Connect with us

Hír

Soha nem látott ütemben fogynak a játékosok már a szezon előtt

Nincs olyan csapat, játékos, szurkoló a ligában, amelyik ne rettenne el a következő három betűt olvasva vagy hangot hallván: ACL. Non-kontakt sérülés lévén egy rossz mozdulat is elég ahhoz, hogy egy egész szezonja menjen a kukába egy játékosnak. Az utóbbi időben rendkívül gyakoriak az ilyen sérülések az NFL-ben és jelenleg úgy állunk, hogy 2017-ben minden eddiginél több ACL szakadást diagnosztizálhatnak a játékosok közt még mielőtt elkezdődne az alapszakasz.

A számláló két preseason hétvégét követően 20-nál jár, majdnem annyinál, mínt az elmúlt 3 évben a szezonnyitó előtt, ha pedig ilyen tempóban folytatódik a játékosok kiesése, akkor a 2013-as rekordot is könnyedén túlszárnyalhatjuk idén.

Csak néhány fontosabb név azok közül, akik idén már biztosan nem lépnek pályára csapatuk mezében: Ryan Tannehill, Kerry Hyder, Tavon Young, Goerge Fant és Derek Rivers, Dominique Easley.

Az ACL szakadásból való visszatérés, az orvostudomány fejlődésének köszönhetően egyre rövidebb időt igényel, Jordy Nelson pedig bizonyította, hogy nem lehetetlen ugyanolyan jól játszani a sérülést követően, mint előtte. Mindettől függetlenül, egy 7-9 hónapos kihagyásra mindenképp számítania kell azoknak akik ilyen sérülést szenvednek, de ez nagyban függ attól is, hogy a többi térdszalag milyen állapotba kerül azt követően, hogy beüt a krach.

Ezek alapján teljesen logikus, hogy a liga rövidíteni szeretné a preseasont négyről, három hétre, így a játékosok is kisebb terhelést kapnának az első hét előtt, ami minden bizonnyal csökkentené az ACL szakadások gyakoriságát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!