Connect with us

Érdekességek

Pofonegyszerű az NFC rájátszás

Rengeteget nem kell gondolkodnunk az utolsó kör előtt, hogy megfejtsük, hogyan fog kinézni az NFC rájátszása (az AFC bezzeg…). Négy seedinget befolyásoló meccset rendeznek csupán és két csapat helye már kőbe is van vésve. Nézzük, hogyan alakulhatnak a kiemelések a nemzeti konferenciában.

A kiemelést befolyásoló mérkőzések: 49ers @ Rams, Bears @ Vikings, Cardinals @ Seahawks, Eagles @ Washington. Mindegyik a 22 órás sávban kerül megrendezésre.

  • A Saints első kiemelése biztos.
  • A Cowboys negyedik kiemelése biztos.

Ők már nem mozdulhatnak sehová, bármit is játszanak és bárki bármit is játszik. Érdekes lesz figyelni, hogy az edzők a pihentetést választják-e. A Saints a jelek szerint igen, a Cowboys talán nem.

  • A Rams egy győzelemmel biztos második kiemelt, de ha kikapnak, akkor a Bears megelőzheti őket. 

Ha a Rams nyer, akkor nincs miről beszélni. Viszont ha kikapnak a 49ers ellen, akkor a Bearsnek elég egy győzelem, hogy kiharcolja a második kiemelést és ezzel együtt a pihenőhetet. Ha mindkét csapat kikap, akkor marad minden a régiben, a Rams a második, a Bears a harmadik.

  • A Seahawks egy győzelemmel ötödik kiemelt, viszont ha kikap és a Vikings nyer, akkor Wilsonék csak hatodikak. Az Eagles nem előzheti meg őket. 

Carroll fiainak sincs bonyolult dolguk, ha nyernek, megvan az ötödik hely és utazhatnak Dallasba. Azonban ha kikapnak a Cardinalstól, akkor szurkolniuk kell a Bearsnek, hogy megverje a Vikingst és az Eagles jusson rájátszásba a minnesotaiak helyett.

  • Ha a Vikings nyer, akkor bent van. 

Cousinséknak saját kezükben a sorsuk, ha nyernek a Bears ellen, bent vannak. Seahawks vereséggel pedig az ötödik kiemelés is meglehet. Ha viszont kikapnak, akkor az Eagles megelőzheti őket.

  • Az Eaglesnek értelemszerűen a győzelem mellett a Vikings veresége is kell.

Ez azért lesz nehéz, mert ha a Rams mondjuk félidőben kiüti a 49erst, akkor Matt Nagy látja, hogy nincs értelme hajtani és sérülést kockáztati, így le fogja venni a kezdőit a pályáról. Ráadásul a Bears helyében biztos inkább a Vikingsszal szeretnék találkozni, mint az Eaglesszel jelen forma alapján, de ez nyilván csak a saját véleményem.

Az NFC-vel ellentétben az AFC borzasztóan bonyolult, azt a konferenciát ITT bogoztuk ki. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!