Connect with us

Fantasy

Fantasy 2016 – Top 28 LB

Top sorozatunk következő alanyai a linebackerek lesznek. A védőjátékosok közül ők hozzák általánosságban a legtöbb pontot, így az FK! ligákban óriási előnyt jelent, ha van 3 kiváló LB-d a rosteren. Ez a lista segíteni fog abban, hogy ki is legyen az a bizonyos három játékos.

 

lavontedavid_15115528_8col

 

1. Lavonte David

 

David a tökéletes linebacker a fantasy fociban: sosem sérült, rengeteg tackle-t szállít, és ezek mellé ott van a pass rush képessége is, ami sackekben és kierőszakolt fumble-ökben kamatozik a tulajok számára. Aki tutira megy, az akár egy korai (3-4.) kört is adhat érte, nem fogja megbánni.

 

2. Luke Kuechly

 

Kuechly csak a sérülései miatt nem lett első a listán, a tavalyi agyrázkódása engem egy kicsit elrettentett. Ha viszont a teljes szezonban bevethető, akkor akár egy átlagos WR számait is képes hozni. Nem csak a pályán, de a fantasy foci világában is elit játékosnak számít.

 

3. NaVorro Bowman

 

Bowman szerencsére visszatért a horror sérüléséből, és ott folytatja, ahol azelőtt abbahagyta: 100+ solo tackle, ami kapásból 100+ fantasy pont a tulajdonosainak. Egy picit elmarad a fenti kettőstől, de ők hárman alkotják talán az “elit” szekciót a fantasy linebackerek közül, ezért elképzelhető, hogy a 4-5. kör környékén már egyikük sem lesz elérhető.

 

4. Jamie Collins

 

Elképesztően alulértékelt játékos a valóságban, pedig egy kiváló linebackerről beszélhetünk, aki a fantasy berkekben is elismerésnek örvend. Csak azok a sérülések… Ha egészséges lenne, Kuechlyéket szorongatná a dobogón, így viszont “csak” a 4. Utolsó évébe lép rookie szerződésében, ami csak megdobja az értékét.

 

5. Telvin Smith

 

Ő leginkább Bowmanhez hasonlítható, rengeteg tackle szerepel a neve mellett, amit tavaly például egy pick6-szel is megfejelt. Idén egy kis visszaesést várok tőle, ezért nincs feljebb a listán, de az értéke még így is magas.

 

6. Paul Posluszny

 

Félve raktam ilyen magasra a bádogembert, de a számok magukért beszélnek. Annak ellenére képes volt folyamatosan top10 átlagpontokat hoznia, hogy sose volt bevethető a teljes szezonra a legutóbbi három idényben. Ez pedig nagyon ritka, nem csak az ő posztján, hanem a játékban bármikor. Ugyanakkor óvatosan a draftolásával, mert igencsak rezeg a kezdő szerepköre a Jaguarsban.

 

7. Sean Lee

 

Leenek is a legnagyobb hátránya a sok sérülés, pedig ha egészséges, akkor top10-es linebacker a való és a fantasy életben is. Szerelések, sackek, interceptionök, széles repertoárral rendelkezik a fantasy pontok gyűjtésében. Ha szeretsz kockáztatni, őt mindenképp írd fel a listádra.

 

usa-today-8197310.0

 

8. DeAndre Levy

 

Levy amikor épp nem patkányokat eszik meg hasonló őrültségeket csinál, akkor top linebacker. Meg persze ha egészséges, ezzel ugyanis hadilábon áll ő is. Érdemes lesz figyelni a sérülés státuszát, ha zöld utat kap a játékra, akkor mindenképp szánj rá egy 10 körön belüli picket.

 

9. Derrick Johnson

 

A Chiefs egyik motorja a front7-ben, rendkívül sokoldalú játékos, aki kiheverte a 2014-es sérülését. Az ő választásával sem nagyon lehet mellélőni, a 120+ pontot szinte garantálni tudja, az pedig bőven jónak számít a linebackerek között.

 

10. Alec Ogletree

 

Ameddig nem esett ki, közel 10 (9,63) pontot átlagolt meccsenként, ezt sokszor a kezdő futónk is megirigyelné… Idén visszatért, ráadásul a nagy pénzért játszik, amivel mi csak jól járhatunk. 10 körön belüli pick.

 

11. Bobby Wagner

 

A Seattle védelmének az agya, kiváló játékos, aki a fantasy fociban is évről évre fejlődik. Sajnos ő sem szerencsés a sérülések terén, mindig össze tud szedni valami nyavalyát, de ezt leszámítva tartósan 100+ pontos átlagot tud hozni.

 

12. Jerrell Freeman

 

A csapata új, a játéka nem lesz, az egyik legjobb belső linebacker duót fogja alkotni Danny Trevathannel a Bearsnél. Utolsó két szezonját nem tudta egészségesen befejezni, de ennyi kockázatot megérhet az ő kiválasztása.

 

13. D’Qwell Jackson

 

Jó az öreg a háznál! Utolsó két szezonjában eszméletlen mennyiségben termelte a fantasy pontokat, amivel mindenki figyelmét felkeltette. Ugyan kiesett mellőle a pont előtte lévő Freeman, a játkában nem várható nagy visszaesés.

