Connect with us

Összefoglaló

Másfél meccsnyi Monday-meglepetés

Elég sok időnek kellett eltelnie magyar idő szerint kedd hajnalban, hogy helyre álljon a világ rendje. A Jets ugyanis meglepetést okozva nagyon simán gázolt át a Lions csapatán, majd a Raiders is úgy tűnt, megverheti a Super Bowl aspiráns Ramst. 

New York Jets @ Detroit Lions 48-17

A szezon legelső hétfő esti rangadón pályára lépett az idei draft 1/3-as pickje, Sam Darnold, és azonnal emlékezetessé tette a bemutatkozóját. Mindjárt a legelső passzával egy tipikus újonc hibát követett el. Megpróbálta a pályán keresztüldobva megjátszani az elkapóját, amitől minden létező edző óva inti az irányítóit. Meg is lett az eredménye, a Lions lehalászta a labdát, és visszavitték TD-re.

Mindjárt a legelső passz egy pick6. Ilyen kezdés után két lehetséges út állt Darnold előtt. Vagy összeomlik ettől a borzalmas bemutatkozástól, és eltemetheti a karrierjét, vagy elfelejti ezt, és a folytatásra koncentrál. És bármennyire is meglepő, de utóbbi történt. Darnold gyorsan túltette magát ezen a pick6-en, és a meccs hátralévő részében többet nem hibázott. Sorozatban adta a jó passzokat, és végül 198 yarddal és 2 TD-vel zárt. Egy ilyen borzalmas kezdésen így túllépni nem kis teljesítmény. Darnold fejben nagyon rendben van, és ez a fajta mentális erősség szép jövőt ígér.

A másik oldalon Stafford már közel sem volt ilyen jó. Sőt! Folyamatosan rossz döntéseket hozott, és négyszer is eladta a labdát. Igaz, a támadófal nem könnyítette meg a dolgát. Folyamatosan ütötték-vágtak, ahol csak érték, és kisebb csoda, hogy túlélte ezt a meccset. Az utolsó negyedre már le is cserélték, mert már alig állt a lábán + borzalmasan is játszott + el is úszott a meccs.

De nem csak a támadók játszottak borzalmasan a hazaiaknál. A védelem 20 másodperccel a kezdés után úgy döntött, ők megtették a magukét, most már nincs értelme erőlködni. A pick6 után semmi értékelhető megmozdulásuk nem volt, és végig átjáróházként működtek. Sem a passzt, sem a futást nem tudták fogni, de még a vörös zónában is tehetetlenek voltak. A Jets azt csinált velük, amit akart.

Darnold mellett még érdemes kiemelni a Jetsnél Darron Lee-t, aki Stafford két passzát is ellopta, amiből egyet vissza is hordott. Nem lennék meglepve, ha ő lenne a hét védőjátékosa. A másodéves safety, Jamal Adams is kiválót nyújtott többet közt a védelemben.

A mérkőzés végül 48-17-es Jets diadallal ért véget. A vendégek teljesen megérdemelték ezt a győzelmet, mert a labda minden oldalán domináltak. Olyannyira, hogy szereztek pontot futásból, passzból, a védelem és a special team részéről is.

Los Angeles Rams @ Oakland Raiders 33-13

Jon Gruden is bemutatkozott hétfő éjjel. Chuckyt az offseason intézkedései miatt elég sokan lenézték és azt jósolták, hogy nem lesz sikeres. Ő azonban az első félidőben megmutatta, hogy még mindig ért ehhez a sporthoz. Okosan észrevette, hogy a Rams védelem a középső passzokkal sebezhető, és a TE Jared Cookra építette a passzjátékot. Cook pedig szinte mindent megfogott, és már félidőben 100 yard fölött volt. Továbbá Lynch is megmutatta, hogy még van a tankjában, egy klasszikus Beast Mode TD futással.

A Ramsnél a támadójáték már közel sem volt ilyen vidító. Goff számos rossz passzt osztott ki, és Gurley futásai sem mentek. Így félidőben még a Raiders vezetett 3 ponttal. De aztán jött a félidő, és a Rams felismerve, hogy amit kitaláltak, az nem működik, váltottak a labda mindkét oldalán.

A védők jobban kezdtek figyelni a középső területekre, és már Cook sem tudott olyan eredményes lenni, mint az első 30 percben. A támadóknál Goff továbbra sem közelítette meg a tavalyi formáját, de McVay okosan az irányítója képességeihez mérten hívta a játékokat.

A Rams tehát váltott, de mit csinált a Raiders? Hát semmit. Ők ugyanazt a taktikát próbálták alkalmazni, mint az első félidőben, csakhogy az a taktika már nem működött. És emiatt elkezdtek pánikolni. Főleg Carr, aki annyira megijedt a Rams pass rushtól, hogy össze-vissza dobálta a passzokat. Folyamatosan azt hitte, nyomás alatt van, és sokszor még azelőtt elhajította a labdát, hogy az elkapója készen lett volna a fogadásra. A második INT-nél is, annyira pánikolt, hogy inkább vakon elhajította a labdát, csak nehogy a védők a közelébe érjenek. Fejben teljesen összeomlott a második félidőre. Jött is egy harmadik INT, amit ezúttal Marcus Peters vissza is hordott. A pick6-el pedig végleg eldőlt a mérkőzés.

A Raiders egy félidő erejéig méltó ellenfele volt a Ramsnek. Még az is elképzelhetőnek tűnt, hogy nyerhetnek. Ám míg a Rams megőrizte a hidegvérét, és képes volt váltani, addig a Raiders elkezdett pánikolni, és hibát hibára halmozott a második 30 percben. A meccs végül egy teljesen megérdemelt 33-13-as Rams győzelemmel ért véget.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!