Connect with us

Érdekességek

Vinatieri nem hitte volna, hogy bárki képes lehet arra, amire ő

Adam Vinatieri minden idők egyik legjobb rúgója, aki ráadásul megdöntött egy korábban megdönthetetlennek hitt rekordot: mostantól ő az NFL valaha volt legtöbb pontot szerző játékosa!

 

 

Vinatieri jelenleg 2 250 szerzett ponttal büszkélkedhet, ami néggyel több, mint a Hall of Famer Morten Andersennek, akitől Vinatieri egyébként már korábban elvette a legtöbb értékesített mezőnygól rekordját.

 

Abban a kiváltságban volt részem, hogy játszhattam ellene pár alkalommal. Nagyszerű volt találkozni vele. 2000+ pontja volt és emlékszek, arra gondoltam, hogy soha senki nem tudja majd megközelíteni

 

– mondta a Colts rúgója a meccs után.

 

 

Andersen 1982-ben került a ligába, a negyedik körben választotta ki a Saints. 13 évet töltött a csapatnál, majd játszott a kétszer a Falcons, illetve a Chiefs, a Giants és a Vikings színeiben. Hétszeres Pro Bowler, ötszörös első- és egyszeres második csapatos All-Pro, de Super Bowlt nem sikerült nyernie. Vinatieri ellenben négyszeres SB-győztes, a Coltsszal és a Patriotsszal is feljutott a csúcsra, draftolatlanként három-három Pro Bowlig és All-Próig vitte.

 

Egy rekordja azonban így is van, amit Andersentől jó eséllyel senki nem fog elvenni: 382 meccsen lépett pályára karrierje során, Vinatierinek az idein kívül még legalább két szezont le kellene játszania, hogy behozza a 38 meccses lemaradását.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!