About the author

18 Comments

 1. 1

  acsdav2

  Biztos, hogy nem kevés munka volt benne! Gratula és nagyon szépen köszönjük! :)

 2. 2

  kitalaltnev

  Eltűnt a kommentem… :((
  Dicsértem a magas szakmai felkészültségről tanúskodó és objektív elemzést, Isti köszi (!!), továbbá a hiányérzetem miatt a “védd meg Bardy-t” hibátlanul teljesítő, a Rams elit passrush-ét is lenullázó, és amellett a futást is remelkül támogató támadófalról is szó esett.

 3. 3

  Pizsama

  Számomra egyértelmű volt, hogy McVay outcoach-olva lett. Kábé a Rams offense összes méregfogát kihúzták, és várták, hogy a védelem meg elfáradjon. Szépen csinálta Bill bácsi. Kár hogy a SuperBowl-ban az ilyen remeklő védelmeket a nézők többsége nem értékeli.

 4. 4

  jimboy #SPALack

  Köszi! ^^
  Valóban, csak egy mondatban említettem meg a kiváló támadófal teljesítményt és ebben igazad van: többet érdemeltek volna, de ez van, ha hozzászokik az ember a jóhoz :)
  Ezeknél az 5 elkapós játékoknál, kifejezetten fontos a támadófal szerepe, hogy 1v1-ben meg tudják fogni a rushereket. Mivel ahogy azt láthattad, pont a TD-t előkészítő passz során is (ez volt ugye időben a leghosszabb játék) 5-en mentek egyszerre Bradyre. Ilyenkor nincs senki aki pluszban blokkolna, csak a falban levő 5 fő. És az az egészen durva, hogy Suh-t és Donaldot is sikerült egy az egyben kivenni a Hoss Y-Juke játékok során. Miközben a szélről érkező nyomást is fel tudta venni a fal pass protectionben. Csillagos ötös munka ez is.

 5. 5

  DrBaji Mihály

  +1

 6. 6

  Vicgeordie

  az is durva, amit Buday Zoliék mondtak, hogy az egész szezonban 11 (!!!!) olyan play volt, mikor 22 personnelben (2 TE, 2 RB, 1 WR) állt fel egy csapat ÉS mindenki elkapó pozícióban volt. Ebből nyomtak hármat (!!!!) egymás után a TD-drive-ban, nem csoda hogy nem tudta hirtelen hova tenni ezt a Rams D.

  amúgy köszi, megérte várni rá, hibátlan lett :)

 7. 7

  kitalaltnev

  +1 Köszi szépen. Őszintén szólva előre nem gondoltam volna, hogy ezt a feladatteljesítést majd így szummázhatjuk. A legfontosabb pillanatokban is remekül védett a fal.

 8. 8

  Wide open

  Köszönet az elemzésért, érdekes olvasmány mint mindig.
  Az az érzésem, hogy ha Wade Philips nem végez közel olyan jó munkát mint BB, akkor ez simán egy Seahawks – Broncos kaliberű kiütés lett volna. Lehet fanyalogni a kevés pont miatt, de legalább egész a végéig (valamelyest) nyílt maradt a meccs. A végén persze kellett ez a pár clutch play hogy meglegyen, de hát pont ezért tartják Gronkot a háznál.

 9. 9

  bjeela

  Akkor is ’85 Bears D the best! :D Cukkolást félretéve ez a teljesítmény nagyjából no name emberekkel egészen elképesztő és tökéletesen igazolja, mekkora agy, stratéga, motivátor BB. És ezt az sem rontja, hogy McVay totális csődöt mondott, képtelen volt változtatni, megtalálni a megoldást. Riasztó volt az esetlensége, tehetetlensége. Andy Reid-nek legalább volt válasza, McVay viszont… Szégyen, amit művelt.

 10. 10

  kitalaltnev

  Mindazonáltal nektek meg majd legközelebb a Philly-t kell szétverni. ;)

 11. 11

  cshemiv8

  Annyira azért nem noname,jó pár első körös és rutinos játékos van abban a védelemben:) McVay fejet hajtott a SötétNagyúr előtt :D

 12. 12

  Tibor Fotó

  Magas színvonalú elemzés és valóban: nem volt látványos SB, de taktikai szempontból kimagasló. Döbbenetes volt nézni, ahogy 2,5 meccsre összerakták az alapszakaszban nem igazán tündöklő Pats D-t. (Reid azért simán legázolta a második félidőben…) Ahogy a Rams D kihúzta a screenekre és a RB-ekre épülő Pats O méregfogát és kiiktatta White-ot, az sem volt semmi. A védelmek zseniálisat alkottak, JMD pedig a legjobb pillanatban tudott újítani, aki teljes csőd volt, az McVay és a Rams offense.

 13. 13

  bjeela

  Ez a cél! ;) Bár ahhoz Trubnak metamorfózison kellene átesnie, amire csekély esély mutatkozik.

 14. 14

  bjeela

  Azért a legnagyobb D-khez képest ezek névtelenek voltak. Mostanáig…

 15. 15

  kitalaltnev

  Ne már! Szerintem meg egyáltalán nincs vele nagy gond, őt és a rendszer tökéletes összhangba kell hozni (erre vannak ugye az edzők), van annyira tehetséges és potens most a csapat, h. SB-be jussatok. Ezt csak elcseszni lehet, amiért messze nem Trub lesz a ludas.

 16. 16

  cshemiv8

  Hát a régiek valóban nagyobbat zuzhattak oda éveken át:) (bár egyik kedvencem,R.Harrison pont nem eléggé egy kulcsszituban:)Következő szezonban több védelem is dominálhat újból a ligában,több mecsen is láthattuk hogyan lehet limitálni az offenseket.

 17. 17

  bjeela

  Ne kenjünk mindent Matt Nagyra, bár volt pár bakija a PO meccsén. Azonban tény, hogy bár most megkínálták az év edzője díjjal, de azért ő ettől még messze van. Nagy vonalakban a PO-ba jutott csapatok felénél jobb HC van, mint Matt.

  Trub meg sajna egy kazánszürke rendszer QB és nem több.

  Ami a csapat SB esélyeit illeti bennem vannak kételyek(de legyen igazad, én csak örülnék) és már annak is örülni fogok, ha ismét PO-ba jutunk.

 18. 18

  acsdav2

  1.Ahogy az életben sem lehet mindenről megmondani, hogy jó vagy rossz egyértelműen, úgy az NFL se olyan egyszerű világ, hogy kijelenthető lenne az, hogy McVay csődöt mondott. A sportban nincs, ha, de ha a két nagy játéknál Cooks egy picit ügyesebb, Goff egy picit előbb vagy erősebben dobja a labdát, McCourty egy hajszálnyival később ér oda, már is 2 TD állna a Rams neve mellett és inkább Brady érthetetlenül gyenge játékát elemezné mindenki. Az NFL-ben a sorsdöntő játékok, mind pengeélen táncolnak, ezért óriási hülyeség a meccs után egyértelműen kijelenteni, hogy ő tehetetlen volt.
  2. “Andy Reid-nek volt válasza.” Egy kicsit azért egyszerűbb egy olyan óriási tehetséggel válaszolni, mint amilyen Mahomes. McVay egy olyan srácból csinált TOP5-ös QB-t, aki minden idők legrosszabb 1/1-es szezonját futotta. Az NFL-ben eddig inkább arra volt példa, hogy egy jó játékos nem tud kibontakozni és elpocsékolja a legjobb éveit, mert nincs jó edzője. Most itt az első példa arra, hogy egy edző lesz képtelen SB-t nyerni, mert rossz QB-t kapott.
  3. Viszont azt megjegyzem, hogy óriási negatívum McVaynél az, hogy 4.kísérleteknél nem vállal kockázatot.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team