Connect with us

Hír

A 24 millió dolláros irányító dolga az is, hogy szereljen

Kirk Cousins a Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen egy interceptiont követően megpróbálta szerelni a Bengals linebackerét, Vontaze Burfictet. Ez egy elég veszélyes kísérlet és könnyen vissza is üthet. Nem is kell annyira messzire menni, pont a Bengals járt két éve rosszul azt követően, hogy Andy Dalton próbált szerelni hasonló szituációban. Dalton ujja eltört és az egész szezonjának vége is lett, így hiába játszott addig nagyszerűen a Bengals, a kezdő irányítójuk elvesztését nem bírták már el a rájátszásban.

 

 

Az alapszakaszban sem gyakran látunk olyat, hogy egy irányító komoly tackle-t mutasson be, egy előszezon mérkőzésen pedig egyenesen fölösleges ilyen szituációkba belemenni és az esetleges sérülést kockáztatni. Ezek alapján jogos lenne, hogyha Cousinst esetleg elővenné az edzői stáb, hiszen a franchise tag alatt 24 millió dollárt kereső irányítójukat nem kéne elveszteni egy fölösleges mozdulat miatt, elvégre mégsem a tackle-jeiért fizetik meg. Jay Gruden azonban nem lát ebben semmi kivetnivalót.

Kockáztatta a testi épségét, hogy végrehajtson egy tackle-t? Nagyon helyes. Ez egy versenysport. Elfogadhatatlannak tartom, hogy valakit hazai pályán csak úgy engedjünk pontokat szerezni, így nagyon örülök, hogy így tett. Ez volt a helyes és örülök, hogy ő is így látja.

Ettől függetlenül lehet nem ártana leülni beszélgetni Cousinsszal a színfalak mögött, hogy ne menjen bele ilyen rizikós helyzetekbe, ugyanis ha csak egy kicsit is szerencsétlenebbül végződik a történet, azzal mind a csapat, mind a játékos nagyon rosszul járhat a jövőben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!