aki felborítja a bábukat, kiabalja hogy GOAT es Belichek es odaszarik.
  Kurvajo csapat es rendszer a Patriots, de az ilyen mértékű elfogultsag felháborító mindenki másnak. Tisztelet a kivetelnek.

 64. 65

  renningan

  Lions drukker vagyok már inkább, vagyis egy Pats-Lions meccsen utóbbinak szurkolnék. Egyébként a Patriots volt az első csapatom, máig ők a number one-ok az AFC-ben.

  A két csapat között egybként elég nagy a kontraszt, és bár nem volt tudatos döntés (Suh-Megatron-Stafford trió miatt kezdtem el nekik is szurkolni, meg mert fogadtam rájuk), igazából tök logikus választás lett végül.

  Én soha nem tudtam igazán élvezni az egyhangú, egyértelmű dolgokat, és simán lehet, hogy csak az én izlésficamomnak tudható be, hogy unalmasnak tartom az 51. SB-t. De bár szeretem a Patriotst és amúgy szurkolok is nekik, de szvsz nem igazán van miért. A Pats az a csapat, ahol mindig az AFC döntő a minimum és a SB az elvárás, pláne az utóbbi években. Van évente két három becsúszó vereség, az is egy két pontos, a többin pedig gála. Nekem ez unalmas, az egész Patriots, az egész szevezet, az egész rendszer. Én nem tudok extázisban örülni egy Patriots sikernek, mert ugyan mi a halálnak kellene újonganom, amikot az elmúlt 4 évben mondjuk 10 meccset veszített a csapat és háromszor jutott Super Bowlba, kettőt megnyerve. Bár geci nagy győzelem volt a Falcons elleni, a meccs nagy része tök szar volt, mert egyrészt a Falcons vezetett, másrészt pedig a Pats nem nagyon volt a pályán. Amikor pedig feltámadt a csapat, mert biztos voltam benne, hogy 20-28-nál meglesz a siker, akkor sem extázist éreztem elsősorban, hanem hitetlenkedést, hogy egyszerűen mennyire más dimenzió. Nekem ez csak újabb siker volt a sok közül, nem igazán hatott meg, ellenben pl a Seahawks ellenivel, ami egyrészt 10 év után jött össze, másrészt az tényleg kurva jó meccs volt minden egyes másodpercében.

  A Lions épp ezért szimpatikus nekem. Mert nem olyan jó, hogy mindenkit szarrá verjen, de nem is olyan rossz, hogy ne lenne esélye valamire. Baromi sok idegösszeomlást okoznak nekem, rengeteg fájdalmat és keserűséget, de legalább azt érzem, hogy van értelme szurkolnom, mert tényleg rá vannak szorulva (képletesen) és érzek valamit. Itt nem azon bosszankodok, hogy feltett a Bills egy TD-t, ezzel pedig rontva a statisztikánkat, miközben 20 ponttal megyünk így is. Más.

  Btw szerintem jót tett a csapatnak az Eagles elleni vereség. Kurvára nem örültem neki, szerintem két olyan TD-t is megadtak a Pats ellen, ami nem volt az a jelenlegi szabályok szerint, de idén sokkal élvezetesebb lesz a csapatnak szurkolni, mert végre látszik, hogy azért nem olyan egyszerű a játék.

