Connect with us

Szabadügynök

Hogy tör ki a szürkeségből a Bengals? – FA-kitekintő

 

A Cincinnati Bengals szezonja csalódást keltő volt és nem hogy nem lett meg a rájátszás, de igazából egy pillanatig sem volt rá esélyük. Igaz, több sérülés is hátráltatta őket, de a korábbi évekhez képest több csapatrész is alulteljesített. Szerencséjükre az offseason alatt közel 45 millió dollárjuk (12. legtöbb) áll majd rendelkezésre, hogy megtartsák fontosabb szabadügynökeiket és szerezzenek a hiányposztjaikra játékost.

 

A 45 millió azért is hangsúlyos, mert a szerződéseiket elnézve nem igazán tudnak senkit elküldeni, aki után jelentős pénzösszeg szabadulna fel. A drágább játékosaik közül mindössze Tyler Eifert, Vincent Rey és Rey Maualuga küldhető el dead money nélkül, de Eifertre biztos nem ez a sors vár, a két ILB-nn nyert 3 millió (fejenként) pedig nem olyan jelentős, hogy elzavarják őket. Teljesítménye alapján egyébként Maualuga lenne erre esélyes, de nem olyan mély a Bengals ILB sora, hogy ezt könnyű szívvel megtegyék.

 

Fontosabb szabadügynökök

 

Pénz tehát nem nagyon szabadítható fel, nézzük kiket kellene tehát megtartani. A két legfontosabb szabadügynök a támadófalból van és optimális esetben mindkettőjüket meg kellene tartani. Andrew Whitworth és Kevin Zeitler is posztja legfelsőbb krémjéhez tartozik, így mélyen zsebbe kell nyúlni, ha maradásra akarják bírni őket. Érdekes módon Whitworth maradására mégis kevés az esély, ugyanis közel 10 millió dolláros átlagfizetést nem szívesen ad a Bengals egy 35 éves játékosnak, viszont olyan csapatok, akik 1-2 évben gondolkoznak és kell egy jó tackle, lecsaphatnak rá. Zeitler már nagyobb valószínűséggel marad, még ha ez szintén 10 millió körüli összeget jelent majd a Bengals számára. Egy 3-4 éves szerződés simán benne van a pakliban, de minden centet megér.

 

zeitler

 

A két falemberen kívül már nincs olyan játékos, aki kulcsfontosságú lenne, de pár mélységet biztosító peremember szerződését meg kell hosszabbítani. A védőfalban Domata Peko szerződése jár le, de nem hiszem, hogy két kézzel fognak kapkodni utána, mivel rendkívül gyengén játszott a szezonban, ezért eddig közel 5 milliós fizetését nem gondolom, hogy viszont látja. A nemrég érkezett Brandon LaFell már kaphat még egy esélyt, mivel Green után nagy az üresség elkapó poszton és LaFell, Green sérülése után nem is volt rossz. Egy rövid távú, 2-3 éves szerződéssel megkínálhatják. A kezdők közül még lejár Dre Kirkpatrick szerződése is, de ő sincs abban az alkupozícióban, hogy sokat kelljen adni neki, valamint a rutinos, Karlos Dansby is szabadügynök lesz, de a hírek szerint nem számolnak vele. Érdemes még megemlíteni Rex Burkheadet, aki a két elsőszámú futó sérülése után egész szépen szállt be. A többiek játékideje már elhanyagolható, így erre a hét emberre kell költeni Cincinnatiban, de rájuk se megy el több mint 30 millió (még ha mind a két falembert megtartják, akkor se), így még bőven marad mit költeni.

 

Hiányposztok

 

Érdekes csapat a Bengals, mert ha mindenki egészséges, akkor nem sok hiányposztja van. Amennyiben az egyik támadófalemberrel mégsem hosszabbít a csapat, akkor ide mindenképpen kell hozni valakit, ha ez Whitworth lesz, akkor egy fiatalabb LT biztos érkezni fog. Hogy ez ki lehet, arról nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, de talán az NFC North csoportjának több lejáró szerződésű támadófalemberének egyike lehet a befutó.

 

Todd-Davis-Broncos

 

A védelemben már jóval több az erősítésre/mélyítésre váró csapatrész. A védőfalba Peko esetleges maradása ellenére is elférne egy-két név, egy szituációs pass rusher is jól jönne és cornerback, illetve inside linebacker poszton is lehetne válogatni. Az már kérdés, hogy pass rusher nem nagyon van, akire érdemes vadászni, ugyanis Michael Johnson mellég még egy öreg rushert húzni nem okos ötlet. ILB posztra már annál inkább érdemes bepróbálkozni, főleg ha Dansby tényleg nem marad, talán Kevin Mintert, Todd Davis, Gerald Hodges vonalon érdemes elindulniuk, akik nem olyan drágák a piacon. A cornerback poszt pedig kész aranybánya idén, ha komolyan gondolják a fejlődést, akkor érdemes megkörnyékezni az egyik nagyobb nevet.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!