Connect with us

Összefoglaló

Beégett a Jaguars, kiesett a Falcons

Jó kis fordulónk volt megint. A Jaguars pofára, a Falcons pedig kiesett (még ha nem is szó szerint), a Chargers kivételesen nem szúrta el, a Giantst pedig csak sajnálni lehet.

 

 

Jacksonville Jaguars at Kansas City Chiefs  14–30

A forduló talán egyik legjobban várt meccse volt az AFC legjobb támadósorának és legjobb védelmének összecsapása. Ahogyan arra számítani lehetett, a Jaguars védelem képes volt kordában tartani Mahomest. Ugyan benyeltek 313 passzolt yardot, de két labdáját is ellopták, és levegőben nem engedtek TD-t. Földön azonban igen. Mind Mahomes, mind Kareem Hunt egy-egy TD-t szerzett futásból.

 

Meglepő módon azonban nem a támadók tettek a legtöbbet ezért a győzelemért, hanem a védők. A Chiefs védelme az elmúlt négy meccsen borzalmasan játszott, és bár a yardokat most is nyelték, de pontokat nem engedtek az ellenfélnek, sőt még labdát is szereztek. Sőt, a labdaszerzésekből még pontok is jöttek. A DE Chris Jones a félidő végén 20 yardos pick6-et szerzett, amivel 20-0-ra módosította az állást. Innen pedig a Jaguarsnak nem volt visszaút. Főleg úgy nem, hogy Bortles borzalmasan játszott.

 

 

A Jaguars irányítója ugyan 430 yardig jutott 1-1 passzolt illetve futott TD-vel (mondjuk ennek többségét garbage time-ban szerezte), de ötször is eladta a labdát. A fumble-nél még nem lehetett hibáztatni őt, de az utána jövő négy INT-nél már igen. Mindegyik alkalommal rosszul dobta meg a labdát, a másodiknál egyenesen a saját falemberének sisakját találta el, ahonnan továbbpattant a Chiefs védő kezébe. Az idei legrosszabb játékát játszotta.

 

Ilyen körülmények között, pedig a védelem sem tudott tenni semmit. A Chiefs már félidőre eldöntötte a mérkőzést, és az egyetlen kérdés a meccs további részére csak annyi volt, vajon mekkora lesz a pontkülönbség. Végül 16 lett.

 

(Jarred)

 

Oakland Raiders at Los Angeles Chargers 10–26

 

Chargers meccs? Akkor elő is veszem a „Mire számítok egy Chargers meccsen listámat?”. Asszongyahogy…

  • Hazai pálya, tömve vendégszurkolókkal: Pipa
  • Kihagyott mezőnygól: Pipa
  • Kihagyott extrapont: Pipa
  • Védelem labdát szerez az end zone-ban, de megpróbálnak kifutni, így jöhetnek a támadók 1-2 yardról: Pipa

 

Yep, ha nem tudnám, hogy ez egy Chargers meccs volt, akkor is kitalálnám.

 

Na de komolyra fordítva a szót, ugyan a Chargers hozta a Chargers formát, de a Raidersnek egy percig nem volt esélye. Ezúttal már az első félidőben sem tudtak eredményes játékot játszani, csupán egy mezőnygólt jött össze. Ez pedig azért volt nagy baj, mert míg nekik a támadójátékuk állandóan elakadt, addig a Chargers offense sikert sikerre halmozott.

 

 

Rivers úgy ment át a  Raiders védelmen mint kés a vajon. Mindössze 5 rossz passza volt csak, és végül 339 yarddal és 2 TD átadással fejezte be a meccset. Ő ismét megtett mindent, és ezúttal az elkapói sem ejtették el a labdáit. A túloldalon Carr igazából nem játszott rosszul (24/33 268 yard), de kulcsszituációban nagyot hibázott. A harmadik negyedben lett volna esélye zárkózni, de a célterületre érve eladta a labdát. Ezzel pedig a fordítás utolsó halvány reménye is elszállt. A negyedik negyedben aztán már összejött egy TD, de addigra már rég késő volt.

 

A végeredmény végül 26-10 lett, de ez lehetett volna több is a Chargersnek, ha a speciális egység nem hozza a szokásosat.

