Connect with us

Hír

Mennyit is ér Brandon Williams a Ravens számára?

Egy NFL csapatnak nem hiába van 53-as kerete, ugyanis a sérülések elég gyakoriak ebben a sportban, a kieső láncszemek pótlásáról meg gondoskodni kell. Ezt még annak a Baltimore Ravensnek is el kell fogadnia, akik vezetik a legtöbb sérültlistára adott játékosok névsorát, amit már a preseason elején megkezdtek. Brandon Williams szerencsére nincs ezen a listán, ugyanakkor hetek óta nem bevethető, a hiánya pedig nagy érvágás a védelemnek.

 

 

A Ravens szabadügynökpiaci ténykedése során néhányan csodálkoztak, amiért a megannyi szabadügynök közül pont a nose tackle Brandon Williams megtartása valósult meg, hiszen ő “csak egy nose tackle”. Dontari Poe-t tartják (tartották) a legjobbnak a posztján, de még őt sem tartotta meg a Chiefs, ebből adódóan sokan meghökkentek, hogy Williams maradt Baltimore-ban. Mi az hogy maradt, egy 5 éves, $52,5 milliós szerződést toltak az orra alá, ami már tényleg felkeltette az NFL társadalom figyelmét, hogy ezt mégis miért? Az ok pofonegyszerű: mert Brandon Williams egy k*rva jó játékos!

 

Nézzük csak meg a Ravens idei statisztikáit! Williams az első két fordulóban állt csapata szolgálataira, akkor 170 futott yardot engedtek az ellenfeleknek összesen, meccsenkénti átlagra bontva 85 yardot. Azóta lábsérülés miatt nem tornyosult a védőfal közepén, a védelem pedig átlag 169,5 yardot nyelnek be meccsenként – a különbség tehát zongorázható. Természetesen egy fecske nem csinál nyarat, hiszen nem egyedül ő állítja meg a futójátékokat, de vele biztos nem kapnának be ennyit. Williams ugyanakkor két lábbal a földön áll, és nem tekinti magát annyira fontosnak.

 

Én csak egy egyszerű srác vagyok. Egy srác, aki már ki van éhezve a játékra, és lassan egy hónapja arra vár, hogy újra pályán lehessen. Szerencsére már jobban érzem magam, az edzéseken is teljes erőbedobással tudok részt venni, és még van két napom vasárnapig a további rehabilitációra. Egyelőre óvatosan vágtunk bele a visszatérésembe, de bizakodó vagyok, hogy vasárnap már ott leszek a gyepen!

 

A lila szörnyeteg Jerrick McKinnon és Latavius Murray számára okozna kellemetlen estét, ugyanis a Vikingshoz látogat majd a Ravens, reményeik szerint Williamsszel a fedélzeten.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!