Connect with us

Hír

A Raiders megkérte Pennt, mondjon le a fizetése egy részéről

Donald Penn tavaly nyáron azért holdoutolt, hogy végre a játékának megfelelő fizetést kapjon. Ezt a csapat végül meg is adta neki, most azonban Grudenék arra kérték a 35 éves LT-t, hogy hát mondjon már le a tavaly kiharcolt fizetésének egy részéről.

 

 

Pennek még két évig van érvényes szerződése: idén 8,3 millió dollárt, jövőre pedig 10,3 milliót keresne. Elnézve, hogy nála rosszabb tackle-ök mennyivel többet keresnek nála, ez még mindig nagyon baráti szerződés a Raiders számára. Igaz, nem a tavalyi volt Penn legjobb éve, de még mindig a liga egyik legjobb tackle-je volt.

 

A Raiders persze elvileg megteheti, hogy keménykedjen, hisz az idei drafton egy első és egy harmadik kört áldozott tackle-re: reacheltek egy nagyot Kolton Millerért, majd behúzták Brandon Parkert a harmadik körben. De ez inkább hosszú távú stratégiának jól, amely szerint Miller kezdene idén RT-ben, Parkert pedig lehetne 1-2 évig képezni, hogy majd átvehesse Millertől az RT-posztot, aki pedig átmozogna Penn helyére a baloldalon.

 

Ha ugyanis Pennt – aki biztos nem fog belemenni a fizetéscsökkentésbe – kivágnák, akkor két újonc védhetné Carrt a fal szélén egy olyan csoportban, ahol Von Miller, Bradley Chubb, Justin Houston, Dee Ford, Melvin Ingram és Joey Bosa szintű pass rusher-duók játszanak. Nem egy életbiztosítás. Penn elküldésével egyébként 5,3 milliót spórolna a csapat.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!