 

(Jarred)

 

Atlanta Falcons at Pittsburgh Steelers 17–41

 

Még csak az ötödik fordulónál tartunk, de a két csapat szinte élet-halál harcot vívott egymással, hiszen aki kikap, az nagyon nehéz helyzetbe kerül a csoportjában. A szoros első félidő után a végére már a lényeges kérdések eldőltek, a Falconsnak a veresége után egyre kisebb az esélye a rájátszásra.

 

 

A Steelers kezdte jobban a mérkőzést és ezen a héten is bebizonyosodott, hogy a fiatal James Conner tudja helyettesíteni Bellt. A futó 110 futott yardja mellett még 75 egységet elkapással is szerzett és a két futott TD-jét sem szabad elfelejteni –a Falcons védelmének egyszerűen nem volt rá ellenszere. Vendég oldalon azt már láthattuk az elmúlt hetekben, hogy a defense a hiányzók távollétében nem teljesít túl jól: a futások mellett Roethlisberger hosszú átadásai is rendre célba értak, ráadásul nyomás sem volt rajta, így végül 250 yarddal, 65%-os pontossággal, 3 TD-vel és egy eladott labdával zárt.

 

Az atlantai támadók is csalódást okoztak: futás nem tudott beindulni, Freeman és Coleman összesen 47 yardot szereztek, elkapóknál kiemelkedőt senki nem nyújtott, bár Hooper, Sanu, Jones trió mindegyike 60 egység fölött zárt. Ezzel rá is térhetünk a Steelers védelmére, ami az elmúlt hetek játéka után remek formában játszott. Hat alkalommal is sackelték Ryant, melynek a felét a fiatalabb Watt szerezte, aki még egy fumble-t is kiharcolt, aminek  végén társai összeszedték TD-re a labdát. Hazai oldalon még a special team is dicsérhető, egy punt blokkal segítették az offense-t .

 

Ezzel a vereségével a Falcons már nehéz helyzetben a csoportjában, mivel az 1-4-es mérleggel jelenleg utolsók, és ha ma nyer a Saints, akkor már igen komoly lemaradásuk lesz.

 

(Kronikk)

 

New York Giants at Carolina Panthers 31–33

 

Carolinaban egy igazán emlékezetes mérkőzés lett a Giants vendégjátéka, mindkét offense remek formában volt és a végére egy bravúros teljesítmény döntött a hazaiak javára.

 

 

A mérkőzés előtt a Pamthers volt az esélyesebb, de ezért a W-ért nagyon meg kellett szenvedniük Newtonéknak. A párducok kezdtek jobban, miután Samuel bravúros TD-je után még kihasználtak a Giants special team szerencsétlenkedését is. De vasárnapra Pat Shurmur olyan taktikát rakott össze a támadó oldalra, amiért érthető, hogy őt választották vezetőedzőnek.

 

Beckham talán idei legjobb teljesítményét nyújtva 131 yardot és egy TD-t szerzett, ráadásként pedig egy 57 yardos átadása volt Barkely felé, aki ebből TD-t szerzett csapatának. Az ilyen váratlan helyzetekre és a Beckham-Barkley duóra nem volt sok alternatívája a Panthers védelmének: a Giants egy hosszú sorozatot szakított meg ellenük, hiszen 37 meccs után tudtak újra 30+ pontot felpakolni a táblára. A

 

A Newton vezette offense is jól szerepelt: kiemelkedő teljesítményt nem nagyon volt, cserébe igazi csapatmunka volt hazai oldalon. A Giants védelménél csak a két szerzett labda emelhető, mást ugyanis nem nagyon csináltak: amikor már úgy tűnt, hogy megállítják a párducokat, akkor vagy szabálytalanság vagy figyelmetlenség után többször továbbhaladtak Newtonék.

 

És akkor térjünk ki a mérkőzés két másik hősére, a két rúgóra. Vendég oldalon Aldrick Rosas hibátlan volt, és az 53 yardos field goalja egyéni csúcs. A másik oldalon pedig Gano megmutatta, miért is ő az egyik legjobb a posztján: ő sem hibázott egy kísérletet sem, a végén pedig egy 63 (!!!) yardos mezőnygóllal meg is nyerte a mérkőzést. Ezzel holtversenyben az első a leghosszabb game winning field goal tekintetében, a másik rúgó még 1970-ből Tom Dempsey volt.

 

(Kronikk)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!