Connect with us

Hír

A hét játékosai – Week 15

Nincs irányító a hét játékosai között, az AFC-ben tight end, cornerback és punter, az NFC oldaláról futó, cornerback és rugó lett a legjobb a héten.

AFC

A legjobb támadó: Rob Gronkowski

Nem meglepetés itt a kiváló tight end neve, hiszen egy nagyon fontos meccsen segítette csapatát győzelemre a Steelers ellen és ezzel nagy esélyt teremtve a Patriotsnak, hogy a rájátszásban végig hazai pályán játszhassanak. Gronkowski az utolsó Pats drive-ban, amikor megfordította a mérkőzést a vendég csapat Tom Brady irányításával 69 yardot szorgoskodott össze két elkapásból, a mérkőzésen pedig 168 yardot termelt összesen. Az eltiltásából visszatérő Gronkowski tehát fontos láncszeme volt a győztes Patriotsnak. Gronk a második player of the week címét kapta meg, a tight endek között ennél több csak a Hall of Famer Shannon Sharpe-nak van.

A legjobb védő: Marcus Peters

A fiatal cornerbacknek egy kemény csoportrangadón sikerült elérnie remek teljesítményt. Nagy szerepe volt Petersnek abban, hogy csapata 13 ponton tartotta a Rivers által irányított Chargerst. Peters a csapat három intercepionjéből kettőt szerzett meg, amelyből az egyiket 62 yardon keresztül hordta vissza, emellett még egy kiharcolt fumble-je is volt a tehetséges védőnek. Peters csak a harmadik olyan Chiefs védő, aki zsinórban három évben is a hét védő játékosának lett választva, a másik két játékos Derrick Thomas és Derrick Johnson.

A legjobb special teamer: Sam Koch

Koch puntjainak nagy szerepe volt abban, hogy a Ravens nyerni tudott Clevelandben és életben tartotta a playoff álmait a csapat. Kochnak ötször kellett puntolnia a mérkőzésen és ebből négy a húszason belülre érkezett, ráadásul három még az ötösön belülre is. Az egyik punt olyan jól sikerült, hogy utána rögtön az első playből sackelték Kizert és touchdownt ért el a Ravens védője Brandon Williams. Sam Koch az első punter lett, aki egy szezonban többször is megkapta a hét legjobb special teamere címet.

NFC

A legjobb támadó: Todd Gurley

Gurley vezetésével a Rams Seattle-ben alázta meg a Seahawks csapatát egy fölényes győzelemmel. A remek futó 21 kísérletből 152 yardot futott, illetve három futott és egy elkapott touchdownnal is hozzájárult csapata 42-7-es győzelméhez. Ezzel a győzelemmel a Rams közel került a csoportgyőzelemhez és hogy újra rájátszásba kerüljön 2004 után. Gurley a negyedik olyan játékos a Rams történetében, aki egy szezonban többször is megkapta a hét támadója címet, ezzel egy nem kis nevekből álló listához csatlakozott. A másik három játékos mind Hall of Famer, Eric Dickerson, Marshall Faulk, Kurt Warner.

 

A legjobb védő: Darius Slay

A Detroitnak már nem szabad hibáznia, ha rájátszásba szeretne jutni és ezt a Bears ellen nem is tették meg. A győzelmet főleg a védelmüknek köszönhetik, akik tíz ponton tartották a Chicagot. A Lions védelmi egysége háromszor is megszerezte a labdát interception formájában és ebből kétszer a cornerback Darius Slay volt az, aki lehúzta a labdát. Slay az első olyan detroiti játékos, aki két egymást követő évben megkapta a hét legjobb védője címet.

 

A legjobb special teamer: Robbie Gould

Garoppolo irányítása alatt harmadik győzelmét szerezte meg a 49ers, most a Titans volt az áldozat. Robbie Gould nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a héten is győzelemmel menjen le a pályáról a San Francisco-i csapat, a 49ers 25 pontjából 19-et a rugó ért el, mivel hat field goalt is értékesített, valamint az egy TD után járó extra pontot is bevágta a póznák közé. Gould Garoppolo irányítása alatt nem unatkozik a mérkőzéseken, az utóbbi három meccsen 15 field goalt és három extra pontot értékesített és ez idő alatt nem hibázott el egy rúgást sem. Gould a harmadik olyan rugó a 49ers történetében, aki egy szezonon belül többször megkapja a hét legjobb special teamere címet, a másik két játékos David Akers és Phil Dawson.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!