 

94d27d7b9ba22435890f6a7067008072_tx600

 

14. Anthony Barr

 

A tavalyi szezonja fantasy szempontból nem úgy alakult ahogy tervezte, de a liga egyik legsokoldalúbb linebackere nem hiányozhat egy ilyen listáról. Kicsit homer pick, mert én nagyon kedvelem, és nem létezik, hogy a benne rejlő tehetség ne tegye értékessé fantasyban.

 

15. C.J. Mosley

 

Mosley berobbant az NFL-ben 2014-es debütálása alkalmából, bár a tavalyi szezonjában kevesebb pontot hozott. Lemondani róla viszont felesleges, főleg hogy eddig sok társával ellentétben neki még nem volt gondja sérülésekkel profi pályafutása alatt.

 

16. Deone Bucannon

 

A safetyből linbackerré képzett játékos gyakorlatilag a Cardinals egyszemélyes linebackersora, fantasy szempontból legalábbis. Coverage képességei alapján kiváló interception forrás lehet, amit tavaly is bizonyított, ráadásul vissza is vitte TD-re a tavalyi egyetlen pickjét.

 

17. Jordan Hicks

 

A másodéves játékos kiváló szezonkezdést produkált, csak egy sérülés hamar véget vetett a szezonjának. Pedig 8,38 pontot átlagolt, ami 138 pontnak megfelelő összeredmény lett volna 16 meccsen, egy újonctól ez több mint ígéretes. Idén átálltak 4-3-as védelemre, amivel Hicks MLB-vé lépett elő, én sokat várok tőle.

 

18. Kwon Alexander

 

Hickshez hasonlóan ő is tavaly került a ligába, a bemutatkozása pedig elsöprő lett. A való életben ugyan még bőven lenne mit tanulnia, fantasy szempontból viszont tökéletes teljesítményt hoz, ami idén csak javulhat pontszámokban.

 

19. Lawrence Timmons

 

Az állandóság mintaképe. Nem hoz kiemelkedően magas pontszámokat, főleg a fönti játékosokhoz képest, de egy bizonyos szint alá sose megy. Aki az állandóságban bízik, annak csak ajánlani tudom.

 

20. Ryan Shazier

 

Shazier félelmetes számokat tudna produkálni, ha egyszer az életben végig tudna játszani egy teljes szezont. Följebb nem mertem helyezni, de a top28-ban mindenképp helye van, egyik személyes kedvencem.

 

Jun 14, 2016; Jacksonville, FL, USA; Jacksonville Jaguars linebacker Myles Jack (44) looks on during minicamp workouts at Florida Blue Health and Wellness Practice Fields. Mandatory Credit: Logan Bowles-USA TODAY Sports

 

21. Myles Jack

 

A DE poszttal ellentétben a linebackereknél nem ritka, hogy az újoncok képesek az élmezőnybe keveredni fantasyban, és kitől lehetne ezt leginkább elvárni, ha nem a class egyik legjobb LB-jétől? Én jó szezonra számítok tőle, persze az injury státuszának figyelése melegen ajánlott.

 

22. Deion Jones

 

Jonest idén választotta ki a Falcons a játékosbörzéről, és kíméletlenül gyilkolja az ellenfeleit a felkészülési meccseken és az edzéseken egyaránt. Nem árt az ő nevét is felkarcolni valamilyen jól látható helyre.

 

23. Brandon Marshall

 

Ő Danny Trevathant vesztette el maga mellől az offseason során, így én egy kisebb visszaesésre számítok tőle. Azonban a listán mindenképp helye van, amióta bekerült a Broncos kezdőjébe, kiváló számokat hoz.

 

24. Mark Barron

 

A bitangerős Rams front7-nek hála róla abszolút elfeledkezhetnek a támadó oldalon, ez meg sok-sok ponttal gazdagíthatja tulajdonosait. Tavaly volt az első igazán komoly fantasy szezonja, de idén ha javulni nem is, visszaesni érzésem szerint nem fog.

 

25. Danny Trevathan

 

Vele is az a legnagyobb baj, hogy üvegből van a teste, pedig ha képes lenne egy teljes szezont végigjátszani, akkor a posztja top10 játékosa között lenne a szezon végén pontszámokban. Talán majd a Bearsnél…

 

26. Su’a Cravens

 

Kissé meglepő lehet az ő neve, de nekem nagyon tetszenek a safety-linebacker hibridek, mert ez csak a sokoldalúságuknak egyik bizonyítéka. A sokoldalúság pedig sok fantasy pontot ér.

 

27. Malcolm Smith

 

Az egykori Super Bowl MVP otthagyta a Seahawks csapatát, és a Raidershez igazolt, ahol – fantasy szempontból legalább is – kivirágzott. Hogy ez csak egy szezonos csoda volt, vagy innentől tartósan ez várhatóm tőle, én inkább előbbire tippelek, ezért csak a 27.

 

28. Eric Kendricks

 

Impozáns a Vikings linebacker sora, köztük Eric Kendricks is. Második évére készül, és bár az első sem okozott csalódást, idén még nagyobbat szólhat majd. Hátsó körökben ajándék lehet.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!