Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #6

fantasyfix

 

 

Ha bárki aggódott volna amiatt, hogy sikerült-e felvennem-e Peyton Manninget a waiverről, akkor örömmel számolhatok be arról, hogy igen, sőt, Tannehill helyett kezdetni is fogom az öreget, még ha nem is szól sok minden mellette. Nektek viszont nem kell ilyen vakmerő (rossz) döntéseket hoznotok, hiszen a következő cikkünkben tett ajánlásaink legalább a logikán alapulnak – még ha nem is tudjuk felvállalni, hogy minden itt szereplő gondolat 100%-osan meg fog valósulni.

 

QB

 

START: Joe Flacco (Ravens @ 49ers)

 

 

Az elit irányító olasz csődör dühbe gurult a Browns ellen, és ez továbbviszi az irányítóknak a 4. legtöbb pontot engedő 49ers ellen is. Bár két futott TD-t ezúttal nem fog bemutatni, a 20 pont feletti teljesítmény simán jöhet.

 

START: Philip Rivers (Chargers @ Packers)

 

Rivers matchupja nem túl kedvező, a Packers védelme idén egészen jól működik – a Chargers QB-ját azonban nem kell félteni, a rendelkezésére álló fegyverekkel (Gates, Allen, Woodhead) nem fog tudni 300 yard, 2 TD (és 1 int) alatt végezni.

 

HAIL MARY: Blake Bortles (Jaguars vs. Texans)

 

A Jaguars fiatal támadóegysége kezd belelendülni a pontgyűjtés, ami Bortles fantasy teljesítményének is kifejezetten jót tesz (20 pont feletti átlag az utolsó 4 meccsen). A Texans védelméről pedig 5 kör után kimondhatjuk, hogy nem tényező, a 6. legbarátságosabbak ők voltak az ellen QB-ival.

 

SIT: Russell Wilson (Seahawks vs. Panthers)

 

A Seattle passzjátéka nem nagyon állt össze eddig, így Lynch visszatérésével nagy örömmel fognak továbbra is a futásra játszani, amiben idén Wilson inkább a menekülésre, mint a yardgyűjtésre fókuszál. A Panthers D pedig hiába játszik idegenben, alacsony pontszámon fogja tartani a meccset, ami kevés örömet jelent RW-nek.

 

SIT: Ryan Tannehill (Dolphins @ Titans)

 

Eddigi teljesítményére max. azt foghatjuk rá, hogy alulról súrolja az elvárásokat, és ezt is csak annak köszönheti, hogy rengeteg passzkísérletre kényszerült csapata. Az új edzői felfogás azonban szeretné előtérbe helyezni a futást, ami rövid távon nem a QB előnyére fog szolgálni.

 

RB

 

START: Arian Foster (Texans @ Jaguars)

 

 

Két meccs bemelegítés után eljött Arian ideje: a Texans nem bízik az irányítóiban, így nem tudja tovább halogatni legjobb offenzív fegyverének bevetését. A Jags gyenge futás elleni védekezés ebben az akcióban – nem feltétlenül szándékosan – partner lesz, és Foster megszerzi első idei TD-jét.

 

START: Chris Johnson (Cardinals @ Steelers)

 

Őrület, de a Cards mindhárom futója 10 fantasy pont felett zárt a múlt héten. Ez ugyan nem fog ezen a héten is megismétlődni, de mivel a hivatalos edzői álláspont is CJ-t nevezi meg első számú futóként, így bízhatunk abban, hogy a stabilan magas yardmennyiség mellé beesik egy futott TD is.

 

HAIL MARY: CJ Anderson (Broncos @ Browns)

 

Azok, akik az elsőkörös pickjüket a Broncos futójára áldozták, most adhatják meg az utolsó esélyt CJ-nek. A Manning vezette passzjáték nem hatékony, a Browns pedig amúgy is jól védekezik a passz ellen, így mikor, ha nem most kellene futnia a Broncosnak – reméljük, hogy nem Hillmannel az élen.

 

SIT: Charcandrick West (Chiefs @ Vikings)

 

Ha nem kell kockázatot vállalnod, akkor érdemes lehet még egy hetet kivárni. Bármennyire is az a hír terjed fantasy körökben, hogy West fogja átvenni a kansasi backfieldet, én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy Knile Davis ne kapjon jelentős játéklehetőséget, ami biztosan rontja West esélyeit.

 

SIT: Frank Gore (Colts vs. Patriots)

 

A Pats elleni mérkőzés várható képe Luckkal vagy Luck nélkül is kedvezőtlennek mutatkozik Gore számára, azt hiszem, hogy a legnagyobb Colts-szurkolók se számítanak arra, hogy Bradyék nem tudnak majd gyorsan elhúzni, így a futójáték szerepe korlátozott marad.

