Connect with us

Minden ami NFL

A legnélkülözhetetlenebb elemek – AFC West

 

A bajnok csoportja után, következzen egy olyan, ahol három – kis szerencsével négy – rájátszás esélyes gárda viaskodik. A meglepő, hogy ezek ellenére nem olyan könnyű megtalálni a legnélkülözhetetlenebb elemet a csapatokban és nem minden esetben azért, mert olyan sok jó teljesítmény van.

 

 

Kansas City Chiefs

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Andy Reid

 

A választás egyértelmű. Ez a Chiefs offense nem sztárjátékosokból áll, nem sokat tapasztalt emberekből, de talán nem is a legrátermettebb focistákból. Alex Smith korlátjait mind ismerjük, de Reid ezek ellenére kihozza a maximumot a támadójátékból és képes 10+ győzelmes szezonokba hajszolni csapatát. A Chiefs az egyik legváltozatosabb támadóplay-ekkel operáló csapat és sokszor nagyon tetszetős amit csinálnak.

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Eric Berry

 

Berry nem csak játékával vagy szellemi tulajdonságival, de puszta jelenlétével vezéregyéniség tud lenni a pályán és a pályán kívül is. Története és lelkiereje erőt ad a játékostársaknak és mentorként tekintenek rá. Nem mellesleg a liga egyik, ha nem legkomplettebb safetyje. Jól dolgozik a boxban, kiváló coverage munkát végez, igazából mindegy hogy free vagy strong safetyként számítasz rá, biztos nem hagy cserben.

 

Oakland (Las Vegas) Raiders

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Derek Carr

 

Meglepő lehet, hogy egy fiatal játékos, akinek jó formán 2 jó szezonja volt nélkülözhetetlen, de a quarterback poszt sajátossága, ha van egy megbízható embered, akire adott esetben tudsz terhet pakolni, akkor aranyat érhet. Carr jóval több egy game manager irányítónál és igaz hogy elit fal védi mégis kell az a faktor ami meg van benne a győzelemhez.

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Khalil Mack

 

Bő lére eresztett indoklás nem szükséges. Mack a liga legjobb három pass rushere között van már második éve folyamatosan. Nem elég hogy az elmúlt két évet tekintve ő helyezte a legtöbb pressure-t az irányítókra, de futás ellen is kiváló. Ráadásul igazi playmaker is. Fumble-t csinál, fumble-t szed össze, negatív yardon szerel és még mindig nagyon fiatal, így hosszú távon vezér lehet.

 

Los Angeles Chargers

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Philip Rivers

 

Sokan elfelejtik, hogy Rivers milyen korszakos irányító, mert valahogy soha nem állt össze a keze alatt igazán a csapat. Pedig Riversben megvan minden, ami egy igazi franchise QB ismérve, soha nem adja fel, jó karereje van, jól olvassa a védelmeket és nem veszett ki belőle a tűz sem. Már csak egyedül a győztes mentalitást kellene a csapatára is ráerőltetni.

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Melvin Ingram

Nem igazán védelméről híres a Chargers, az egyetlen igazán meghatározó játékos is elhagyta a csapatot tavaly, így a leginkább nélkülözhetetlen talán Ingram. Főleg posztja miatt nem mindegy, hogy teljesít egy pass rusher, ugyanis nagyban segíti az egész defense játékát egy kiváló játékos, jó teljesítménye. Ingram igazán nagyot nem robbantott, de mi sem bizonyítja, hogy mennyire fontos, mint hogy a magas franchise tag fizetés ellenére is, vállalta a csapat a megtartását.

 

Denver Broncos

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: C.J. Anderson

 

Először vagyok igazán bajban, mert az edzői gárda kicserélődött, így őket nem mondhatom, az irányítók zöldfülűek, az offensive line siralmas, Thomas pedig akármilyen jó játékos, valahogy soha nem éreztem rajta azt a tüzet és plusz faktort. Először Sanders jutott eszembe, de nem feltétlenül virágzik a támadójáték az ő jó teljesítményétől. Sokkal fontosabb lenne ennek a támadósornak egy jó C.J. Anderson, aki ha kell küzd, végigbrusztolja a mérkőzést és az átlag alatti blokkoló munka ellenére nem panaszkodik, hanem teszi a dolgát. Amikor van futójáték, akkor nem is akadozik az offense.

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Von Miller

 

Bármennyire is szerettem volna ide Chris Harrist írni, aki már lassan három éve a liga legjobb cornere, egyszerűen kevesebb súllyal tud belenyúlni a mérkőzésekbe, mint Miller. Na, nem mintha Miller rossz választás lenne, ugyanis Mack mellett a liga kiemelkedő pass rushere évek óta és láttuk a tavalyelőtti rájátszás menetelés alkalmával, hogy mérkőzéseket tud eldönteni. Ráadásul fontos szituációkban sem mond csődöt.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!