Connect with us

Hír

Több helyen is eldőlt a védőkoordinátorok kérdése

Januárban megszokás, hogy felpörög az edzőpiac, hiszen több csapat is főedzőt, koordinátort, general managert vagy pozíciós edzőt cserél az offseasonben. Az elmúlt napokból kimondottan sok hírről lehet beszámolni, először a védőkoordinátorokkal kezdjük.

 

Teryl Austin – Bengals

A pletykaként felmerülő hír mára hivatalossá vált. Teryl Austin otthagyta a Lionst, és elfogadta a Bengals állásajánlatát a megüresedett DC posztra. Austin Jim Caldwell stábjához tartozott, és miután őt menesztette a Lions, valamint nagyon valószínű, hogy Matt Patricia lesz a főedző, így kevesebb szerep hárulhatna Austinra a védelem megszervezésében. Ezzel szemben Cincinnatiben a saját képére formázhatja a védelmet, ami ha az idei Lions egységet nézzük, nem hangzik rosszul. A Lions szerezte ugyanis a harmadik legtöbb turnovert az alapszakaszban.

 

Paul Guenther – Raiders

Az előbb említett Austin épp az ő helyét vette át a Bengalsnál, Jon Gurden ugyanis vele szerette volna erősíteni a stábját Oaklandben. Sok név felmerült a posztra – többek között Austiné is – de Guenther neve elejétől a végéig ott volt az esélyesek között. Annyiból fura, hogy nem igazán van közös múltja Grudennel, ráadásul nem is nagy nevű szakember. A Bengals védelme például jobb esetben is csak átlagos volt, ezért sokan nem is értik, miért rá vadászott ennyire Gruden. Minden segítője, így Guenther is 4 éves szerződést kapott.

 

Vic Fangio – Bears

Bár nagyon hajtott rá a Packers, végül marad a jelenlegi stáb tagja Fangio. Matt Nagy ugyanis inkább a támadókra fog fókuszálni, ezért szeretné, ha egy megbízható ember kezébe kerülne a védelem, Fangio pedig az. A korábban a 49ersnél is remek munkát végző szakember a Bears rendkívül fiatal egységéből is kihozta a maxot, és elkezdett építeni egy olyan alapot, amire hosszú távon lehet építkezni. Ilyen a jó nevekből álló front seven, vagy a fiatal Amos – Jackson safetypáros is.

 

Gus Bradley – Chargers

Bradley szerződése is lejárt a héten, és akadt is nem egy kérője. Bár erős volt a csábítás a Packers és a Seahawks részéről is, végül sikerült megállapodnia vele a Chargersnek egy új, 3 éves szerződésről. Nem véletlenül volt kapós a neve, hiszen egy elképesztő egységgé kovácsolta a Chargers védelmét, ami előtte nem sikerült másnak, hiába álltak a rendelkezésükre nagy nevű játékosok. Bradley új sémát (3-4-ről 4-3) is adott a csapatnak, és ez telitalálatnak bizonyult.

 

Mike Pettine – Packers

Se Fangio, se Bradley nem jött össze, így maradtak a harmadik névnél, aki iránt senki nem érdeklődött. Pettine-ről mindenki a brownsos bukójára asszociál, ami óriási hiba. Egyrészt melyik főedző nem bukott Clevelandben, másrészt meg attól, hogy valaki HC-ként nem jó, koordinátorként még lehet hasznos. Így vagyok Pettine-nel is, aki öt évig volt védőkoordinátor (4 év Jets, 1 év Bills), és egyszer sem volt olyan védelme, ami ne lett volna top 10-es. Ebben a szezonban a Seahawksnál dolgozott consultantként, szóval akár onnan is csepegtethet valamit a Packers védelmébe.

 

Don “Wink” Martindale – Ravens

Miután Dan Pees visszavonult, a Ravens védőkoordinátor pozíciója is megüresedett, és házon belül orvosolták a problémát. Martindale eddig a linebackerek edzője volt, munkájáról pedig C.J. Mosley fejlődése ad példát, aki mára posztja legjobbjai közé tartozik. Az 54 éves szakember 2012 óta dolgozik Baltimore-ban, és minden ellesett Peestől ahhoz, hogy ne legyen semmilyen visszaesés a defense teljesítményében.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!