 

WR

 

START: Kamar Aiken (Ravens @ 49ers)

 

 

Steve Smith hiányában Aiken tovább élvezheti az elsőszámú elkapó lét előnyeit, így semmi akadálya sincs annak, hogy a 80 yard körüli átlagát (a két 0 yardos meccset nem számítva), a közepesnek sem nevezhető 49ers secondary ellen is hozza.

 

START: Marquess Wilson (Bears @ Lions)

Nagyon hasonló helyzetben van a Bears elkapója is, aki számottevő poszton belüli konkurencia hiányában nem nagyon tudja elkerülni, hogy kulcsszerepet játsszon csapata passzjátékában, amit a feltámadófélben lévő Cutlerrel egészen kedvező helyzetnek tűnik.

 

HAIL MARY: Stefon Diggs (Vikings vs. Chiefs)

 

Stefon Diggs az új Charles Johnson, és ő lesz az idén kitörő Vikings elkapó? A Denver ellen nyújtott teljesítménye (87 yard) ugyan önmagában még nem a világ közepe, de a WR-eknek a ligaszinten legtöbb pontot engedő Chiefs ellen minden adott a produkció megismétlésére.

 

SIT: Ted Ginn (Panthers @ Seahawks)

 

Bármilyen szép hozománnyal is állt elő a Panthers elkapója, nem tartom reálisnak, hogy a Seahawks secondary ellen tovább fogja menteni a formáját, és mivel a yardmennyiség gyűjtése nem Ginn erőssége, így a bye után még egy hétig a padon kell hagynunk.

 

SIT: Antonio Brown (Steelers vs. Cardinals)

 

Nagyon félve írom ezt le, és tényleg csak az igazán elkapó-gazdag csapatoknak szól az ajánlásom, de kezd úgy tűnni, hogy a Vick-Brown kapcsolat nem ég igazán magas hőfokon, és Brown az utóbbi két alkalommal 5 pont alatt maradt, és a Cards gondoskodhat arról, hogy ez a sorozat folytatódjon.

 

TE

 

START: Travis Kelce (Chiefs @ Vikings)

 

 

Az utóbbi hetekben Kelce is inkább csendes teljesítményt nyújtott, ami nem kis mértékben a 4 hete tartó TD-ínségnek köszönhető. Bár a nem túl robbanékony Chiefs offense-től nem tudok TD-t garantálni, de Charles hiányában biztosan még előrébb fog kerülni a tight end a prioritási listán.

 

HAIL MARY: Richard Rodgers (Packers vs. Chargers)

 

A Packers tight endje titokban előrelépett a másik Rodgers második legkedvesebb célpontjává, ami ugyan óriási yardmennyiséget nem hoz a konyhára (a season high 45 yard), de ha a Chargers közepes TE-védekezése ellen folytatódik a kétmeccsenként egy TD sorminta, akkor most szép pontszámra számíthatunk.

 

SIT: Larry Donnell (Giants @ Eagles)

 

Bár a Giants TE-je az előző fordulóban TD-vel vétette észre magát, fontos észrevétel, hogy még így sem sikerült kétszámjegyű pontszámot hoznia. A százfejű szörnyeteg Giants offense-ben Donnell meccsenként 30 yardnál többet nem nagyon tud szerezni, az Eagles pedig a 3. legkevesebb pontot engedélyezi tight endeknek, így indokolt lehet padoztatni.

 

D/ST

 

START: Cardinals (@ Steelers)

 

Bár az ősi fantasy-mondás szeirnt nem a legjobb előjel idegenben játszó védelmeket pályára küldeni, én kellően nem bízok a Vick-vezette Steelersben, hogy szép teljesítményt várjak a pintyektől.

 

START: Bengals (@ Bills)

 

A Bills támadósorától mostanság már nem rettegünk annyira, mint pár héttel korábban, ha pedig a questionable Taylor helyett Manuel fogja vezetni a kékeket, akkor garantálhatjuk az elit védelmi pontszámot.

 

START: Patriots (@ Colts)

 

Remélem, hogy beválik az a megalapozott megérzésem, hogy a Colts-Patsen durva vendégfölényt várok, mert így a Pats védelme is stabil opciónak tűnik a régi fényét elvesztő csikók ellen.

 

START: Lions (vs. Bears)

 

Egy olyan védelmet kezdetni, akik 42 igazi pontot engedtek az ellenfelüknek az előző héten?  Igen, ugyanis a kegyetlenül ponthalmozó Cards helyett a védelmeknek legtöbb(!!!) pontot engedő Bearst fogadja a Lions, aminek örömére meg is szerzik az első győzelmüket.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!