Connect with us

Érdekességek

Ki kell vágni Andy Daltont?

A Bengals IR-re tette Andy Daltont, így a csapat kénytelen a franchise irányítója nélkül befejezni a szezont. Daltonnak jelenleg két év van még hátra a szerződéséből és a sérülése miatt felmerült, hogy akár ki is lehetne vágni jövőre. Van benne ráció, bár bizonyos szempontból talán elkapkodott lenne.

 

 

Dalton 2014-ben írt alá egy 96 millió dolláros hosszabbítást. Jelenleg ő a 20. legjobban kereső kezdő irányító, nála kevesebbet csak újonc szerződésüket töltő kezdők kapnak. Évente 16 milliót vihet haza, ami alig valamivel több, mint amit Tyrod Taylor vagy Nick Foles keres csereként. Magyarán ő egy top csere-QB szerződéssel játszik.

 

Amennyiben a Bengals kivágja, 16 millió dollárt spórolna rajta jövőre, 17,7 milliót azután. Ez persze komoly pénz, de egyrészt a csapatnak rengeteg pénze van és nem nagyon szokott az FA-ról erősíteni, másrészt ha hoz is egy új irányítót, akkor sem árt egy tapasztalt csere. Dalton egyébként nem játszott rosszul, nem rajta, hanem a valaha volt egyik legborzalmasabb védelmen múlott, hogy elúszott a csapat szezonja. Ha jön is egy új irányító a draftról, egy évig talán még mindig érdemes lenne megtartani, veszíteni semmit nem veszít vele a csapat.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!