Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Bankot robbanthat a Jaguars

A Jaguarsnak annyi cap helye van a 2016-os szezonra, hogy azt gyakorlatilag el sem lehet költeni. 80 millió dollár – leírni is sok. Ráadásul nekik nem is kell eszeveszettül költekezni, hisz mindössze 28 millió kell a 89%-os limithez. Ennek ellenére velük kapcsolatban sokkal magabiztosabb vagyok, mint a Raidersszel, hisz már az utóbbi évékben is gond nélkül túlfizették az átlagnál éppen, hogy jobb játékosokat. Van egy olyan érzésem, hogy Cordy Glenn, Casey Hayward és még egy nagy név (mondjuk Malik Jackson vagy Reggie Nelson) is náluk köt ki.

julius

 

Fizetési sapka és szabadügynökök

 

Ahogy azt fentebb is írtam, a Jaguarsnak 80 millió dollárnyi szabad helye van a fizetési sapka alatt. Velük kapcsolatban abszolút felesleges játékosok elküldéséről beszélni (ennek ellenére nyilván lesznek). Egyedül a 34 éves defensive end Chris Clemons  az, akinek mindenképp megköszönném az eddig nyújtott szolgálatait (4 millió dollár), mert borzasztóan kilóg a védelemből. Donte Fowler is végre pályára lép, abszolút nincs értelme marasztalni.

 

Szabadügynökök terén sincsenek komoly problémái a csapatnak. Az irányító Chad Hennevel kötöttek egy 2 éves, 8 millió dolláros szerződést, ezzel megoldva a csereirányító posztját. Akit fontos lenne még megtartani, az Stefen Wisniewski, a Jaguars kezdő centere. Nem volt elit, de egy nagyon biztos pontja a támadófalnak, passzblokkolásban átlag feletti és még csak 27 éves. Még el lehet gondolkozni egy rövidtávú szerződésen Mercedes Lewis esetében, aki egy kiváló blokkoló tight end, amihez például Julius Thomas egyáltalán nem ért. De mi legyen a csapat 27 éves punterével, Bryan Angerrel, akit 2012-ben a 3. kör 7. választási jogával szerzett meg a Jags? Csak halkan jegyzem meg, hogy ekkor még bent volt Russell Wilson, mindössze öt választással később vitte el a Seahawks. Anger ráadásul a puntjai alapján még a legjobb 20-ban sincs benne.

 

Hiányposztok

 

A csapat legnagyobb hiányposztja a bal oldali tackle, ami meg is látszik a tavaly benyelt 51 sacken. Bár ez még mindig előrelépés 2014-hez képest, amikor Blake Bortlest 71-szer vitték földre. Bortles megvédése a fő prioritás a csapatnál, szerintem Cordy Glennt top3-as fizetéssel fogják Jacksonville-be hozni feltéve, hogy a Bills nem tartja meg. A gyenge támadófallal talán csak a safetyk teljesítménye vetekszik, a piac egyik top5-ös játékosa jó eséllyel itt fog kikötni. Ha nevet kellene mondanom, akkor a Bengals 32 éves safetyje, Reggie Nelson vált tigrisről jaguárra. Első körben pedig kihúzhatják Jalen Ramsey-t a drafton, ahogy katonadani jósolta az első mock draftjában.

bortles sack

 

A cornerbackekre is ráférne egy kis fejlesztés, ráadásul Davon House után újabb Packers corner teszteli majd a piacot, nem lepődnék meg, ha Casey Hayward Jacksonville-ben kötne ki. Lassan el lehet kezdeni keresni Paul Posluzsny utódját a linebacker sor közepén és Clemons kivágása után némi mélységet hozni a pass rusherek mögé, vagy akár rárepülni a friss Super Bowl győztes Malik Jacksonra és egy brutális védőfalat összerakni. Én a minden téren kritikán aluli egykori Bronco, Zane Beadles helyére is keresnék egy fiatal és tehetséges guardot, Beadles a 6 millió dolláros fizetésének felére sem szolgál rá.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!