Connect with us

Hír

Egyre közelebb Las Vegashoz a Raiders

Az utóbbi időkben nagyon beindultak a költözések a ligában, hiszen gazdaságilag így még több pénzhez juthatnak a csapatok és a liga egyaránt. Ismét a nyugati part az egyik fő állomás, ám most a kaszinók fővárosa, Las Vegas lehet az új NFL helyszín.

 

raiders

 

Egy tegnapi nevadai ülésen ugyanis 750 millió dollárt különítettek el a hotelek és kaszinók adóiból azért, hogy egy vadiúj létesítményt húzzanak fel a városban, ezt 2/3-os többséggel megszavazták. A tervek szerint 1,9 milliárd dollárból (750 millió dollár a fenti bevételekből, 500 millió dollár a Raiderstől, és 650 millió dollár a milliárdos kaszinómágnás befektetőtől, Sheldon Adelsontól) felépített stadion lenne az, ami turisztikailag és gazdaságilag is fellendítené Las Vegast. Mark Davis, a Raiders elnöke nagyon örül annak, hogy ilyen jól és gyorsan haladnak a dolgok, és büszke lenne arra, ha a Raiders szurkolók egy ilyen új komplexumot tekinthetnének otthonnak.

 

Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy Oaklandben nagyon ragaszkodnak a csapathoz, és remélik, hogy valahogy mégis füstbe megy a költözésről való terv, ugyebár még a 32 csapat elnöke nem szavazott még erről. Valamint néhány vegasi elemző is kételkedik abban, hogy tényleg akkora hasznot hozna egy új stadion építése az így is kaszinókból és hotelekből meggazdagodó városnak. Becslések szerint olyan 450 ezer turistát és vendég szurkolót várnának évente a stadionba, ami 620 millió dollár bevételt is jelenthet a városnak, ám ezzel sokan nem értenek egyet.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!