Connect with us

Hír

Montana: Fű nélkül megpusztultam volna

Amikor egy laikus megkérdezi, hogy mi a jó az amerikai futballban, a válaszok nagy részében biztos benne van az, hogy sok a kemény ütközés. Többek között ez is odaszögezi a tekinteteket a képernyők elé, de ennek megvan az árnyoldala is, amit csak a játékosok élnek át, a szurkolók nem.

 

 

Az utóbbi években egyre több játékosnak lesz súlyos, akár halálos kimenetelű betegsége is a megannyi ütközés miatt, vagy csak szimplán nyomorékká teszi 40 éves korukra a játékosokat. Több jelenlegi játékos is megnyilvánult már a CTE veszélyeit illetően, illetve visszavonult legendákról is sorra derül ki, hogy nem tudnak teljes életet élni a profi karrierjük során bekapott megannyi ütést követően. Ezúttal viszont egy olyan ex-játékos szólalt meg, aki nem csak az Egyesült Államokban ismert, hiszen többszörös Super Bowl és MVP győztes irányító volt. Az illető nem más, mint Joe Montana, aki arról beszélt, hogy a fű segítségével tudta elviselni ezeket a fájdalmakat, amik kikezdték a testét.

 

A marihuána elmulasztotta a fájdalmaimat, és egy olyan állapotba helyezett, amivel sikerült túlélnem ezt az időszakot, különben beleőrültem volna. Ideje lenne beszélni a globális legalizációjáról, mert emberek ezrein segíthet. Az orvostudomány mai szintjén könnyedén lehetne gyógyítási készítményeket előállítani belőle, mégsem hallunk ilyesmiről.

– mondta a 49ers és a Chiefs korábbi irányítója.

 

Montana egyébként már be is fektetett egy ilyen cégbe, hogy elősegítse a gyógyászati célra szánt marihuána elterjedését. Nem ő az első, és vélhetően nem is az utolsó, aki a marihuána gyógyító hatásai miatt próbálja elérni az NFL-nél, hogy ne járjon büntetés annak, aki füvezik. A kezdeményezés legutóbb akkor volt hangos, amikor Michael Oher feltöltötte Instagrajmára a megannyi gyógyszerről a képet, amiket szednie kell. Eugene Monroe, a Ravens korábbi játékoa az egyik élharcosa ennek a kezdeményezésnek, de Pat McAfee, a Colts tavaly nyáron visszavonult puntere szerint is csak idő kérdése, hogy elérjék céljukat. Az NFL-re ugyanis egyre nagyobb nyomás nehezedik a témában, és előbb-utóbb be fogják adni a derekukat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!