Connect with us

Hír

Heti mikulás csomagok – kár volt keménykedni

Roger Goodell és az NFL nem szereti azt, ha valaki nem úgy cselekszik, ahogy ők akarják, ezeknek általában egy vaskos kis csekk az eredménye. Ezen a héten sem maradt el a csomagok kiosztása, több játékosnak is pénzben kell megfizetnie a szabálytalanság árát.

Első delikvensünk Justin Simmons, a Broncos másodéves defensive backje, aki a Chiefs elleni rangadón mért egy kiadósabb ütést az ellenfélre. Az áldozat a WR Demarcus Robinson volt, akit Simmons úgy talált el, hogy a fej és a nyak környékét célozta meg, mely egyértelmű szükségtelen durvaságnak minősül. Jegyezzük meg, hogy az egyetemi szabályok szerint, ekkor a free safetyt ki is kellene állítani, a profik között viszont “megúszta” egy 24309 dolláros büntetéssel. Marcus Peters touchdown ünneplése sem maradt el sárga zászló nélkül, kár volt zsákolnia a villák közé, mert jól tudjuk, hogy ez bizony szabálytalan. A részére kibocsájtott csekken az összeg rovatban a 12154-es szám szerepel.

A Patriots-Chargers meccsen sem volt baráti a hangulat a találkozó vége felé, ahogy egyre nőtt a feszültség. Az “áldozat” szerepét Joe Thuney, a Pats támadó falembere és Hayes Pullard, a Chargers linebackere vállalta magára. Mindketten 9115 dolláros büntetést kaptak, előbbi egy illegális blokk miatt (clipping), utóbbi pedig a Dion Lewison vétett sisakrács megragadásáért.

A múlt hét csütörtöki rangadón nem csak Kiko Alonsoban, hanem Matt Judonban is túltengett a tesztoszteron, ezt pedig a liga főura sose nézi jó szemmel. A mérkőzés vége előtt nagyjából négy perccel, mikor a Miami támadott behozhatatlan hátrányban, Kenyan Drake-et úgy vitte földre Judon, hogy az horse collar tackle-nek minősült. Azért, hogy ez ne forduljon elő még egyszer, 18231 dollárnyi büntetést kell befizetnie a Ravens védőjének. Visszatérve Alonsora, ő “csak” 9115 dollárt kell, hogy kicsengessen a Flacconak kiosztott szeretetcsomagért, eltiltást viszont nem kapott.

Páros büntetéseket osztotta ki a Falcons-Jets meccsen is, ahol szintén a védők megmozdulásait torolta meg az NFL. A Jets cornere, Darryl Roberts a második negyedben szükségtelenül tarolta le Devonta Freemant, ezzel 24309 dollárt kellett a bünti befizetésére elkülönítenie a költségvetéséből. Később, a negyedik negyedben, a Falcons nem kis méretű defensive tackle-je, Ahtyba Rubin csinált egy roughing the passer szabálytalanságot a századvirágzását élő Josh McCownon, ami 18231 zöldhasú befizetésével egyenlő.

Elég népszerű volt az elmúlt fordulóban a Rubin által elkövetett szabálytalanság, a Cowboys linebackere, Damien Wilson is csinált egy hatalmasat belőle, a szenvedő fél Kirk Cousins volt. A büntetés számára is 18231 dollárt jelent. Amit ritkán látunk, hogy a punter követ el szabálytalanságot, de erre is volt példa a Dallas-Washington meccsen. Nick Rose blokkolt mezőnygól kísérlete után Tress Way, a Redskins puntere nyomott egy alacsony blokkot a Cowboys visszahordását segítő játékoson, amivel ő is egy 9115 dolláros büntetést érdemelt ki.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!