Connect with us

Magyar foci

Hétvégi meccsdömping a HFL-ben

A 2017-es HFL második fordulójában mind a hat csapat egy hétvégén lép pályára, izgalommal teli két napnak nézünk elébe. A fővárosi és vidéki szurkolók igényei egyaránt ki lesznek szolgálva, hiszen Dunaújvárosban, Budapesten és Egerben is záporozni fognak a nagyobbnál nagyobb ütések. A forduló végére pedig egy nyeretlen és egy veretlen csapat fog marad, lássuk, kik lehetnek azok és mi milyen eredményeket várunk!

 

Eger Heroes vs Budapest Wolves – április 22., 14.00 (Eger, Északi Sporttelep)

 

Az első fordulóban diadalmaskodó Heroes hazai környezetben fogadja a kezdetben várakozáson alul teljesítő Wolvest a HFL második játéknapjának nyitómérkőzésén. A vendéglátók kirobbanó formát mutattak a Győr ellen, különösképpen a földön, ahol szinte foghatatlanok voltak, ezt igazolta Vakarcs és Green parádés teljesítménye. Az offense viszont nagyon kiegyensúlyozatlan volt, teljesen eltolódtak a futás felé, passzolni alig próbálkoztak, mely akkor elég volt a sima győzelemhez, de ki tudja, hogy ez elég lesz-e a későbbiekben is. Abban viszont szinte biztosak lehetünk, hogy meg fog nyílni a passzjáték, még akkor is, ha nem lesz könnyű dolguk Aliéknak a levegőben. A védelem a Sharks ellen elég biztató teljesítményt tett le az asztalra, levették a pályáról a győriek legjobbjait, melyet a 18 bekapott pont jól igazol. A viharfelhők azonban elkezdtek gyülekezni, hiszen a védelem egyik legjobbja, Chris Hall sérülést szenvedett a Miskolc Renegedes Div I-es meccsén, így sajnos kénytelen kihagyni a találkozót. A DB-sor tehát gyengült, mely nem jó hír, hiszen a Wolves kifejezetten passzorientált csapat, tehát kell a nyomás a védőfaltól, hogy könnyebb dolga legyen a secondarynek.

Ez a keménység hiányozni fog Hall távollétében.

A budapesti csapat gyakorlatilag egy hullámvasúton ül, hol nagy pofonba szaladnak bele, hol bravúr győzelmet aratnak egy rivális ellen. A HFL-t egy meglepő vereséggel kezdték, majd az osztrák Div I-ben két kiütés között sikerült legyőzniük a Bratislava Monarchs csapatát. Az offense-ben a legnagyobb potenciált a passzjáték jelenti, de megfelelő védelem nélkül Bencsicsnek még menekülni sincs ideje, melyre megoldást kell találnia Kovács Istvánéknak. Lenner Péter segíthet ezen futásaival, hiszen jó formában van, sokat segíthet majd az irányítójának. A védelemben is több ok lehet a bizakodásra, jött két import is Xavier Marsden és Michael McCrary személyében, mindketten a másodvonalat fogják erősíteni. Kérdés, hogy ez alatt a rövid idő alatt mennyire sikerül felvenniük a ritmust és átlátni a playbookot, valamint az is, hogy egész defense-nek mennyire fog majd menni az egri futójáték lelassítása.

A hétvége nyitányán egy nagyon kiegyensúlyozott, látványos mérkőzést várunk a két csapattól, mely sok szerzett pontot fog majd eredményezni. A Wolves feléledni látszik és bizonyítani akarja, hogy egy HFL meccs alapján nem szabad őket leírni, míg az Heroes az előző fordulós teljesítményét lovagolná meg. Nehéz tippelni erre az összecsapásra, megosztottak a tippjeink a szerkesztőségen belül.  A mérkőzést élőben követhetjük majd 13:45-től a Digi Sport 2 csatornáján, így a távol maradók sem fognak lemaradni egyetlen akcióról sem. Ennek ellenére mindenkit buzdítunk, hogy fáradjon ki a helyszínre és a lelátóról kövesse az eseményeket!

 

Budapest Cowbells vs Győr Sharks – április 22., 16:00 (Budapest, ELMŰ Sporttelep)

 

Két sebzett vad találkozik a forduló második mérkőzésén a fővárosban, így mindenképp magas intenzitású találkozóra számíthatunk. A Cowbells két vereséggel kezdte a szezont, előbb a magyar bajnok Steelerstől kaptak ki, majd a Vukovi Beograd verte őket egy igazi ki-ki meccsen. A Czirók vezette offense az első félidőben ezúttal sem mozgott rosszul, azonban a második játékrészben nem sikerült pontot tenniük a táblára, ez némi bizonytalanságra adhat okot, tekintve hogy a Steelers ellen is csak egy TD-t értek el a szünet után. Ahogy az is aggasztó, hogy Németh Bence térdszalag-szakadást szenvedett a múlt héten, míg a DT Józsa Dávid a szerdai edzésen sérült le, szintén a térdével akadtak gondok, így kénytelen lesz távol maradni. Jó hír viszont, hogy Németh Márton visszatérhet Achilles-sérüléséből, így már csak a védőfal közepét kell valahogy rendbe raknia Trabelsi stábjának. A csapat azonban magabiztos, élvezték az előző találkozót és pozitívan állnak a hétvégi összecsapás elé.

