Connect with us

Hír

Tényleg megtörténhet, hogy Antonio Brownt elcseréli a Steelers?

Alakulóban van az offseason egyik legnagyobb durranása, amiről nem gondoltuk, hogy megtörténhet. Sok helyes érv van amellett, hogy a Steelers miért nem cseréli el Antonio Brownt, de egyre inkább arról jönnek a hírek, hogy ezeket a szőnyeg alá söpri, és megmutatja ki az úr a háznál.

 

 

Az alaphelyzet

 

Ha valaki nem tudná mi volt az egész ügy indikátora, annak álljon itt egy korábbi cikkünk erről:

 

Big Ben – Brown belháború van a Steelersnél

 

A cikket azzal zártam, hogy a Steelers Brown szerződésének márciusi átstrukturálása miatt vélhetően nem válik meg az elkapótól, hiszen az rengeteg halott pénz benyelésével járna. Nos úgy tűnik, hogy Mike Tomlin kihívta péniszméregetésre az NFL világot, élükön a liga egyik legjobb elkapójával, és hajlandó lenne bevállalni ezt az elképesztő mennyiségű halott pénzt a 2019-es idényre. Több harcostársa szerint is kibékíthetetlen lett a viszonya Tomlinnal, de nem csak az edzője, hanem a csapattársai felől is egyre kevesebb bizalmat kaphat. Cam Heyward például úgy gondolja, hogy cserben hagyta őket mikor a legnagyobb szükség lett volna rá.

 

 

Maga Tomlin is hangsúlyozta, hogy nagyon nem elégedett Brown döntésével, de azért megjegyezte a legutóbbi sajtótájékoztatón, hogy néha a tehetség nem ér ennyit. Azon a sajtótájékoztatón, amit Brown egy korábbi csapattársával, bizonyos James Harrisonnal együtt nézett. A legendás passzsiettető ugyebár tavaly távozott Pittsburghből, miután szerinte tiszteletlenül bánt vele Tomlin, majd végül ki is vágták a keretből. Harrison Instagram felvételén Brown állítólag azt mondta, hogy nagy bejelentésre készül majd, ami természetesen beindította a találgatásokat a távozásáról. (Aztán lehet, hogy ez csak az egyik amerikai műsorra utalt, ahol az éjjel kiderült, hogy a “maszkos énekes” a Steelers elkapója volt)

 

 

Ráadásul január elsején már az a hír terjengett, hogy AB kijelentette, hogy ő cserét kér a csapattól. Ezt Tomlin cáfolta, miszerint az elkapó semmilyen kérelmet nem nyújtott be az elcserélését illetően, mégis egyre többen látnak arra esélyt, hogy előbb-utóbb megtörténhet. Ennek örömére már rögtön meg is kezdődtek a pletykacunamik a lehetséges új csapatot illetően. Antonio Brown elkezdte követni Instagramon a 49erst (míg a Steelerst nem), Jamal Adams Twitteren üzent neki, hogy tárt karokkal várja – hosszú lesz az az offseason.

 

Na de mennyi az annyi?

 

Ez mind szép és jó, de vannak a dolgoknak anyagi vonzatai is, amik – tök logikusan – azt mondatják, hogy kizárt a trade. A márciusi mókolásnak hála ugyanis rengeteg pénzt csúsztattak át a 2019-es capbe, ami egy cut vagy csere után bizony bennragadna a Steelers fizetési keretébe. Ez az összeg pedig $21 millió halott pénz lenne, ami borzasztóan sok, a salary cap több, mint 10%-a. Ezzel nem csak elvesztenék az egyik legnagyobb sztárt, de pótolni sem nagyon lehetne, mivel terheli a salary capet, a WR piac pedig nem tűnik kecsegtetőnek. Viszont Tomlin egyre inkább arra enged következtetni, hogy nem érdekli ez az összeg. Az ESPN szerint ezt a $21 milliót egy post-June 1st opcióval szétbonthatja a Steelers, amivel ~$7 millió menne 2019-re, ~$14 millió pedig 2020-ra. Ugyanakkor az NFL Network mást mond.

 

 

Tom Pelissero számítása alapján, ha a Steelers elcseréli Antonio Brownt, akkor ugyan 2019-re megszívják, 2020-ra és 2021-re ebből a tengernyi összegből semmi nem terhelné a salary capet. És ezt a Steelers hajlandó is lenne bevállalni, amit március 13-ig kell végrehajtaniuk. Ekkor kezdődik  a 2019-es szezon, és innentől aktiválódik Brown $2,5 milliós roster bónusza, amit meg kell előznie a csapatnak, ha nem akar 2020-ban is halott pénzt magának. Vagyis könnyen megtörténhet, hogy a rettegett Killer B’s-ből két játékos is egyszerre hagyja ott a csapatot, mindkettő úgy, hogy összebalhézott Tomlinnal, és kivívta a csapattársak utálatát is.

 

A Steelers keretét fegyelmezni kell, de vajon tényleg az a megoldást, hogy a liga egyik legjobb játékosát elcserélik? Márpedig lassan odáig fajul a viszony nem csak a két fél, de a játékosok vs Brown között is, hogy nem lesz értelme megtartani őt az öltöző érdekében. Hogy kit kéne inkább kirakni a franchise-ból, annak kitárgyalását meghagyom nektek, de az egyre biztosabbnak tűnik, hogy ez a valaki Anotnio Brown lesz majd.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!