Connect with us

Hír

Aaron Rodgers felépülése a vártnál gyorsabban halad

Súlyos csapásként érte a Green Bay Packers csapatát sztárirányítójuk elvesztése a Minnesota Vikings elleni csoportrangadón a 6. fordulóban. Rodgerst azóta megműtötték, és a rehabilitációját tölti, ami a riportok szerint jó ütemben halad – talán “túlságosan” is.

 

 

Rodgers egy Anthony Barral való ütközetet követően sérült meg, mint kiderült, kulcscsonttörést szenvedett az eset következtében. A veterán irányítónak már van erről tapasztalata, de most a másik vállával történt a szerencsétlenség. A Packers a műtétet követően IR-ra tette, de nem zárták ki a visszatérés lehetőségét. Az idei szabálymódosításnak hála ugyanis immáron két játékost is vissza lehet hozni a sérültlistáról, és Mike McCarthy nyilatkozata alapján bizakodó jeleket kaphattunk arról, hogy talán Rodgers lehet az egyik.

 

Nagyon jól halad a felépülése, az összes fitness edzőnk és orvosunk kézben tartja a rehabilitációját és a komplikációk elkerülését. Törekszünk arra, hogy ebben a mederben folytatódjanak a dolgok.

– mondta McCarthy.

 

Ám mielőtt lőnétek a tűzijátékokat, ne szaladjunk ennyire előre. McCarthy nyilatkozata és a riportok, hogy Rodgers már az edzőpályán is jelenését tette, kétségtelen nagyon jó, talán még korai jelek is, ám ez még nem jelenti azt, hogy holnaptól akár már a kezdést is tudná vállalni. Még mindig nem végzett dobómozdulatokat, és elvileg ez egy darabig még nem fog megváltozni, addig értelemszerűen nem is fog pályára lépni. Természetesen nem akar rohanó lépésekben haladni, de a kis dolgoknak is képes örülni.

 

Egyelőre csak örülök, hogy újra az edzőpályán lehettem, nagyszerű érzés volt a srácokkal készülni. Elhamarkodni azonban továbbra sem fogunk semmit, betartjuk az orvosok tanácsait, és nem erőltetjük a visszatérésemet.

– zárta rövidre a kételyeket.

 

Nem is kell elsietnie semmit, az IR tagságával ugyanis a 15. forduló előtt biztos nem léphet pályára, hiszen a 8 hetes aktiválási idő a minimum a sérültlistára került játékosok esetén. Továbbá az is biztos, hogyha minden esély elszállt a rájátszásra, akkor azért a pár meccs kedvéért nem fogják visszatenni őt a kezdőbe. Csakhogy nem szálltak el a Packers esélyei, és egykönnyen nem is fognak. Brett Hundley ide vagy oda, a Packers sorsolása egyáltalán nem vészes. A hétvégi Ravens, a Buccaneers és a Browns elleni meccs például nem reménytelen számukra, egyedül a Steelers elleni idegenbeli meccs az, ahol egyértelműen nem nekik áll a zászló. Az utolsó három meccsük viszont kőkemény (@CAR, MIN, @DET), de azokra meg lehet visszatérhet Rodgers. Szóval még ne írjuk le teljesen a Packers szezonját, de most Hundley-n és McCarthyn a főszerep, hogy kikaparják-e neki a gesztenyét.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!