A győrieknek figyelniük kell majd Czirók hard countjára.

Eleinte a Győr sem volt kilátástalan helyzetben az Eger ellen, a támadókban volt bőven elképzelés, de sok egyéni hiba tarkította játékukat, melyek rendere megbosszulták magukat. Garcia sok reményt adhat a csapatnak, és ha Fernandez, Becs, valamint Börzsei is fel tud lépni, akkor a sebzett Bells secondarynek igen hosszú napja lehet. A gameplant viszont nem lehet csak a passzra építeni, meg fogja bosszulni magát, ha újra 40-szer passzoltatják az irányítót, teljesen elhanyagolva a futást. A védelemben a legnagyobb kérdés megint az lesz, hogy mit kezdenek a futással, mert a Cseperkáló-Roják kettős egyáltalán nem gyengébb a Heroes futó duójánál. Ha a front7 nem lesz a helyzet magaslatán, akkor nagy bajban lesznek újra, de Burlesonék biztosan készültek az ellenfél előző meccseiből.

 

Tekintve, hogy a Cowbells egy rutinosabb, összeszokottabb és némileg jobb erőkből csapat, ezen a mérkőzésen ők lesznek favoritok, hiába kezdték két vereséggel a szezont. Azonban nem írnánk el a Győrt, mert ha megtalálják a balanszt a passzok és a futások elosztásában, akkor könnyen kivéreztethetik a budapesti alakulatot, főleg akkor, ha nem fog menni az offense-ük.

 

Dunaújváros Gorillaz vs Miskolc Steelers – április 23., 15:00 (Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion)

 

A játékhét rangadójának is kikiálthatjuk a Gorillaz-Steelers mérkőzést, hiszen két győztes csapat találkozik Dunaújvárosban a forduló egyetlen vasárnapi találkozóján. A Gorillák nagyon magabiztosan verték a Farkasokat, már-már iskolafocit produkáltak, a támadók és a védelem egyaránt magas fordulatszámon pörgött. Az offense legjobbja Mészáros Márton volt, akire ezúttal is vezérszerep fog hárulni, Bachrathy sok labdával fogja keresni kedvenc célpontját. Az irányító tehermentesítéséért ezúttal is Hegedűs és Crawford fog felelni, akiknek – a támadófal mellett – nagy szerepük lesz abban, hogy a miskolci front7 ne üsse agyon a QB-t. Ahogy azt sokan várják, a védelemben a Chungong-Williams import duó feladata lesz a Steelers szintén import elkapóinak, Rice-nak és Bensonnak a kordában tartása, parádés matchupokat figyelhetünk majd meg.

A Gorillaz sikerhez nagyon kell majd Mészáros és az ilyen blokkok.

A miskolci alakulat is dagadó mellkassal vághat neki a hosszú túrájának, hiszen bebizonyították, hogy nem érdemtelenül lettek az ország legjobb csapata. Az offense már-már foghatatlan, az elitnek számító Cowbells védelem sem tudott mit kezdeni a Jordan vezette többfejű szörnnyel. Tavalyhoz képest a futójáték is feljavult, így egyáltalán nem tekinthető egydimenziósnak a miskolciak támadósora, Lesiv Pavlo sok labdacipelésre számíthat. A defense szintén bizonyított, hiszen 14 ponton sikerült tartani a tavalyi ezüstérmest, sikeresen tudták hatástalanítani a futó- és passzjátékot egyaránt. Ebben nagy érdeme van az edzőként és játékosként is funkcionáló Eaton Demetrius Lamarnak (Meechie), aki jól összerázta a csapatot és nem utolsó sorban hihetetlenül sokszínű játékos a védelem közepén. Bachrathyék tehát egyáltalán nem számíthatnak olyan fickándozásra, mint legutóbb.

 

Nehéz tippelni erre a mérkőzésre is, de a valószínűleg az fog dönteni, hogy melyik támadósor lesz potensebb, kik tudják jobban megtalálni a védelmek gyenge pontjait. Ebben a tekintetben pedig a Steelers a jobb, egységesebb csapat, elsősorban a passzjátéknak köszönhetően. Nehéz elképzelni, hogy egyszerre legyen mindkét külföldi elkapó “leárnyékolva”, egyikük parádézása valószínűleg sorsdöntő lesz, így chestert kivéve miskolci sikerre számítunk.

 

(A mérkőzés helyszíne az időjárás függvényében változhat, és ezáltal a stadiontól nem messze lévő műfüves pályán kerülne megrendezésre. A belépés egyébként minden kilátogatónak ingyenes lesz, a változásokról érdemes csekkolni az esemény facebook eventjét.)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!