  De, ha még izlésficamom van, azt is illik elfogadni :D

 65. 66

  Tizenkettes

  Renningan! Tök jó, hogy leírod, cáfolhatnád pontról pontra az általam leírtakat, de mégsem teszed…. Ehhez képest elviszed abba az irányba a dolgot, amit sejtettem, hogy itt valamiféle sértődésről van szó részemről. Holott leírtam elég világosan, hogy nem ezzel van a bajom. Ezt sem sikerült értelmezned. Nos, azért emeltelek ki benneteket, mert ti nem értettétek a játék lényegét, és nevetségesek voltak az érveitek. Nem én mondom meg, hogy kinek mi lehet, legyen a véleménye valamiről?! Ez természetes. Egy Giants-drukker nyilván a 2007-es SB-t tartja az egyik legjobbnak. A Bears-szurkoló pedig a XX. SB-t kiemelt helyen tartja számon, mert ugye minden idők talán legjobb csapatáról volt szó.
  Indítottatok egy szavazást, hogy kiderüljön, melyik a legjobb Super Bowl. Hogy itt lényegében arról van szó, hogy gyakorlatilag a szerkesztők döntik el, melyik a legjobb, szinte mindegy is. A baj azzal van, amit még mindig nem sikerült megértened. Egy szavazás akkor adhat pontos eredményt, ha egyértelműek a szabályok, hogy kik szavazhatnak, mire szavazhatnak, milyen szempontok szerint szavazhatnak stb. Mit jelent a “legjobb Super Bowl” kitétel?!?! Attól lesz valami a legjobb, mert valami végre bekövetkezik (Brees bajnoki címe)? Attól, hogy akik ott fellépnek, azok legendák? Én úgy gondolom, és szerintem a szavazók igen nagy többsége ezen a véleményen van, hogy a legjobb Super Bowl a legjobb, legérdekesebb, legizgalmasabb mérkőzések közül kell hogy kikerüljön. Amikor minden idény végén felmerül, hogy vajon melyik volt a legjobb meccs az idényben, rendre olyanokat választanak, amelyek izgalmasak voltak. Nyilván 2010-ből emlékezetes Favre Jets elleni meccse, amelyen az 500. TD-passzát adta, Manning valamelyik rekorddöntős meccse, esetleg Tomlin 100 ezer dollárt érő csalása, de ismételem vagy huszadszor: nem erről szólt a szavazás, nem ez volt a témája. Számodra tehát el sem kezdődött a meccs, már adott volt, hogy Manning és Brees egy jó meccset fog játszani, pusztán azért, mert mindketten leendő HoF-erek? Mondanék egy eléggé találó példát. Volt-e arra példa, hogy minden idők talán legjobb támadósorát gyakorlatilag leradírozzák egy Super Bowlon a pályáról? A Denver-Seattle meccsen ez történt. Történelmi tett volt, hogy Manningéket megfojtották. Mégis mindenki hülyének nézné azt, aki azt mondaná, hogy az a Super Bowl mennyire jó volt… Hát nem volt jó. Mert az nem lehet jó, amelynek a harmadik negyedében már ünnepel a leendő győztes.
  Igen, ez csak egy játék, aminek nincs tétje. Ettől függetlenül ha valaki felteszi a kérdést, hogy melyik a jobb autó: az Audi vagy a Trabant, akkor ne azzal indokolja az utóbbira adott szavazatát, hogy “olyan jó visszaemlékezni a ’80-as évekre, amikor Trabanttal jártam melózni”…
  Az érvelésedet nem tudom tehát elfogadni, mert továbbra is kötöd az ebet a karóhoz. Neked a legjobb meccs kategória nem is biztos, hogy a meccsen történteket jelenti, hanem az előzményeket vagy a meccs utóéletét (ha volt)… És mint leírtam: nem az a lényeg, hogy a Patriots nyertes döntője nem jutott tovább, hanem az, hogy a továbbjutót milyen nevetséges érvekkel juttattátok tovább.

 66. 67

  bjeela

  Félreértesz, egy cseppet sem vagyok ideges, mindössze értetlenségemet fejeztem ki, hogy mi a szösznek csináltatok egy olyan valamit, aminek előre kódolhatóan ökörség lesz a vége vitahegyekkel, elégedetlenséggel. Ez nagyjából a ki volt minden idők legjobb csapata/védelme/játékosa(etc) kérdéssel egyenértékű eget verő ostobaság. Persze értemén, hogy az volt a cél, hogy legyen min vitázni a holtszezonban… Ami azt az érvelést illeti, hogy “ez egy játék, mit idegeskedsz”, miközben a játék szabályai úgy marhaságok, ahogy vannak, nos akkor játsszunk egy olyan pókert, ahol a két pár néha nagyobb, mint a póker és néha a royal flusht veri a magas lap. Kapiskálod már, milyen hülyeséget beszéltél?

 67. 68

  chester

  En eddig szerettelek

 68. 69

  Ádám Jakab

  Attyavilág ez a kommentszekció. Azt hittem az SB után kifogytunk a minőségi kommentekből, de hogy egy ilyen cikksorozaton képesek egyesek kiakadni, az több mint nevetséges. Nem véletlenül az a beceneve egy bizonyos tábornak , hogy a legnagyobb óvoda.

 69. 70

  kitalaltnev

  Jól kiírtad magad, feltéve, ha átolvastad. Ha meg nem, akkor miért is?

 70. 71

  Ádám Jakab

  Átolvastam…ahogy az összes többi GOAT SBs poszt alatti kommentet is. Meglepő információval fogok szolgálni: van olyan bejegyzés ami alatt egy darab komment sincs. Ellenben ez alatt van 70 darab. A mondanivalóm pedig nem kivánja meg, hogy kiirjam magam. Nem mindenkinek van szüksége egy 40 soros kommentre ahhoz, hogy egy szubjektiv cikksorozatban megmutassa, hogy márpedig más emberek, akiknek nem az tetszik mint nekem, mennyire helytelenek és elfogultak.

 71. 72

  kitalaltnev

  Értem, köszi. Nem mindenki egyforma, színes a világ. De ez így van jól. ☝️

 72. 73

  Nyílméregbéka

  Látod, annyira sem maradt meg bennem az a SB, hogy már összemosodott az egész a Ravens/49ers meccsel. :D

 73. 74

  Nyílméregbéka

  Látod annyira sem maradt meg bennem az a SB, hogy már az emlékeimben összemosódott a Ravens/49ers meccsel. :D

 74. 75

  Tomlinson

  Ezt a pókert hívják Razz-nek ;)

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás