Connect with us

Hír

Még mindig nagyon távoli a megállapodás a Rams és Donald között

Aaron Donald és a Rams továbbra sem tud megállapodni egymással és Sean McVay mester szerint nem is úgy néz ki, hogy ez a közeljövőben változni fog. Ráadásul Donaldnak augusztus 7-ig, azaz máig kellene megjelennie az edzőtáborban, hogy az idei szezonja úgymond teljesített legyen és jövőre szabadügynök lehessen.

 

 

Egy játékos csak akkor lehet korlátlan jogú szabadügynök, ha van négy kvázi teljesített szezonja. Ha nincs, akkor csak korlátozott szabadügynök lehet, a csapat pedig RFA-tenderrel magához láncolhatja. Donald egy szezont így már elbukott a tavalyi holdoutja miatt, most pedig el fog veszíteni még egyet, vagyis jövőre csak RFA lehet.

 

Persze szinte kizárt, hogy a Rams RFA-tendert tegyen rá. A tender olyan, mint a franchise tag egy nagyon olcsó változata. Ha a csapat egy első körös tendert tenne rá, akkor Donald 3-4 milliót kapna egy évre, azonban bárki tárgyalhat vele. Biztos lesz a piacon olyan, aki a játékos minden vágyát teljesíti, amit nem biztos, hogy a Rams meg tud neki adni: így egy első körös pickért cserébe Donald máris csapatot váltott.

 

A Rams ezt biztos, hogy nem kockáztatja meg, így ha idén nem tudnak megállapodni, akkor Donald akár RFA lesz, akár nem, jövőre úgy is franchise taget kap. Természetesen Donald azt sem fogja aláírni, neki hosszútávú szerződés kell és garantáltan ki fogja ülni a szezont, hogy FA-lehessen. Egyik fél számára sem szép kilátások.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!