Connect with us

Érdekességek

Nincs kérdés, a legjobb védelem Jacksonville-ben van

Éveket, sőt évtizedet vártunk rá, de újra van futball Jacksonville-ben. Már 2-3 éve várjuk, hogy a sok elköltött pénz a szabadügynökpiacon és a sok magas draftpick beérjen, de megérte várni. Idén ugyanis a Jaguars defense mindenkit elpusztít az útjából. Ennek köszönhetően könnyedén vezetik is a csoportot és ha a defense így folytatja, akkor a rájátszásban sem lesznek reménytelenek.

 

 

A Jaguars defense ugyanis rengeteg fontos és kevésbé fontos statisztikai mutatóban is az élen jár. Ami a legfontosabb véleményem szerint, hogy ők engedik a legkevesebb pontot meccsenként, 14.1 ponttal, tehát az ellenfelek alig szereznek több pontot átlagban, mint két touchdown ellenük. Ezt többek között úgy érik el, hogy 275.6 yardot engednek csak meccsenként, amiből átlagban mindössze 162 yard jön a levegőben. Mindkettő ligaelső mutató. Ráadásul az engedett 162 passzolt yard meccsenként, sokkal jobb, mint amit a No Fly Zone vagy LoB legjobb éveinek átlaga mutat.

 

Ha fenitek nem lennének elegek, akkor még további fontos statisztikákban is elsők. A mai NFL egyik legfontosabb eleme, hogy nyomást helyezz az irányítókra. Ők nem csak nyomást helyeznek, hanem zsákolják is a QB-eket, összesen 40 sack fűződik a Jaguars defense nevéhez, ami szintén ligaelső statisztika. A Yannick Ngakoue, Calais Cambell duó ebből összesen 24 darabot vállalt, aminél egy pass rusher páros nem tud többet felmutatni. Összesen ketten pedig 92 nyomásgyakorlást harcoltak ki, aminél csak a Chargers félelmetes duója tud többet a közösbe rakni.

 

Szintén fontos még hogy turnovereket kényszeríts ki, mert úgy mezőnypozíciót szerzel és meccseket döntesz el. A Jaguars ebben is élen jár. Összesen 13 kiharcolt és 9 összeszedett fumble-jük van, ami szintén ligaelső és 13 darab interceptionüknél is csak egy jobb akad. A Ramsey-Bouye duó különösen félelmetes. Bouye felé 30.6-os, Ramsey felé pedig 51.6-os irányítómutatóval hajigálnak a QB-ek, összesen pedig 6 interceptiont vállaltak. Ilyen statisztikák mellett nem túlzás azt állítani, hogy végre nem csak összeállni látszik a csapat, de valódi contenderként léphetnek pályára a playoffban is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!